PENGuMuMaN!!

Emosi yang tak stabil adalah perkara biasa dalam hidup saya sekarang~ (o_O✿)

Time kasih coz sudi singgah ke blog picisan lagi mengarut ni. Blog ini adalah blog peribadi saya sendiri. Maka sebarang pendapat, statement, gambar2, dan segala-galanya yang di hakktuihhkan adalah milik tuan tanah blog ini (saya la tu) melainkan sumbernya dinyatakan oleh saya sendiri.

Anda boleh 'copy & paste' artikel yang anda suka. TETAPI, sila KREDITkan kembali kepada blog saya.

Blog ini juga TIDAK mengamalkan konsep, "I Follow U so U KENA FOLLOW Blog I".

Jadi, sama-samalah kita memeriahkan dunia blog!! [xde kaitan kot~ ahaha]

Psssstt...my English memang ke laut sket. Hahahaha~

Thursday, January 22, 2009

BoiKoT KFC?

salam y'all..
time tengok frenster tadi..
tibe2 cam tertarik dengan mesej ni..
ntah btul ke tak org pun taktau~
soo...ape kate kite same2 bace & same2 pikir~
hmm~ (",)

salam semua...
tujuan email ni adalah untuk memberi penjelasan mengenai boikot KFC. banyak orang dah tanya pada saya mengenai KFC.dan ada juga yang sms kata "baik ko berenti keja ngan KFC.ko dok bunuh orang palestin"... .dah banyak sms yang saya dapat...daripada kawan2 sekolah, universiti dan segenap lapisan masyarakat.
untuk pengetuahuan semua, KFC Holdings (M) Bhd adalah milik Kulim (M) Bhd. Kulim ini pula adalah anak syarikat Johor Corporation. siapa yang tidak tahu sila cari mengenai johor corporation. oleh itu, KFC Holdings (M) Bhd adalah milik malaysia . tiada sebarang keuntungan yang diberikan kepada USmahupun Israel . KFC hanya menggunakan nama. KFC malaysiahanya membayar yuran penggunaan nama sahaja.
akan tetapi, setelah KFC menjadi anak syarikat Johor Corporation, pengerusinya sedang berusaha untuk membeli KFC di US . ini adalah usaha yang sangat murni. Tan Sri Ali Hashim adalah pengerusinya yang memang mempunyai idea bisnes yang bernas. selain itu juga, dibawah KFC Holdings (M) Bhd terdapat anak syarikat iaitu :
Pizza Hut
Kedai Ayamas
RasaMas Restaurant
Ayamas Food Corporation Sdn Bhd
Region Food Industries (Sos life)
bakery (untuk garlic bread & roti2 di KFC)
tenaga kerja untuk semua syarikat ini adalah majoriti melayu islam.oleh itu, bayangkan lah jika masyarakat memboikot KFC apa akan terjadi kepada orang islam malaysia?oleh itu fikir2 kan lah apa yang saya katakan ini. diharap dapat memberi penjelasan kepada sahabat2 dan sesiapa sahaja.sama- sama kita membangunkan ekonomi orang islam.inilah dinamakan Jihad Bisnes.
sekian.
Muhamad Ammar Abdullah
Halal Audit Executive
KFC Holdings (M) Bhd
03-20263388 ext 282
012-5678443

9 comments:

tomato_masam said...

hihi..itu la, ada gak dapat mail ni, at least ada gak fast food yang tak yah di boikot, tp, mengidam nak makan prosperity bege lak` adehhh~

MiSz HuNNy LuV To sMiLE :) said...

tau takpe..
ni dah kemaruk nak mkn prosperity..
adoihai...
aritu panas gak la telinge kene sindir sbb bli bubur McD...
ciss~ ahaha~

mahlukperosak said...

ahahaha....akhirnya...aku dah tak payah nak ikat perut ku...asyik meleleh dan terleleh je air liur ku kalau walk kt rumah merah tuh....

MiSz HuNNy LuV To sMiLE :) said...

muahaha~
tapi org nak McD la ejal..
takmo kfc...
woohhh...tibe2 terbau donat big apple la ejal~
ahaha~
di manakah donat big apple ku?

MaHlukPerOSaK said...

wah dengan rasa bangganye
semalam ku melktak big apple kat warisan square ...sodap...

MiSz HuNNy LuV To sMiLE :) said...

owh!!
gi tak ajak!
dah la janji nak blanje big apple sampai la ni jangan cakap donat big apple, kotak dia pong takde...
cehhhh!

Teratak Bonda said...

eee yong..last week jer adeq blanja 2 kali donat big apple.. blanja tgk wayang lg..hari ini dlm sejarah tu..after 25 yrs kut.. nabil nyer psl..tgk yg ijal kata cam sampah tu..xkesah ler..ummi bkn tgk citernya..tp sbb minat kat pelakon nya..mcm minat mawi..

MaHlukPerOSaK said...

bagus tul lah ummi nie.....tengk artis rupanye....huhuhhuu..
to hunny....lah tak dapat ke kotak big apple tuh???tak pe nanti mintak kat makcik tuh balik.huhuhu

MiSz HuNNy LuV To sMiLE :) said...

sengal punye member~
siap la...
tak kire tau~
aritu dah janji ckp dpt gaji nak blanje big apple...
mane big apple nye~
aritu yo yo oo je nk bg org donat alien 2 tau~