PENGuMuMaN!!

Emosi yang tak stabil adalah perkara biasa dalam hidup saya sekarang~ (o_O✿)

Time kasih coz sudi singgah ke blog picisan lagi mengarut ni. Blog ini adalah blog peribadi saya sendiri. Maka sebarang pendapat, statement, gambar2, dan segala-galanya yang di hakktuihhkan adalah milik tuan tanah blog ini (saya la tu) melainkan sumbernya dinyatakan oleh saya sendiri.

Anda boleh 'copy & paste' artikel yang anda suka. TETAPI, sila KREDITkan kembali kepada blog saya.

Blog ini juga TIDAK mengamalkan konsep, "I Follow U so U KENA FOLLOW Blog I".

Jadi, sama-samalah kita memeriahkan dunia blog!! [xde kaitan kot~ ahaha]

Psssstt...my English memang ke laut sket. Hahahaha~

Friday, December 18, 2009

SaLE! SaLE! SaLE!

SiLa La KuNJuNGi BLoG aDiK SaYE Ni~
aDE KoLEKSi TuDuNG & BeBERaPE CEKaDaK LaiN
YaNG BoLEH DiBELi uNTuK KEGuNaaN SiNDRi, aDiaHKaN PaDE MaK, MaKWE, MaK PaKWE, KeNGKaWaN YaNG LaiN, & PaDE SaPE2 LaGi La..
SiLa La~ SiLa La~ SiLa La~
~TENGKiU~
\(^-^)/

Thursday, December 10, 2009

{HEPY BuRFDaY MY TWiN}

ToDaY iS HER BuRFDaY!!
sHE iS MY TWiN [KEMBaR TaK SEiRaS, LaiN BaPaK BEZa MaK]
HeHe~ DaTs Y La BuRFDaY KiToRaNG TaK SaMa~
HEPY BuRFDaY MY LiL SiS..
SaYaNG aWaK RiNDu aWaK {S.A.R.A}


Wednesday, December 9, 2009

++ NaSi LEMaK KENTuT ++

sejak cuti n dok rumah ni, tiap2 ari blog ni aku nak update...
facebook jgn cite la..ari2 online je..anak tokey cc la katekan...muahaha~
so..as promise before...
aku akan cite kan, ape yang berlaku pade aku mase kitorang kuar gi makan nasi lemak kentut tu..

***************************************

turn back time, during dat moment :

malam tu kitorang decide nak gi makan kat nasi lemak kentut..
mase tu suare aku masih serak2 sebab pas balik dari desaru,
tak sempat nak baik bantai gi karok..
tu la akibatnye...hehe~
kitorg gi ramai gak mlm tu..dlm 12 ke 13 org..
then mase kat kedai tu, waiter tu nak amik la order air dlu..
sampai turn aku, abang tu masih khusyuk menulis order, dia tak tgk pon muke aku..
make dgn konfiden nye aku tanye "bang, milo tabur ade tak bang?"
dan dgn yakinnye jugak, tanpe melihat aku, dia jawab "ade bang"
ape lagi, ketawe besar la kengkawan aku...
aku dah jegil bijik mate dah " ko panggil org abang?"
"eh, sori tak perasan"
sabor je la aku...ayam goreng punye brader...

*****************************************

kes berikutnye, juge di tempat yang sama.

afta dat kes, aku tetap tak serik nak gi kedai tu..
sebab nasik lemak dia besttttt giler~~
so mlm tu kitorg kuar la ramai2..
aku plak dtg angin sewel, siap pakai selendang, n mekap ala kadar, baik punyee la..
mlm tu takde la abang tu panggil aku abang time dia nak amik order...
aku tetap order milo tabur peberet aku..
aku ingat dia dah tak cam aku dah..
lek-lek time kwn dia nak anta order kat table kitorang,
dia leh kate dgn kondifen nye "anta kat table abang yang pakai tudung tu"
hampeh~ aku ingat dia tak cam atau tak ingat aku lagi dah..
n again, diorang ketawe kan aku lagi...
cicak panggang punye brader...

***************************************

tapi xpe...
mende tu sume jadi kenangan sekarang..
bile ingat balik, bagus gak...
at least aku ade kenangan kat kedai nasik lemak kentut tu..
wahaha~
i will remember u brader (poreber)

Tuesday, December 8, 2009

KENaPE?

salam
***********************
sesi meluahkan perasaan bermula sekarang :
asal la mase ko nak wat tindakan tu ko tak pikir sebarang kemungkinan yang diorang akan suke ko?
mungkin niat ko baik nak tolong diorang...tapi cara kau tu tak sesuai...
sakit rasenye bile dipermainkan macam tu...
aku dah laluinye, jadi aku tau ape yang dia rasai sekarang...
ko mintak bantuan aku, tapi aku sindri taktau nak tolong macam mane..
ia melibatkan hati 2 insan lain..bukan setakat ati kembar aku je, tapi ati kau, ati dia?
ntah la...ko pikir la sindri macam mane nak setel kan masalah ni...
aku takleh nak cakap lebih2 sbb nnt aku akan pilih kasih sbb org yg ko sakiti tu adalah kembar aku..
maybe yang ko perlu lakukan sekarang adalah mengaku kesalahan ko pade diorang..
jgn cube2 nak larikan diri daripada masalah..
hadapi je semuanye dengan senyuman..
********************************
mmm...aku dah makin melalut ni...
ni sume pasal si cicak panggang ni..
muahaha~ kembar aku ckp aku sangat kreatif bile aku mara dgn si cicak panggang ni...
sbb aku panggil mamat ni, bukan setakat cicak panggang je,
tapi ayam goreng, peti ais rosak, buaye bontot busuk, dan sebagainye...
wahahaha~ bile aku bace balik, klaka gak aku panggil mamat tu cenggini..
muahaha~
++case closed++

Monday, December 7, 2009

KiSaH HiDuP BaRu BaKaL BeRMuLa~

salam..
arini aku dah sampai umah..
abis je GEMS ari sabtu aritu, mlm tu terus bergegas g seremban..
my mum gi amik kat seremban n we go to bagan lalang resort to help my mum handle family day for sahabat ikim.
its make me feel sooo exhausted...
dah la sampai2 kul 4am..
kene plak bdn tgh tak sehat..
esok tu terus demam..
nasib baik la walaupun badan tgh tak sehat, tapi dpt tlg ummi handle program tu..

******************

flashback memories :

ari2 last aku di GEMS sangat seronok until on our last day we went out together,
an incident happens to my twin..
my twin was cried juz bcoz of a couple of stupid couple..

i really hate that..
why he do that?
why she do that?
im soooo angry!!!

afta several discussion wif my twin,
we decide to juz ignore it..
masih ramai lagi men yang lebih baik utk my twin..
dun worry babe..i'll be wif u coz we r twins..

case closed

******************

another story begins

afta my GEMS is finish,
i have to choose between work wif streamyx or do my internship...
adoi...pening nye kepale...
last2 tawakal je la n i decide to declined offer from streamyx..
hopefully i can redirect my placement..
insyaallah sume akan berjalan lancar..
amin~

Thursday, December 3, 2009

MaSa BeRONGGeNG HaMPiR TaMaT~

salam...
sedar tak sedar, dah hampir 2 bulan setengah aku dok kat Senai, join GEMS ni..program ni sangat seronok~ nak2 lagi budak2 company aku ni sume kepale ting tong~ aku rase sayang n sedih nak berpisah dengan diorang...pade aku, diorang la bunge cinte hati aku..walaupun ejal dgn naz dah kuar, kitorang tetap anggap diorang tu adalah sebahagian daripada kitorang sume..


(TiaDa DaLaM GaMBaR : EJaL & ZuL)

mmm...dah nak ujung2 ni, tiap2 malam keluar nak menghabiskan mase bersame2..ni tadi baru je balik dari beronggeng2...memule gi makan nasik lemak wak kentut kat kulai..dah la aku ade kes kat kedai tu...sampai bile2 aku akan ingat~ wahaha~ (p/s : nanti aku akan menjelaskan kejadian tersebut dgn lebey terperinci in my next post).

pastu gi beronggeng kat ioi mall..aku gi main bowling, ade lagi separuh gi karok..camne la aku leh kalah lak main bowling arini..wuwuwu~ n then, bantai g karok lak join dak2 tadik...sampai dah nak ilang la suare aku ni...tak tau la esk camne...suare dah sampai susah nak kuar dah~ wahaha~ lagu pembakar semangat mule2 lagu baldu biru, last song tadi amik lagu goyang inul plak tu..siap gelek gerudi lagi kitorang tadi..ahahahak~

ape2 pong, kenangan dengan diorang sume sangat seronok dan membahagiakan aku..seperti mana rumitnye kenangan aku di sabah selame 3 tahun, macam tu jugak la kenangan aku kat GEMS Senai, walaupun 2 bulan setengah je aku dok dgn diorang...

aKu SAYANG DeNGaN KoRaNG SuME~

aKu, KaSuT CRoCs BERLaMPU & SELuaR SuKaN..

arini merupakan antara hari2 terakhir aku berade di GEMS...aku sangat yakin bahawa aku akan merindui kwn2 aku yg sgt sengal kat cni..

***************************************************

story begin :

arini ade cooper test..diorg nak tgk stamina budak2 GEMS ni..bile timbang, berat badan aku dgn aini naik..aini naik 1kg, aku naik 3kg..kami sgt bangge...muahahaha~ ingat senang ke nak naik berat bdn kitorg ni...punye la kitorg taknak bg berat bdn turun sampai td nak lari 2 pusingan pong kitorg taknak...wahaha~

sebelum lari tu ade la wat stretching sket...nak dijadikan cite, asalnye aku tak nak pegi n dgn selamber nye aku tido..aini ni plak tibe2 arini baik, dia gerak aku bangun..aku dgn mamai2 n berat atinye aku bangun terus sarung seluar sukan dgn yakinnye..

tibe2 aku teringat yang aku dah anta kasut sukan balik, nak tak nak aku pakai la kasut crocs aku yang sangat meriah itu..siap dgn lampu kelip2 lagi kasut aku tuh~ wahaha~ biase la...baru bubuh crocs button...

mm...pastu, tgh2 wat stretching tu, tibe2 member aku sorg ni tegur,
"weh, ko pakai suar terbalik ek?" dengan kuat dan yakinnye.
aku cek la, hampeh!!! camne aku leh tak perasan logo suar aku kat belakang?
melompat aku gi lutut mamat tu sebab cakap dgn yakin dan kuatnye..
diorang punye seronok nak mengenakan aku siap panggil kwn2 yg len nk bgtau aku pakai suar terbalik..HaMPEH!!!!

tu satu kes..pastu time nak gi timbang berat, sorang girl ni cakap,
"ala cumil nye kasut ko...siap ade lampu2 lagi...aku nakkk~" siap dgn gaye tgn nak amik kasut aku...
bukan sorang je yg tegur..kat kafe, sorg staff ni siap ckp kasut aku leh bawak g clubbing sbb berlampu2..
kwn2 aku yg lain ckp : ko letak la loceng ke atau yang bunyi2 cam selalu ade kat kasut budak2 tuh~ hampeh!! lagi sekali aku kene...

mmmm.....naseb badan~ (O-O')-

************************************************

pen off~

Tuesday, December 1, 2009

MoMENTs oF JoY II (^-^)

KaMi KaNaK-KaNaK RiaNG & HYPERaCTiVE~
**************************************************
CiaN MdM. FaRiDaH Ni..DaH La CuTE~ (BELoN Tu i YaNG WaT TaU~ :P)

HJ GROuP iN PoYoZ STLYE~

SaaT-SaaT RiaNG~


SaY CHeeSE~ KaMi KaNaK-KaNaK SiHaT~


DaLaM CoMPaNY YaNG TaK MaCaM CoMPaNY PoNG~
BuNGa CiNTa HaTiKU,
KaU aDaLaH KENaNGaN,
KaU aDaLaH KeKuaTaN,
KaU aDaLaH SoKoNGaN,
JaNGaN PERGi,
TERuSLaH DiSiSi,
KeKaL LaH DI HaTi.
to be continued again....

MoMENTs oF JoY (^-^)

KaMi KaNaK-KaNaK RiaNG & HYPeRaCTiVE~
***************************************************
HuNNY - AENi - ZiELa

KaNG MaJuK LaK KaLau TaKDE GaMBaR MaHLuKPERoSaK Ni~ (^-^)v


KaMi BuDaK CuMiL~ (MuRaL BELaKaNG Tu, aKu TuKaNG LuKiSNYe~)


MeReKa MeMBuaT aKSi LuCaH~

KaWaiii~~ \(^-^)/

KaWaN iTu KeNaNGaN,
KeRJaYa iTu MaSa DEPaN.
SaMa PeNTiNG & TaK BoLEH DiPaNDaNG RiNGaN~

to be continued..


Friday, November 20, 2009

1, 2, 3........ MY CoNVoCaTioN~ (^-^)v

MY CONVOCATION : 10102009
ni dengan family ejal...my family dtg besok, so menumpang kaseh dgn pemeli org len dulu....wuwuwu~

ni la my pemeli...yg datang pd esok ari nye... (^-^)v

my mum yg perasan kunun2nye dia yg konvo...nsb bek muat jubah tu...katenye : ummi tak dpt nak pakai mase konvi uitm dolu2~


my best frenz : rose - etat a.k.a ida - hunny - nani



wif my alang (on my right) & angah (on my left)
S.a.R.a (SaYaNG aWaK RiNDu aWaK)





KoNTRoVERSi~

salam n hye~
semenjak ade blacky ni, seronok plak online...
muahaha~
nak2 lagi buat rete broadband org len...wahaha~
credit for aeni yg bg aku wat rete jap broadband dia...
(^-^)v

***************************************

story begin ;

mase g konvo aritu,
kwn baik aku si rose ni sebok sangat dengan lagu geby - tinggal kenangan..
lirik dia memang la bagus, masalahnye.....
ros kate vocalist lagu ni dah mati...
aku pong cam kompius gak....
so aku wat la research sket kt internet...
lagu ni feymes dah lame kat indonesia...
byk version cite kontroversi lagu ni,
mati exciden la, makan ubat overdose la, mcm2 ade...
kirenye cam lagu cinta 3 segi (kunun2 banduan name hazwan yg nyanyi tu)...
camtu la lagu geby ni kene...
last2 sumenye terbukti bile sorg blogger ni dpt interview si geby ni...
sile la bace...
penat nak explain panjang2... (^-^)v

klik sini ek~

**************************************************

mmm...pelik aku...
perlu ke kontroversi untuk naikkan 1 lagu?
mcm kes si geby ni, siap ade 1 band tu claim lagu tu lagu diorang lagi...
mmm...fenin2~

-pen off-

Monday, November 9, 2009

aKHiRNYa~ cERiTa sEDiHKu BERMuLa~

salam.....
sangat lame aku tidak membersihkan sawang2 dan semak samun di blog ku ini...
mintak maap ye kwn2...ohoho~
****************************************
tibe2 arini kite rase rajin sebab kite dah dpt cuti....
so pg2 dah bgun dgn niat nak surf internet...
nak dijadikan cite, dgn kuasa allah...(ceh~ saspen je ayat)
lain website yang nak dibukak...len plak yg di search kat yahoo...
tanpe diduga, saye telah bertemu dengan 1 blog yang amat meruntun ati saye....
kebenaran yang tak pernah terpikir akan dilihat dgn mate kepale sindri....
org yang saye tunggu selame ini rupenye telah bercinta dgn insan lain...
hancurnye hati bile tgk gmbr2 kenangan terindah mereka.....
lengkap dengan detik pertemuan, gambar2 kenangan terindah, hadiah ulang tahun yang ditempah khas di Tomei Jewellery, berbuka puasa di Singapura, bercuti di Bali Indonesia, dan segala-galanya yang amat memunahkan hati ini.....
wuwuwuwu~
nak nanges? cam takde gune je....
org tgk mungkin nampak kite hepy2 je....
tapi hati kite ni menanges dah macam ribut, banjir & kilat dah....
wargh!!!
rilekz hani rilekz....
(^-^)
****************************************
THE END

Monday, September 14, 2009

aKu BuHSaN~ JaDiK......

untuk menghilangkan buhsan di ari ahad,
aku wat kad raye lagi..
tu pun on request gak..

tibe2 kepale hotak haku dah kekeringan idea untuk wat kad..
make aku dan adik aku gi la seremban nak carik manik2 n labuci..
pastu aku pong sambung wat kad...

bile dah pening n sakit pinggang.
aku baring n golek2 bersame che tap kesayangan aku...wahaha~
last2~ siap gak kad diorang..
dah macam kad kawen pong ade...
wohoho~

********************************************************

ni kad sekeping




ni lagi sekeping



CHE' TAP kesayanganku~


uJuNG MiNGGu Ku~

ujung minggu yang membosankan..
maka dengan rajinnye, untuk menghabiskan masa,
aku wat keychain henpon untuk menghilangkan buhsan~
pastu si kembar rumet aku mintak la watkan kad raye utk bf diorang..
selepas ketang~ ketung~ keting~ (kunun2 bunyi wat kad)..
maka siap la kad raye yg tak sebrape ni...
ohohoho~


keychain henpon? yeke? wahaha~
alamak~ senget lak~

ni kad lagik satu~

cover depan kad2 yang tak chantek tuh~ muahaha~

Monday, September 7, 2009

KaWEN?

salam~
arini nak blk seremban..
tapi msh smpt wat posting~
wohoho~
msh ngantuk2 lg ni coz smlm btungkus-lumus siapkan kad raye bapak haku..
doploh keping lak tuh..
ohoho~
dah macam kad kawen je...
ummi ckp nnt aku kawen suh wat wedding kad sindri..
suke suki je tau~
setelah bersengkang mate...
ni la hasilnya....



footnote : ummi dah merepek2 dah pasal kawen2 ni..
tadik pong dia bg hint2 dah..
ade ke pasal suh aku kawen awal...
baru 23 tahun...
tak sanggup i...
ahakz~

Saturday, September 5, 2009

uMMi TaK CuCuK Pun WaYaR MiC~

salam...

arini aku nak cite pasal mak aku wat lawak tahap antarabangsa pade aku dan bapak aku~
kejadian itu berlaku tak sampai 5 minit saat aku tgh tulis post ni~

kisahnye bermula apabila bapak aku kene format pc server sebab dah teruk gile punye jammed..virus kot..
maka dengan selambenye mak aku yang tersayang ni gi la pc 6 nak surf internet..
maka, jadik la dialog berikut,


"yong, jom karaoke jom," kate mak aku..
"malas la, org nak layan facebook" kate aku..

disebabkan takde penyertaan drpd aku, mak aku dok la kt pc tu sorang2
sementara aku kat pc 1..
tibe-tibe, dengan semangat nye, mak aku nyanyi kuat2 lagu letto..
dah la pitching memang ke laut~ suara takyah cakap la~ ahaha~
aku dah ketawa giler dah~
aku panggil mak aku, dia wat bodo je, rupenye dia pakai earfon..
patut la semangat gile nyanyi..

"ummi, kuat gile ummi nyanyi" kateku sambil tersengih2
"ummi tak cucuk pun wayar mic earfon ni" jawab mak aku dengan selambe
"masalahnye ummi nyanyi kuat" aku dah ketawe dah dengar jawapan mak aku
"dengar ke? ummi tak cucuk pon mic ni" time mak aku cakap ni, aku dah tepuk dahi, aku ketawe kt dinding
"masalahnye ummi nyanyi kuat, bukan sebab cucuk mic ke tak" kate aku sambil ketawe lagi
"ummi tak cucuk pun mic, dengar kuat sgt ke? ummi nyanyi sikit2 je" time ni, aku dah ketawe sambil terbaring kt lantai cc ni..last2 bapak aku yang bgtau,
"bukan masalah cucuk mic ke tak, bile ummi pkai earfon, ummi tak dgar suare ummi, ummi ingat nyanyi slow tapi ummi nyanyi kuat"
"yeke?" selambe je mak aku tanye..
aku dah ketawa sampai kuar air mata dah~

ya Allah, sabar je la aku dgn mak aku ni...
ni dia tgh nyanyi lagu EbietG. Ade, (aku ingin pulang) plak..
aku tau tu pun lpas mak aku nyanyi part last dia..
mule2 mmg aku taktau mak aku nyanyi lagu ape..
most of da time, mmg susah nak tgkp mak aku nyanyi lagu ape~

haish~ sabar je la~ :)

Monday, August 24, 2009

1 LiTRE oF TEaRs~

aSSaLaMuaLaiKuM~
LaME GiLER aKu TaK uPDaTE BLoG NeYH~
CiaN DiaDaH BERHaBuK2 DaH~
wahahaha~

*******************************************

SaJE JE NaK uCaPKaN SELaMaT BERPoSE KePaDa SuMuE uMMaT iSLaM~
PaDE MeMBER2, JaNGaN LuPE BaGi oRaNG DuiT RaYE~ ehehehe~

*******************************************

oNE MoRE THiNGz...
SEMaLaM MaSE MENGiSi MaSE LaPANG (KuNuN2 NYE)..
aKU PoNG NeNGOK La CiTE JePUN NEyH..
TaJuK Dia 1 LiTRe oF TEaRS...
SEDEY GILERRRR~
NaNGES2 HaKU NENGoK..
wuwuwuwu~
BaSED oN Da TRuE SToRY..
100% SaTiSFaCTiON~
OST LaGu Ni aDaLaH YaNG KoRaNG TeNGaH DENGaR KaT BLoG HaKU Ni~
SeLaMaT MeNoNToN~

Saturday, July 11, 2009

aKu HaPPYYYYYYY~


GUMBiRa~
GuMBiRa~
aKu GuMBiRa~
MaRiLaH KiTE BeRaMai2 MeNeNGoK KoNSeRt iNi~
untuk maklumat lanjut, sila lawati :

Saturday, June 6, 2009

HiKaYaT PRaKTiKuM d^-^bv


sekarang ni sebok dengan musim orang tengah praktikal..
so hikayat ini ku coretkan sebab nak kongsi bercerita la.. (kunun-kunun nye)
skrang ni org praktikal kat Pusat Perubatan Universiti Malaya.
kat department Kebajikan Perubatan..
seronok gak la praktikal kat cni..
ade 3 org budak UMS yang praktikal kat cni, Hani - Firkah - Nanthenni.
kitorang dah mintak pengkhususan untuk handle kes kanak-kanak je..
besttttt sangat...
kerja kitorang ni, gi wad, tengok patient, assess kanak-kanak, wat intervensi, main dengan patient, n so on...
tapi yang paling best time nak gi Home Visit.
last week je rasenye dah 3 umah kot kitorang gi..
penyelia pun pelik sebab kitorang suke sangat gi Home Visit...
ahahaha~ seronok berjalan je sebenarnye~
mesti korang musykil baby sape ni kan?
ni la baby ku~
comey kan? name dia Mohd Haziq..
cute kan baby ku ini?
jangan terkejut lak aku dah ade baby~
ni la hakikatnye~
ni lah baby aku untuk less than 1 hour..
ahahah~ baby ni kena anta kat JKM..
kitorang bawak dia gi mahkamah...
cian dia...sedey sangat time nak bagi tu...
one more thing...
maybe next week, kitorang akan tgk patient yang wat kelahiran gune caesarean operation..
skali dengan kitorang dapat tengok orang wat bedah siasat mayat...
nanti orang upload gambar dia k..
tu pun kalau tak pengsan...
ahahaha~

Wednesday, May 20, 2009

SELAMAT ULANG TAHUN UNTUK AYAH

SPECIAL DEDICATION TO MY FATHER
WAKTU DEMI WAKTU
HARI DEMI HARI
JARAK KITA SEMAKIN JAUH
MALAH KITA PERNAH DIPISAHKAN OLEH LAUTAN
NAMUN KAU TETAP AYAHKU
ATAS MAKNA APA AKU BERKECIL HATI DENGANMU?
SEDANGKAN SAYANGMU KAU CURAHKAN SEPENUH HATIMU.
ATAS DASAR APA AKU MENJAUHI DIRIMU?
SEDANGKAN KAU SELALU DEKAT DI HATIKU.
HARI INI HARI ULANG TAHUNMU
NAMUN KITA TETAP JAUH
WALAU TAK BERSUA KU TETAP TITIPKAN DOA
AGAR HARI INI DAN SELAMANYA
DIRIMU DIRAHMATI ALLAH DAN BAHAGIA SENTIASA
SELAMAT ULANG TAHUN AYAH!

Sunday, May 10, 2009

aPE YaNG MaNiS Di SaBaH? (PaRT 2) - SPeSeL EDiTioN

iNSaN-iNSaN PeNYeRi DaNPeMaSaM HiDOOP Ku Di SaBaH~
wohoho~
EJaL Da KeKaSiH GeLaPKu..
ahaha~
MaNJe DoH MaMaT Ni~
TaPi KaDaNG2 HaNGeN Dia TaK BeTuL sKET..
MaCaM aLaNG aKU Tu La~
ekeke~

RoSE Da sWeeT GiRLz
KaWaN aKu PaLiNG BaiK..
aKu WaT PaPE PuN Dia TeTaP KaWaN aKu..
MuCHo3 GRaCiaS~



aLaN Da NoTTY BoY
kNaL DaRi sEM 1..
SaNGaT KReaTiF aND aLMoST cRaZY..
ahaha~
aKu TeLaH MeNJaDi SETiauSaHa TaK RaSMi Dia~


TaUFiQ Da aNGaH Ku~
TaDi TaKDE DaLaM GaMBaR~
TaPi KiToRaNG TeNGaH CoLD WaR Ni..
ehehe~
SaJE NaK MaNJE2~


-iDeNTiTi DiRaHSiaKaN-
Dua BeRaDiK YaNG TeLaH MeNCeLaRU DaN MeNGHaRU uNGuKaN HiDOOp aKu~





aPE YaNG MaNiS Di SaBaH? (PaRT 1)

aPa YaNG aKu PaLiNG iNGaT Di SaBaH?
wiwiwi~ RiNDUuuu~
FeNDi - KHai - MaRDeN - J-JeM - HuNNY
1) FeNDi Da CLoWN : suKE MGaJuK aTaU TiRu GaYE oRG LaiN..SaME PLaK TuH~
2) KHai Da RoCKSTaR : SeLaLu TeMaNKaN KiTE Gi KaRaoKE SeSaME..TeMPaTKu MeLuaHKaN PeRaSaaN GaK~ wiwiwi~
3) MaRDeN a.k.a KiNG : SuKE PaNGGiL oRaNG SPoNGEBoB~
4) J-JeM : KeNaL TiME DiNNeR KoLeJ TaHuN LPaS
iEDa - eCHaH - RoSE - HuNNY
(My LuVLY BuDDiES FoReVeR)

DoRa - KaK iDaH - eLLY - HuNNY
(FaMiLY DioRaNG BaiK SaNGaT)


RHoMa - AbG LoNG - AbG TeH - AbG CHiK - aLaNG
My aBaNG YaNG sELaLu ToLoNG oRaNG..
THaNX..
BuT SuMTiMEs DioRaNG SuKE ToLoNG uSiK..
LaGi2 KaLau oRaNG PaKai BaJu KuRuNG..

SAYA BANGGA SAYA ANAK EMAK!


special dedicated to my mom..
saat langkahku gontai dengan dugaan,
kau datang menyokongku.
tika hatiku hiba dan rawan,
kau datang memelukku.
bila aku keliru di persimpangan jalan,
kau tiba membimbingku.
kala aku sedih bersendirian,
katamu Allah bersamaku.
dan sebesar mana salahku,
setegar mana diriku membuat kau menangis,
kau tetap memaafkan dan memujukku.
kasihmu bak lautan
sayangmu bak udara
terima kasih kerna telah bersusah payah untuk ku selama ini.
ketahuilah ibu,
sejauh mana pun diriku pergi,
sayang dan rinduku padamu tak pernah bertepi.

WaRGH!!!!!

assalamualaikum~
setelah sekian lame blog ini dibiarkan berkulat..
maka, dengan bangga nye saya mengumumkan bahawa :

1) saye telah berjaya mendarat dengan selamat dan takzimnya di semenanjung malaysia pada jam 9.00am tadi..

2) saye juga akan melaporkan diri di pusat perubatan universiti malaya pada esok ari untuk menjalani praktikal..

dan dengan rase hormatnye saye juga ingin mengisytiharkan bahawa :

1) saye telah mulai rindu pade rakan-rakan yang telah ditinggalkan..(terutamanya ROS)

2) saye juga telah mulai amat RINDUUUU pade sabah.. :'(

Sunday, April 19, 2009

TeNSiON? BaCE NI~

REHATKAN MINDA – JOKE SIKIT
** tribute to my mama yang sangat suke baca karangan ni~ wiwiwi~**
Karangan budak darjah 4

Pagi itu pagi minggu. Cuaca cukup sejuk sehingga mencapai takat suhu beku. Sebab itu saya tidak mandi pagi sebab air kolah jadi air batu dan air paip tidak mahu keluar sebab beku di dalam batang paip. Pagi itu saya bersarapan dengan keluarga di dalam unggun api kerana tidak tahan sejuk. Selepas itu emak saya mengajak saya menemaninya ke pasar. Tetapi saya tidak mahu. Selepas emak menikam perut saya berkali-kali dengan garfu barulah saya bersetuju untuk mengikutinya. Kami berjalan sejauh 120 kilometer kerana pasar itu letaknya 128 kilometer dari rumah. Lagi 8 kilometer nak sampai pasar saya ternampak sebuah lori kontena meluru dengan laju dari arah belakang. Dia melanggar emak saya. Emak saya tercampak ke dalam gaung. Dia menjerit "Adoi!". Lepas itu emak saya naik semula dan mengejar lori tersebut. Saya pun turut berlari di belakang emak saya kerana takut emak saya melanggar lori itu pula. Pemandu lori itu nampak kami mengejarnya. Dia pun memecut lebih laju iaitu sama dengan kelajuan cahaya. Kami pula terpaksa mengejar dengan lebih laju iaitu sama dengan dua kali ganda kelajuan cahaya. Emak saya dapat menerajang tayar depan lori itu. Lori itu terbabas dan melanggar pembahagi jalan lalu bertembung dengan sebuah feri. Feri itu terbelah dua. Penumpang feri itu yang seramai 100 orang semuanya mati. Pemandu feri itu sangat marah. Dia pun bertukar menjadi Ultraman dan memfire pemandu lori. Pemandu lori menekan butang khas di dalam lori dia..lori itu bertukar menjadi robot Transformer. Mereka bergaduh di udara.Emak saya tidak puas hati. Dia pun terus menyewa sebuah helikopter di Genting Highlands dan terus ke tempat kemalangan. Dia melanggar pemandu feri yang telah bertukar menjadi Ultraman itu. Pemandu feri itu terkejut dan terus bertukar menjadi pemandu feri semula lalu terhempas ke jalan raya. Pemandu feri itu pecah. Pemandu lori sangat takut melihat kejadian itu. Dia meminta maaf dari emak saya. Dia menghulurkan tangan ingin bersalam. Tetapi emak saya masih marah. Dia menyendengkan helikopternya dan mengerat tangan pemandu lori itu dengan kipas helikopter. Pemandu lori itu menjerit "Adoi..!" dan jatuh ke bumi. Emak saya menghantar helikopter itu ke Genting Highlands. Bila dia balik ke tempat kejadian, dia terus memukul pemandu lori itu dengan beg tangannya sambil memarahi pemandu lori itu di dalam bahasa Inggeris. Pemandu lori itu tidak dapat menjawab sebab emak saya cakap orang putih. Lalu pemandu lori itu mati. Tidak lama kemudian kereta polis pun sampai. Dia membuat laporan ke ibu pejabatnya tentang kemalangan ngeri itu. Semua anggota polis di pejabat polis itu terperanjat lalu mati. Orang ramai mengerumuni tempat kejadian kerana ingin mengetahui apa yang telah terjadi. Polis yang bertugas cuba menyuraikan orang ramai lalu dia menjerit menggunakan pembesar suara. Orang ramai terperanjat dan semuanya mati. Selepas itu emak saya mengajak saya ke pasar untuk mengelak lebih ramai lagi yang akan mati. Di pasar, emak saya menceritakan kejadian itu kepada penjual daging. Penjual daging dan peniaga-peniaga berhampiran yang mendengar cerita itu semuanya terkejut dan mati. Saya dan emak saya terus berlari balik ke rumah. Kerana terlalu penat sebaik saja sampai di rumah kami pun mati. Itulah kemalangan yang paling ngeri yang pernah saya lihat sebelum saya mati.

KESIMPULAN :: budak ni nak di kategorikan sebagai apa???
###lawak giler o giler2 bhs kut###

Sunday, March 22, 2009

WEHH~~~ TuLuN~~~

SeSuNGGuHNYa HaRi iNi aDaLaH HaRi BuHSaN SeDuNia BaGi aKU~
sEMaLaM aDaLaH HaRi aLLeRGiC DeNGaN CaHaYa MaTaHaRi~
KeJe BeRTiMBuN TaPi TaNaK BuaT~

************************************************

wehh~ baru aku perasan~
rupenye aku dah lame tak update blog..
bile echah tanye pasal gambar dalam blog baru aku sedar..
telah sekian lama blog ku ini dibiarkan bersawang~
cehhh~ ahahaha~
line internet takde..
nak wat camne kn~
kalau kat umah ye la bleh online ari2...
al maklum lah~ cc la kate kn~
wiwiwiwiwi~

*******************************************************

aku hangen dengan ahli untuk assigment group haku!!
geram tahap gaban dengan diorang!!
wachaaa!

****************************************************

sape leh tulun haku?
haku tengah musykil gile ni~
asal aku tak dapat jawapan untuk praktikal lagi ni?
dah cuak dah ni weh~
tulun laa~~~

*******************************************************

sesungguhnye~
posting haku arini memang menggambarkan aku tengah celaru~
wuwuwuwuwu~

Tuesday, February 17, 2009

TaGGy aBouT 3

tHiS TaGGy iS aBoUT 3 :

>THREE NAMES THAT FRIENDS CALL YOU:

* hunny
* bubu
* ummu

> THREE MOST IMPORTANT DATES IN YOUR LIFE:

- 7 jun
- 27 mac
- 20 may

> THREE THINGS YOU'VE DONE IN THE LAST 30 MINUTES:

- baru bgun titon
- bg external hard disc kat ejal
- tepon ummi

> THREE WAYS TO BE HAPPY:

- makan
- titon
- jalan2 (including shopping n karaoke..ahaha~)

> THREE GIFTS YOU WOULD LIKE TO RECEIVE:

- bunga (bunga? ahahaha~ i'm a girl what~)
- big teddy bear (thanx to .... 4 da big pinky :P )
- aaa...duit (ehehe~)

> THREE OF YOUR FAVORITE HOBBIES:

- sleeping
- singing
- eating

> THREE PLACES YOU WANT TO GO FOR VACATION:

- paris
- indonesia
- cuti-cuti malaysia

> THREE FAVORITE DRINKS:

- teh o ais
- air tin
- air yang sejuk asalkan tak campur dgn limau cam sirap limau or teh o limau..

> THREE THINGS FOUND IN YOUR BAG:

- my mini bag (include my henpon + my mp4 + my house key)
- makanan
- cekadak2 lain cam pendrive, fail, pencil case n others.. :P

> THREE FAVORITE COLORS:

- of coz la black
- white
- asalkan nampak cantek~

> TOP THREE HANGOUTS:

- mane2 la asalkan ade member2 aku
- umah wif my family
- dalam bilik surf internet

> TOP THREE U LOVE SO MUCH:

- my femeli
- my frenz
- my belongings

> TOP THREE WHO DO YOU THINK WILL ANSWER THIS SURVEY:

- my frenz
- mm..my frenz
- my frenz kot..ahaha~

> TOP THREE "THINGS" SPECIAL TO YOU:

- memories
- frenz (things ke tu? ehehe~)
- my belongings a.k.a my cekadak yg terlampau banyak..

> TOP THREE REASONS YOU ANSWER TAGGY:

- bosan
- malas nak wat assignment
- saje je nak menyusahkan diri sendiri & org lain..ekeke~


> THIS TAGGY SPECIAL FOR MY 3 :

- best blogger frenz
* mahlukperosak
* tomato masam
* eju

- my others frenz
* blueheart
* shaikh
* eilaparasitos

- my loverz
* bibu chan
* ummi3ummu
* all my frenz n sape2 yang bace & rajin nak wat taggy ni...

WaT La eK~ ekekeke~

LELaKi vs WaNiTa VeRSi KeDua~


**mendapat maklumat kajian yang turut berkaitan dengan kajian yang telah dijelaskan oleh incek mahluk perosak** (
http://mahlukperosak.blogspot.com/ )

incek ejal telah pong menceritakan perbezaan antara lelaki & perempuan smasa gi lunch..
so sekrang its my turn untuk menunjukkan perbezaan antara lelaki & perempuan semasa di ATM.

MeNGiKuT KaJiaN :

Lelaki:
1. Pandu ke bank, parking dan berjalan ke mesin ATM
2. Masukkan card
3. Tekan number PIN dan jumlah yang dikehendaki
4. Ambil duit, card dan receipt

Wanita:
1. Pandu ke bank
2. Matikan enjin kereta
3. Perhatikan makeup di muka melalui cermin pemandu
4. Semburkan minyak wangi
5. Sikat rambut dan berjalan ke mesin ATM
6. Mencari Kad ATM di dalam beg tangan
7. Masukkan kad ATM
8. Mencari nombor PIN ATm dekat celah penyepit rambut dalam beg tangan
9. Tekan nombor PIN
10. Membaca arahan ATM selama hampir 2 minit
11. Tekan "Batal"
12. Tekan sekali lagi nombor PIN
13. Tekan "Batal" sekali lagi
14. Telefon suami atau pakwe untuk bertanya nombor PIN yang betul
15. Tekan nombor PIN yang betul dan periksa baki duit yang tinggal
16. Masukkan jumlah yang dikehendaki
17. Tekan "Salah"
18. Masukkan jumlah yang agak besar
19. Tekan "Salah" sekali lagi
20. Masukkan jumlah yang lagi besar
21. Keluarkan dan amik duit dari mesin ATM
22. Masuk ke dalam kereta
23. Periksa makeup di muka sekali lagi
24. Mencari kunci kereta dalam beg tangan
25. Hidupkan enjin kereta
26. Jalankan kereta.
27. Berhenti tiba-tiba
28. Pergi balik ke mesin ATM
29. Ambil Kad yang tertinggal dan resit.
30. Masuk kembali ke kereta
31. Letakkan kad ATM di atas Dashboard
32. Buang resit atas jalan
33. Tengok dekat cermin pemandu
34. Perika makeup sekali lagi
35. Membetul-betulkan rambut
36. Masukkan gear kereta untuk reverse (undur)
37. Brake mengejut lagi
38. Masukkan gear kereta ke depan sebab tersilap tadi
39. Memandu lebih kurang 3 km
40. Baru teringat nak lepaskan hand brake..

To aLL My FReNz

DEaR aLL My FReNz, THiS iS SPeCiaLLy 4 u :

1- erm,nk ckp cket neh kat awak.. bce NO 5
2- Mmmm..cmne ek nk ckp? Bce je la NO 8

3- nk taw ekh?erm,bce NO 9

4- huh,drpd pning bek bce jap NO 15

5- cmne ek nk ckp.. NO 17 je k..

6- kite nk ckp skg tp lbh bek bce NO 16

7- kite akn ckp tp bce dlu NO 2

8- yg kite nk ckp neh simple jek..tp bce dlu NO 4 k?
9- tak payah la b’debar2 cm2..cme bce jap NO 18

10- Blom lg la..bce NO 19 ye..
11- da pnt ekh? Bce jap NO 13

12- sbnrnye kite nk ckp klu….(ah bce no 3 la)

13- tgl cket jek lg bce NO 20

14- argh,pnt neh..bce NO 1

15- adush,dah pning dh ni.. bce la NO 6

16- lorh, msh ta phm lg kew? Bce NO 12

17- ades,nk ckp neh..bce NO 7

18- kite taktau klu awk phm..tlg bce NO 10

19. Baca NO 11 dgn tenang ye..nt awk akn taw..

20- oke2,skg kite ckp..bce NO 14, tp slow2 jek


wahahahaha~ PENiNG BaCE~

Friday, February 13, 2009

aWaRD~~

aWaRD YaNG Di CiLoK DaRi ToMaTo MaSaM~
tHaNx CoZ SuDi KoNGSi2 aWaRD Ni..
ahaha~ BaNYaK SaNGaT So TaK aMiK SuME~







Tuesday, February 10, 2009

ARGHHH~

sEsuNGGuHNyE~
aKu TeRaSE aMaT BiZi sKaLi~
BuHSaN GiLER PuNYE BaPaK LaR~
KeJe MELaMBaK TaPi MaLaS NaK WaT~
SaPE LeH TuLuN WaTKaN?
PaSNi aKu aDE PRoGRaM LaGi~
SaBTu Ni aDE TouRNaMENt BoWLiNG LaGiK~
aRGhhhh~
SuMBoDy HELP Me~
JoM Gi JaLaN2~
wakakakaka~
KeCeLaRUaN aKu SuDaH BeRaDa Di TaHaP MaKSiMuM!

Monday, February 2, 2009

TaGGY aMiK DaRi EJu.. d.^-^.b

dah lame bace taggy neyh sebenor nye..
tapi baru berkesempatan untuk wat..
besh woo..ahaha~

RULES:
1. Put your iTunes, Windows Media Player, Realplayer etc. on shuffle.
2. For each question, press the next button to get your answer.
3. You must write that song name down NO MATTER HOW SILLY it sounds.
4. Put any comments in brackets after the song name.
5.For best result,put in various song from various singer at least 50songs

1. If someone says, "Will you marry me... you say?
RAN & Shila - Tunjukkan Cintamu
(perghh...kene sungguh~ ahaha~)

2. How would you describe yourself?
Agnes Monica & Yana Yulio - Awan & Ombak
(ku bagai ombak, berkejaran di lautan..ahaha~)

3. What do you like in a girl / boy?
Demi Lovato - This is Me
(wahahaha~)

4. How do you feel today?
V.E & Quadrose - Kerana Cintamu
(hatiku kecewa, keranamu sayang aku tak terdaya~ la~ la~ la~)

5. What is your life's purpose?
The Fabulous Cats - Slot Akasia
(imbasan warna warni cerita cerita dlm hidup kita hingga paling kan kelam tetap bagi slot akasia..hmm~ aku pong tak paham)

6. What is your motto?
The Fabulous Cats & Kombat - Lari
(lari lari lari aku lari, lari lari lari dari hidup ini~ wakaka~)

7. What do your friends think of you?
Acha Septriasa & Irwansyah - Menerima Kau Pergi
(penghibur lara basuhkan dahaganya sukarku..telah ku ukir wajahmu lama dalam hati aku.. hahahahah)

