PENGuMuMaN!!

Emosi yang tak stabil adalah perkara biasa dalam hidup saya sekarang~ (o_O✿)

Time kasih coz sudi singgah ke blog picisan lagi mengarut ni. Blog ini adalah blog peribadi saya sendiri. Maka sebarang pendapat, statement, gambar2, dan segala-galanya yang di hakktuihhkan adalah milik tuan tanah blog ini (saya la tu) melainkan sumbernya dinyatakan oleh saya sendiri.

Anda boleh 'copy & paste' artikel yang anda suka. TETAPI, sila KREDITkan kembali kepada blog saya.

Blog ini juga TIDAK mengamalkan konsep, "I Follow U so U KENA FOLLOW Blog I".

Jadi, sama-samalah kita memeriahkan dunia blog!! [xde kaitan kot~ ahaha]

Psssstt...my English memang ke laut sket. Hahahaha~

Sunday, December 7, 2008

8 CiRi WaNiTa YaNG LELaKi HiNDaRi!

Wanita memang makhluk yang menakjubkan kerana wanita sering hadir dengan kecantikan, keluk badan yang menawan, kelembutan dan tingkahlaku yang berlainan daripada orang lelaki. Dalam pada masa yang sama, orang lelaki juga mempunyai taste dalam memilih teman wanita. Jangan disangka lelaki akan tertarik kepada setiap wanita yang mereka jumpa kerana mereka juga ada ciri-ciri wanita yang mereka tidak gemari lantas mereka hindari.

Cara Jalan Macam Jantan!
“Perempuan kalau jalan style lelaki memang tidak menarik langsung!” Lelaki tidak minta wanita jalan goyang pinggul atau melentuk-liuk terlalu menunjukkan ciri-ciri keperempuanan, tetapi elakkan daripada melangkah seperti orang lelaki. Biar ayu wanita tidak hilang apabila berjalan.

Katakan Tidak Kepada Bedak Sejuk!
“Saya cukup tak syok tengok orang perempuan pakai bedak sejuk apabila keluar rumah. Sekarangkan dah ada Maybelline…,” Tidak ada masalah jika mereka ingin menggunakan bedak sejuk di waktu malam di dalam rumah atas tujuan kecantikan kulit tetapi bukan untuk dilihat oleh orang awam.

Gedik, Getik!
Gedik atau getik ialah perkataan yang digunakan untuk merujuk kepada gadis-gadis yang bereaksi lebih emosi daripada yang sepatutnya. Contohnya, jika terdengar lawak jenaka, ketawa gadis ini akan mengilai-ngilai walaupun lawaknya tidaklah seberapa kelakar. Getik juga terjadi jika terlebih mengada dengan orang-orang lelaki di sekeliling. Bercakap dalam nada yang kuat dan manja-manja untuk mendapat perhatian orang sekeliling juga antara unsur si gedik. “Saya lebih rela dapat yang bisu daripada yang getik!”

Kurang Ajar, Tak Sopan!
“Paling tak manis kalau perempuan tak sopan kepada sesiapa saja”, “Kalau baru ditegur sikit melenting, menjawab dan perkataan yang keluar dari mulut itu yang tak manis belaka, tak payahlah buat isteri”. Lelaki sensitif kepada sikap wanita terhadap orang-orang tua, terutama sekali ahli keluarga.

Kebersihan Tidak Terjaga
Penampilan itu penting samada dalam kerjaya atau dalam mencari teman hidup. “Tengok jari, kuku tidak dipotong dan tidak bersih, tengok kaki pun sama. Kalau badan tak tahu jaga, rumahtangga macamana?”. Pewangi dan deodoran jangan lupa untuk dipakai, rambut perlu didandan bersih dan kalau pakai tudung, rambut perlu dibasuh selalu jangan sampai aroma rambut masam keluar ikut liang roma tudung.

Jaguh Merajuk
“Saya fahamlah orang perempuan memang suka merajuk tapi kalau setiap kali pergi dating saya kena habiskan masa pujuk dia, saya pun fed-up juga”. Lelaki memang boleh memujuk tetapi kekerapan memujuk lebih daripada aktiviti lain akan menjadikan lelaki tawar hati.

Berpakaian Menjolok Mata
Tidak dinafikan orang lelaki suka melihat wanita berpakaian seksi, tetapi bukan yang ingin dijadikan miliknya! Tidak kiralah apa pun alasan yang mereka beri, alasan itu adil atau tidak, tetapi yang jelas orang lelaki tidak gemar wanita yang berpakaian sehingga menjolok mata. “Macamana nak bawa jumpa keluarga, jumpa teman-teman kalau pakai baju yang saya sendiri pun malu nak pandang” . Walaupun tidak bertudung, pakaian perlulah sopan apabila berada di khalayak.

Bersifat Kasar
“Wanita itu menarik kerana kelembutannya. Biarlah sifat kasar ni lelaki je yang ada”. Gerak laku kasar seperti bercakap kasar, membuat kerja dengan kasar tidak digemari oleh kaum lelaki.

aduhai..part last sekali yang aku lemah ni...camne la nak ubah perangai rupe jantan aku ni? ahahaha~ sumbody help me!

2 comments:

tipsgoda said...

hehe..betul betul..saya sokong

MiSz HuNNy LuV To sMiLE :) said...

ehehe~
so? any idea to improve myself?
ehekz~