PENGuMuMaN!!

Emosi yang tak stabil adalah perkara biasa dalam hidup saya sekarang~ (o_O✿)

Time kasih coz sudi singgah ke blog picisan lagi mengarut ni. Blog ini adalah blog peribadi saya sendiri. Maka sebarang pendapat, statement, gambar2, dan segala-galanya yang di hakktuihhkan adalah milik tuan tanah blog ini (saya la tu) melainkan sumbernya dinyatakan oleh saya sendiri.

Anda boleh 'copy & paste' artikel yang anda suka. TETAPI, sila KREDITkan kembali kepada blog saya.

Blog ini juga TIDAK mengamalkan konsep, "I Follow U so U KENA FOLLOW Blog I".

Jadi, sama-samalah kita memeriahkan dunia blog!! [xde kaitan kot~ ahaha]

Psssstt...my English memang ke laut sket. Hahahaha~

Friday, December 18, 2009

SaLE! SaLE! SaLE!

SiLa La KuNJuNGi BLoG aDiK SaYE Ni~
aDE KoLEKSi TuDuNG & BeBERaPE CEKaDaK LaiN
YaNG BoLEH DiBELi uNTuK KEGuNaaN SiNDRi, aDiaHKaN PaDE MaK, MaKWE, MaK PaKWE, KeNGKaWaN YaNG LaiN, & PaDE SaPE2 LaGi La..
SiLa La~ SiLa La~ SiLa La~
~TENGKiU~
\(^-^)/

Thursday, December 10, 2009

{HEPY BuRFDaY MY TWiN}

ToDaY iS HER BuRFDaY!!
sHE iS MY TWiN [KEMBaR TaK SEiRaS, LaiN BaPaK BEZa MaK]
HeHe~ DaTs Y La BuRFDaY KiToRaNG TaK SaMa~
HEPY BuRFDaY MY LiL SiS..
SaYaNG aWaK RiNDu aWaK {S.A.R.A}


Wednesday, December 9, 2009

++ NaSi LEMaK KENTuT ++

sejak cuti n dok rumah ni, tiap2 ari blog ni aku nak update...
facebook jgn cite la..ari2 online je..anak tokey cc la katekan...muahaha~
so..as promise before...
aku akan cite kan, ape yang berlaku pade aku mase kitorang kuar gi makan nasi lemak kentut tu..

***************************************

turn back time, during dat moment :

malam tu kitorang decide nak gi makan kat nasi lemak kentut..
mase tu suare aku masih serak2 sebab pas balik dari desaru,
tak sempat nak baik bantai gi karok..
tu la akibatnye...hehe~
kitorg gi ramai gak mlm tu..dlm 12 ke 13 org..
then mase kat kedai tu, waiter tu nak amik la order air dlu..
sampai turn aku, abang tu masih khusyuk menulis order, dia tak tgk pon muke aku..
make dgn konfiden nye aku tanye "bang, milo tabur ade tak bang?"
dan dgn yakinnye jugak, tanpe melihat aku, dia jawab "ade bang"
ape lagi, ketawe besar la kengkawan aku...
aku dah jegil bijik mate dah " ko panggil org abang?"
"eh, sori tak perasan"
sabor je la aku...ayam goreng punye brader...

*****************************************

kes berikutnye, juge di tempat yang sama.

afta dat kes, aku tetap tak serik nak gi kedai tu..
sebab nasik lemak dia besttttt giler~~
so mlm tu kitorg kuar la ramai2..
aku plak dtg angin sewel, siap pakai selendang, n mekap ala kadar, baik punyee la..
mlm tu takde la abang tu panggil aku abang time dia nak amik order...
aku tetap order milo tabur peberet aku..
aku ingat dia dah tak cam aku dah..
lek-lek time kwn dia nak anta order kat table kitorang,
dia leh kate dgn kondifen nye "anta kat table abang yang pakai tudung tu"
hampeh~ aku ingat dia tak cam atau tak ingat aku lagi dah..
n again, diorang ketawe kan aku lagi...
cicak panggang punye brader...

***************************************

tapi xpe...
mende tu sume jadi kenangan sekarang..
bile ingat balik, bagus gak...
at least aku ade kenangan kat kedai nasik lemak kentut tu..
wahaha~
i will remember u brader (poreber)

Tuesday, December 8, 2009

KENaPE?

salam
***********************
sesi meluahkan perasaan bermula sekarang :
asal la mase ko nak wat tindakan tu ko tak pikir sebarang kemungkinan yang diorang akan suke ko?
mungkin niat ko baik nak tolong diorang...tapi cara kau tu tak sesuai...
sakit rasenye bile dipermainkan macam tu...
aku dah laluinye, jadi aku tau ape yang dia rasai sekarang...
ko mintak bantuan aku, tapi aku sindri taktau nak tolong macam mane..
ia melibatkan hati 2 insan lain..bukan setakat ati kembar aku je, tapi ati kau, ati dia?
ntah la...ko pikir la sindri macam mane nak setel kan masalah ni...
aku takleh nak cakap lebih2 sbb nnt aku akan pilih kasih sbb org yg ko sakiti tu adalah kembar aku..
maybe yang ko perlu lakukan sekarang adalah mengaku kesalahan ko pade diorang..
jgn cube2 nak larikan diri daripada masalah..
hadapi je semuanye dengan senyuman..
********************************
mmm...aku dah makin melalut ni...
ni sume pasal si cicak panggang ni..
muahaha~ kembar aku ckp aku sangat kreatif bile aku mara dgn si cicak panggang ni...
sbb aku panggil mamat ni, bukan setakat cicak panggang je,
tapi ayam goreng, peti ais rosak, buaye bontot busuk, dan sebagainye...
wahahaha~ bile aku bace balik, klaka gak aku panggil mamat tu cenggini..
muahaha~
++case closed++