8. What do you think of your parents?
Ajai & Marsha - Sayang
(ohoho~ memang aku sayang diorang~ mmuahh)

9. What do you think about very often?
Azharina - Rawan
(rawan? takde la sangat..ahaha~)

10. What is some good advice for me?
Boneca - Tunjukkan Aku
(wahh~ nasehat yang bagus..ahaha~)

11. What do you think of your best friend?
Bunkface - Situasi
(Diskriminasi menjatuhkan aku..ahaha~)

12. What do you think of the person you like?
Irwansyah - Cinta Lama Bersemi Kembali
(bapak aih~ cam tau tau jek..ahaha~)

13. What is your life story?
Irwansyah - Ku Tunggu Jandamu
(wahahaha~ pecah perut aku wat taggy neyh)

14. What do you want to be when you grow up?
Jason Mraz & Colbie Caillat
(wahaha~ Lucky Im in Luv wiF Ma BEsh FReN? ahaha~)

15. What do you think of when you see the person you like?
Jonas Brother - Love Bug
(ngee~ Love Bug? euuww)

16. What will you dance to at your wedding?
Pink - So What
(so what? i'm a rock star..wahaha~)

17. What will they play at your funeral?
Demi Lovato - This is Me (Piano Version)
(wahhh~ pakai piano~ wakakaka~)

18. What is your hobby/interest?
Afgan & Nagita Slavina - Yang Ku Tahu Cinta itu Indah
(ahahaha~ ade kaitan ke?)

19. What is your biggest fear?
Aliff Aziz - Ku Sendiri
(wahaha~ itu la ketakutan ku)

20. What is your biggest secret?
Aliff Aziz - Akan Tiba
(hei hatiku selalu mendambakan cinta namun tak kunjung tiba..ahahaha~)

21. What do you think of your friends?
Anima & Asty Ananta - Jangan Jauh Dariku
(woahhh~ bagus bagus bagus...)

22. What did you do last night?
Che Nelle - Hurry Up
(hurry up?? nak p mana? ahaha~)

23. How would you describe your mom?
Dmassive - Merindukanmu
(aaa~ misz my mama)

24. What do people assume when they first look at me?
Faizal Tahir - Cuba
(cuba kau lihat cuba kau dengar wahahaha~)

25. Will I have a happy life?
Glenn Fredly & Dewi Persik - Hikayat Cintaku
(kau la hikayat cintaku..wahaha~ ala ala hepily eva afta..ekeke~)

menarik ah tag ni..buat ah!! :
1. bibu chan my sis
2. ummi3ummu my mama
3. ejal da mahluk perosak my frenz
4. echah da blue heart my frenz
5. banyak la kalau nak list kan..
6. sape2 je la kan~ ehehe~

Monday, January 26, 2009

PaNTuN uLTRaMaN & RaKSaSa

> > > Pulau Hokkaido jauh ketengah
> > > Gunung Fuji bercabang tiga
> > > Hancur Raksaser dikandung tanah
> > > Ultraman yg baik dikenang jua.
> > >
> > > Dua tiga Raksaser berlari
> > > Maner nak samer Raksaser Keroro
> > > Dua tiga Ultraman boleh kucari
> > > Maner nak samer Ultraman Taro.
> > >
> > > Kalau roboh Kota Narita
> > > Papan di Tokyo Ultraman dirikan
> > > Kalau sungguh itu keje Raksasa
> > > Badan dan kepaler dier Ultraman 'fire'kan.
> > >
> > > Kajang Ultraman kajang berlipat
> > > Kajang Raksaser mengkuang layu
> > > Kalau Ultraman Ace tak cukup kuat
> > > Ultraman Neos datang membantu.
> > >
> > > Buai laju-laju
> > > Sampai Pokok Sena
> > > Apa dalam baju?
> > > Lampu Ultraman nyaler.
> > >
> > > Mengata dulang paku serpih
> > > Mengata Raksaser
> > > Ultraman pulak yang lebih-lebih.
> > >
> > > Sudah gaharu cendana pula
> > > Sudahlah kalah di'fire' pula.
> > >
> > > Orang berbudi kiter berbahaser
> > > 'Fire' diberi pada raksaser.
> > >
> > > Ehemm... camne rasa
> > > membazir tak masa?

Thursday, January 22, 2009

BoiKoT KFC?

salam y'all..
time tengok frenster tadi..
tibe2 cam tertarik dengan mesej ni..
ntah btul ke tak org pun taktau~
soo...ape kate kite same2 bace & same2 pikir~
hmm~ (",)

salam semua...
tujuan email ni adalah untuk memberi penjelasan mengenai boikot KFC. banyak orang dah tanya pada saya mengenai KFC.dan ada juga yang sms kata "baik ko berenti keja ngan KFC.ko dok bunuh orang palestin"... .dah banyak sms yang saya dapat...daripada kawan2 sekolah, universiti dan segenap lapisan masyarakat.
untuk pengetuahuan semua, KFC Holdings (M) Bhd adalah milik Kulim (M) Bhd. Kulim ini pula adalah anak syarikat Johor Corporation. siapa yang tidak tahu sila cari mengenai johor corporation. oleh itu, KFC Holdings (M) Bhd adalah milik malaysia . tiada sebarang keuntungan yang diberikan kepada USmahupun Israel . KFC hanya menggunakan nama. KFC malaysiahanya membayar yuran penggunaan nama sahaja.
akan tetapi, setelah KFC menjadi anak syarikat Johor Corporation, pengerusinya sedang berusaha untuk membeli KFC di US . ini adalah usaha yang sangat murni. Tan Sri Ali Hashim adalah pengerusinya yang memang mempunyai idea bisnes yang bernas. selain itu juga, dibawah KFC Holdings (M) Bhd terdapat anak syarikat iaitu :
Pizza Hut
Kedai Ayamas
RasaMas Restaurant
Ayamas Food Corporation Sdn Bhd
Region Food Industries (Sos life)
bakery (untuk garlic bread & roti2 di KFC)
tenaga kerja untuk semua syarikat ini adalah majoriti melayu islam.oleh itu, bayangkan lah jika masyarakat memboikot KFC apa akan terjadi kepada orang islam malaysia?oleh itu fikir2 kan lah apa yang saya katakan ini. diharap dapat memberi penjelasan kepada sahabat2 dan sesiapa sahaja.sama- sama kita membangunkan ekonomi orang islam.inilah dinamakan Jihad Bisnes.
sekian.
Muhamad Ammar Abdullah
Halal Audit Executive
KFC Holdings (M) Bhd
03-20263388 ext 282
012-5678443