PENGuMuMaN!!

Emosi yang tak stabil adalah perkara biasa dalam hidup saya sekarang~ (o_O✿)

Time kasih coz sudi singgah ke blog picisan lagi mengarut ni. Blog ini adalah blog peribadi saya sendiri. Maka sebarang pendapat, statement, gambar2, dan segala-galanya yang di hakktuihhkan adalah milik tuan tanah blog ini (saya la tu) melainkan sumbernya dinyatakan oleh saya sendiri.

Anda boleh 'copy & paste' artikel yang anda suka. TETAPI, sila KREDITkan kembali kepada blog saya.

Blog ini juga TIDAK mengamalkan konsep, "I Follow U so U KENA FOLLOW Blog I".

Jadi, sama-samalah kita memeriahkan dunia blog!! [xde kaitan kot~ ahaha]

Psssstt...my English memang ke laut sket. Hahahaha~

Saturday, September 5, 2009

uMMi TaK CuCuK Pun WaYaR MiC~

salam...

arini aku nak cite pasal mak aku wat lawak tahap antarabangsa pade aku dan bapak aku~
kejadian itu berlaku tak sampai 5 minit saat aku tgh tulis post ni~

kisahnye bermula apabila bapak aku kene format pc server sebab dah teruk gile punye jammed..virus kot..
maka dengan selambenye mak aku yang tersayang ni gi la pc 6 nak surf internet..
maka, jadik la dialog berikut,


"yong, jom karaoke jom," kate mak aku..
"malas la, org nak layan facebook" kate aku..

disebabkan takde penyertaan drpd aku, mak aku dok la kt pc tu sorang2
sementara aku kat pc 1..
tibe-tibe, dengan semangat nye, mak aku nyanyi kuat2 lagu letto..
dah la pitching memang ke laut~ suara takyah cakap la~ ahaha~
aku dah ketawa giler dah~
aku panggil mak aku, dia wat bodo je, rupenye dia pakai earfon..
patut la semangat gile nyanyi..

"ummi, kuat gile ummi nyanyi" kateku sambil tersengih2
"ummi tak cucuk pun wayar mic earfon ni" jawab mak aku dengan selambe
"masalahnye ummi nyanyi kuat" aku dah ketawe dah dengar jawapan mak aku
"dengar ke? ummi tak cucuk pon mic ni" time mak aku cakap ni, aku dah tepuk dahi, aku ketawe kt dinding
"masalahnye ummi nyanyi kuat, bukan sebab cucuk mic ke tak" kate aku sambil ketawe lagi
"ummi tak cucuk pun mic, dengar kuat sgt ke? ummi nyanyi sikit2 je" time ni, aku dah ketawe sambil terbaring kt lantai cc ni..last2 bapak aku yang bgtau,
"bukan masalah cucuk mic ke tak, bile ummi pkai earfon, ummi tak dgar suare ummi, ummi ingat nyanyi slow tapi ummi nyanyi kuat"
"yeke?" selambe je mak aku tanye..
aku dah ketawa sampai kuar air mata dah~

ya Allah, sabar je la aku dgn mak aku ni...
ni dia tgh nyanyi lagu EbietG. Ade, (aku ingin pulang) plak..
aku tau tu pun lpas mak aku nyanyi part last dia..
mule2 mmg aku taktau mak aku nyanyi lagu ape..
most of da time, mmg susah nak tgkp mak aku nyanyi lagu ape~

haish~ sabar je la~ :)

No comments: