PENGuMuMaN!!

Emosi yang tak stabil adalah perkara biasa dalam hidup saya sekarang~ (o_O✿)

Time kasih coz sudi singgah ke blog picisan lagi mengarut ni. Blog ini adalah blog peribadi saya sendiri. Maka sebarang pendapat, statement, gambar2, dan segala-galanya yang di hakktuihhkan adalah milik tuan tanah blog ini (saya la tu) melainkan sumbernya dinyatakan oleh saya sendiri.

Anda boleh 'copy & paste' artikel yang anda suka. TETAPI, sila KREDITkan kembali kepada blog saya.

Blog ini juga TIDAK mengamalkan konsep, "I Follow U so U KENA FOLLOW Blog I".

Jadi, sama-samalah kita memeriahkan dunia blog!! [xde kaitan kot~ ahaha]

Psssstt...my English memang ke laut sket. Hahahaha~

Sunday, December 7, 2008

8 CiRi LeLaKi YaNG DiHiNDaRi!

Amboi..sakan bace posting ciri2 wanita yang tak besh kan? skrang bace ni plak..ciri2 lelaki yang tak besh plak..Tidak dinafikan ayat-ayat power boleh mencairkan hati wanita tetapi kesannya tidak akan kekal lama jika lelaki-lelaki ini mempunyai ciri-ciri yang disenaraikan di bawah ini. So guys, ambil nota dan beri markah kepada diri sendiri!

1. Panas Baran
Sifat ini menjadi senarai teratas yang dibenci oleh orang perempuan. “Kalau baru cakap sikit dah naik angin, salah sikit dah menengking, bukan kata saya, kucing pun benci,” “Silap-silap nanti tangan dia naik ke muka saya dan dengan anak-anak pun kita tidak boleh percaya dia,” (identiti dirahsiakan).

2. Mendesak
“Kena ikut cakap dia dalam segala hal. Bosanlah! Bukannya tak nak ikutkan apa yang dia mahukan tetapi setiap masa pun about him, him, him. Dia ingat dunia ni berputar sebab dia ke?” Sifat mendesak pasangan begitu merimaskan.

3. Gelojoh
Gelojoh masa makan merupakan ciri yang tidak digemari kaum wanita dan boleh menyebabkan perpisahan atau penolakan. “Dia bawa saya keluar makan dan apabila hidangan sampai, dia terus makan macam tiada hari esok. Macam dia tak pernah nampak udang dan ketam! Malulah!” Kata orang kalau gelojoh di meja makan, di bilik tidur juga sama perangainya. Euww!!

4. Selekeh, Busuk
Selekeh itu ada kalanya nampak menarik tetapi janganlah selekeh sampai macam dah tak mandi 2 tahun. Badan berbau, baju kotor, jeans kotor, rambut busuk. “Nak rock atau grunge, badan kena wangi babe! Selekeh busuk tak mainlah!” Kalau dulu pepatah menyebut “biar papa asal bergaya” apakata sekarang kita tukar kepada “biar selekeh tetapi bergaya” pula.

5. Bosan
Sifat bosan ini membosankan! “Ke mana pun saya ajak dia pergi, dia reluctant. Apa pun aktiviti yang saya cadangkan, dia tolak. Alah … Matilah dapat boyfriend macam ni,” Aktiviti bersama mengeratkan perhubungan dan kehadiran pasangan yang membosankan tidak membantu.

6. Mulut Lancang!
Biar zaman semakin moden, sopan santun perlu dikekalkan. Tidak perlulah extreme punya sopan tapi sekurang-kurangnya tahu adab ketika berkawan dan apabila berhadapan dengan sesiapa sahaja. “Jangan cerita tentang cinta atau perhubungan kalau perkataan yang keluar dari mulut dia sering memalukan diri saya,”

7. Perasan
“Masalah lelaki perasan ni memang susah nak ubat. Perasan cool, perasan hensem, perasan pandai, basically perasanlah!” “Tak payahlah nak perasan kerana kalau anda cool atau hensem atau bergaya, biar kami yang perasan,” (identiti responden dirahsiakan)

8. Kedekut
“Ya ampun!! Kalau dapat makan dia belanja tu kira macam menang loterilah! Selalunya ‘go dutch’ saja,”(maksudnya bayar sendiri sendiri). Hadiah hari istimewa tidak lebih RM20, kalau makan luar berjimat cermat order lebih sikit kena jeling. Kedekut ini penyakit dan jangan cari pasal mencari pasangan yang berpenyakit begini.

No comments: