PENGuMuMaN!!

Emosi yang tak stabil adalah perkara biasa dalam hidup saya sekarang~ (o_O✿)

Time kasih coz sudi singgah ke blog picisan lagi mengarut ni. Blog ini adalah blog peribadi saya sendiri. Maka sebarang pendapat, statement, gambar2, dan segala-galanya yang di hakktuihhkan adalah milik tuan tanah blog ini (saya la tu) melainkan sumbernya dinyatakan oleh saya sendiri.

Anda boleh 'copy & paste' artikel yang anda suka. TETAPI, sila KREDITkan kembali kepada blog saya.

Blog ini juga TIDAK mengamalkan konsep, "I Follow U so U KENA FOLLOW Blog I".

Jadi, sama-samalah kita memeriahkan dunia blog!! [xde kaitan kot~ ahaha]

Psssstt...my English memang ke laut sket. Hahahaha~

Tuesday, February 17, 2009

TaGGy aBouT 3

tHiS TaGGy iS aBoUT 3 :

>THREE NAMES THAT FRIENDS CALL YOU:

* hunny
* bubu
* ummu

> THREE MOST IMPORTANT DATES IN YOUR LIFE:

- 7 jun
- 27 mac
- 20 may

> THREE THINGS YOU'VE DONE IN THE LAST 30 MINUTES:

- baru bgun titon
- bg external hard disc kat ejal
- tepon ummi

> THREE WAYS TO BE HAPPY:

- makan
- titon
- jalan2 (including shopping n karaoke..ahaha~)

> THREE GIFTS YOU WOULD LIKE TO RECEIVE:

- bunga (bunga? ahahaha~ i'm a girl what~)
- big teddy bear (thanx to .... 4 da big pinky :P )
- aaa...duit (ehehe~)

> THREE OF YOUR FAVORITE HOBBIES:

- sleeping
- singing
- eating

> THREE PLACES YOU WANT TO GO FOR VACATION:

- paris
- indonesia
- cuti-cuti malaysia

> THREE FAVORITE DRINKS:

- teh o ais
- air tin
- air yang sejuk asalkan tak campur dgn limau cam sirap limau or teh o limau..

> THREE THINGS FOUND IN YOUR BAG:

- my mini bag (include my henpon + my mp4 + my house key)
- makanan
- cekadak2 lain cam pendrive, fail, pencil case n others.. :P

> THREE FAVORITE COLORS:

- of coz la black
- white
- asalkan nampak cantek~

> TOP THREE HANGOUTS:

- mane2 la asalkan ade member2 aku
- umah wif my family
- dalam bilik surf internet

> TOP THREE U LOVE SO MUCH:

- my femeli
- my frenz
- my belongings

> TOP THREE WHO DO YOU THINK WILL ANSWER THIS SURVEY:

- my frenz
- mm..my frenz
- my frenz kot..ahaha~

> TOP THREE "THINGS" SPECIAL TO YOU:

- memories
- frenz (things ke tu? ehehe~)
- my belongings a.k.a my cekadak yg terlampau banyak..

> TOP THREE REASONS YOU ANSWER TAGGY:

- bosan
- malas nak wat assignment
- saje je nak menyusahkan diri sendiri & org lain..ekeke~


> THIS TAGGY SPECIAL FOR MY 3 :

- best blogger frenz
* mahlukperosak
* tomato masam
* eju

- my others frenz
* blueheart
* shaikh
* eilaparasitos

- my loverz
* bibu chan
* ummi3ummu
* all my frenz n sape2 yang bace & rajin nak wat taggy ni...

WaT La eK~ ekekeke~

4 comments:

Teratak Bonda said...

REHATKAN MINDA – JOKE SIKIT
Karangan budak darjah 4

Pagi itu pagi minggu. Cuaca cukup sejuk sehingga mencapai takat suhu beku. Sebab itu saya tidak mandi pagi sebab air kolah jadi air batu dan air paip tidak mahu keluar sebab beku di dalam batang paip. Pagi itu saya bersarapan dengan keluarga di dalam unggun api kerana tidak tahan sejuk.

Selepas itu emak saya mengajak saya menemaninya ke pasar. Tetapi saya tidak mahu. Selepas emak menikam perut saya berkali-kali dengan garfu barulah saya bersetuju untuk mengikutnya. Kami berjalan sejauh 120 kilometer kerana pasar itu letaknya 128 kilometer dari rumah. Lagi 8 kilometer nak sampai pasar saya ternampak sebuah lori kontena meluru dengan laju dari arah belakang. Dia melanggar emak saya. Emak saya tercampak ke dalam gaung. Dia menjerit "Adoi!". Lepas itu emak saya naik semula dan mengejar lori tersebut. Saya pun turut berlari di belakang emak saya kerana takut emak saya melanggar lori itu pula. Pemandu lori itu nampak kami mengejarnya. Dia pun memecut lebih laju iaitu sama dengan kelajuan cahaya. Kami pula terpaksa mengejar dengan lebih laju iaitu sama dengan dua kali ganda kelajuan cahaya. Emak saya dapat menerajang tayar depan lori itu. Lori itu terbabas dan melanggar pembahagi jalan lalu bertembung dengan sebuah feri. Feri itu terbelah dua. Penumpang feri itu yang seramai 100 orang semuanya mati. Pemandu feri itu sangat marah. Dia pun bertukar menjadi Ultraman dan memfire pemandu lori. Pemandu lori menekan butang khas di dalam lori dia..lori itu bertukar menjadi robot Transformer. Mereka bergaduh di udara.

Emak saya tidak puas hati. Dia pun terus menyewa sebuah helikopter di Genting Highlands dan terus ke tempat kemalangan. Dia melanggar pemandu feri yang telah bertukar menjadi Ultraman itu. Pemandu feri itu terkejut dan terus bertukar menjadi pemandu feri semula lalu terhempas ke jalanraya. Pemandu feri itu pecah. Pemandu lori sangat takut melihat kejadian itu. Dia meminta maaf dari emak saya. Dia menghulurkan tangan ingin bersalam. Tetapi emak saya

masih marah. Dia menyendengkan helikopternya dan mengerat tangan pemandu lori itu dengan kipas helikopter. Pemandu lori itu menjerit "Adoi..!" dan jatuh ke bumi.

Emak say menghantar helikopter itu ke Genting Highlands. Bila dia balik ke tempat kejadian, dia terus memukul pemandu lori itu dengan beg tangannya sambil memarahi pemandu lori itu di dalam bahasa Inggeris. Pemandu lori itu tidak dapat menjawab sebab emak saya cakap orang putih. Lalu pemandu lori itu mati. Tidak lama kemudian kereta polis pun sampai. Dia membuat lapuran ke ibu pejabatnya tentang kemalangan ngeri itu. Semua anggota polis di pejabat polis itu terperanjat lalu mati. Orang ramai mengerumuni tempat kejadian kerana ingin mengetahui apa yang telah terjadi. Polis yang bertugas cuba menyuraikan orang ramai lalu dia menjerit menggunakan pembesar suara. Orang ramai terperanjat dan semuanya mati.

Selepas itu emak saya mengajak saya ke pasar untuk mengelak lebih ramai lagi yang akan mati. Di pasar, emak saya menceritakan kejadian itu kepada penjual daging. Penjual daging dan peniaga-peniaga berhampiran yang mendengar cerita itu semuanya terkejut dan mati. Saya dan emak saya terus berlari balik ke rumah. Kerana terlalu penat sebaik saja sampai di rumah kami pun mati. Itulah kemalangan yang paling ngeri yang pernah saya lihat sebelum saya mati.

KESIMPULAN :: budak ni nak di kategorikan sebagai apa???
###lawak giler o giler2 bhs kut###

Teratak Bonda said...

yong..nk send komen trsend atikel lak..xper le yer..ummi

MiSz HuNNy LuV To sMiLE :) said...

dah agak dah...
org pun pelik pasal ape ummi anta karangan budak ni?
tau la ummi gemor sangat karangan budak ni...
ahahaha~

cyba_qema said...

ai ummu hani..
jemput lawat ke blog cyba lak..keh3..