Monday, December 7, 2009

KiSaH HiDuP BaRu BaKaL BeRMuLa~

salam..
arini aku dah sampai umah..
abis je GEMS ari sabtu aritu, mlm tu terus bergegas g seremban..
my mum gi amik kat seremban n we go to bagan lalang resort to help my mum handle family day for sahabat ikim.
its make me feel sooo exhausted...
dah la sampai2 kul 4am..
kene plak bdn tgh tak sehat..
esok tu terus demam..
nasib baik la walaupun badan tgh tak sehat, tapi dpt tlg ummi handle program tu..

******************

flashback memories :

ari2 last aku di GEMS sangat seronok until on our last day we went out together,
an incident happens to my twin..
my twin was cried juz bcoz of a couple of stupid couple..

i really hate that..
why he do that?
why she do that?
im soooo angry!!!

afta several discussion wif my twin,
we decide to juz ignore it..
masih ramai lagi men yang lebih baik utk my twin..
dun worry babe..i'll be wif u coz we r twins..

case closed

******************

another story begins

afta my GEMS is finish,
i have to choose between work wif streamyx or do my internship...
adoi...pening nye kepale...
last2 tawakal je la n i decide to declined offer from streamyx..
hopefully i can redirect my placement..
insyaallah sume akan berjalan lancar..
amin~

Thursday, December 3, 2009

MaSa BeRONGGeNG HaMPiR TaMaT~

salam...
sedar tak sedar, dah hampir 2 bulan setengah aku dok kat Senai, join GEMS ni..program ni sangat seronok~ nak2 lagi budak2 company aku ni sume kepale ting tong~ aku rase sayang n sedih nak berpisah dengan diorang...pade aku, diorang la bunge cinte hati aku..walaupun ejal dgn naz dah kuar, kitorang tetap anggap diorang tu adalah sebahagian daripada kitorang sume..


(TiaDa DaLaM GaMBaR : EJaL & ZuL)

mmm...dah nak ujung2 ni, tiap2 malam keluar nak menghabiskan mase bersame2..ni tadi baru je balik dari beronggeng2...memule gi makan nasik lemak wak kentut kat kulai..dah la aku ade kes kat kedai tu...sampai bile2 aku akan ingat~ wahaha~ (p/s : nanti aku akan menjelaskan kejadian tersebut dgn lebey terperinci in my next post).

pastu gi beronggeng kat ioi mall..aku gi main bowling, ade lagi separuh gi karok..camne la aku leh kalah lak main bowling arini..wuwuwu~ n then, bantai g karok lak join dak2 tadik...sampai dah nak ilang la suare aku ni...tak tau la esk camne...suare dah sampai susah nak kuar dah~ wahaha~ lagu pembakar semangat mule2 lagu baldu biru, last song tadi amik lagu goyang inul plak tu..siap gelek gerudi lagi kitorang tadi..ahahahak~

ape2 pong, kenangan dengan diorang sume sangat seronok dan membahagiakan aku..seperti mana rumitnye kenangan aku di sabah selame 3 tahun, macam tu jugak la kenangan aku kat GEMS Senai, walaupun 2 bulan setengah je aku dok dgn diorang...

aKu SAYANG DeNGaN KoRaNG SuME~

aKu, KaSuT CRoCs BERLaMPU & SELuaR SuKaN..

arini merupakan antara hari2 terakhir aku berade di GEMS...aku sangat yakin bahawa aku akan merindui kwn2 aku yg sgt sengal kat cni..

***************************************************

story begin :

arini ade cooper test..diorg nak tgk stamina budak2 GEMS ni..bile timbang, berat badan aku dgn aini naik..aini naik 1kg, aku naik 3kg..kami sgt bangge...muahahaha~ ingat senang ke nak naik berat bdn kitorg ni...punye la kitorg taknak bg berat bdn turun sampai td nak lari 2 pusingan pong kitorg taknak...wahaha~

sebelum lari tu ade la wat stretching sket...nak dijadikan cite, asalnye aku tak nak pegi n dgn selamber nye aku tido..aini ni plak tibe2 arini baik, dia gerak aku bangun..aku dgn mamai2 n berat atinye aku bangun terus sarung seluar sukan dgn yakinnye..

tibe2 aku teringat yang aku dah anta kasut sukan balik, nak tak nak aku pakai la kasut crocs aku yang sangat meriah itu..siap dgn lampu kelip2 lagi kasut aku tuh~ wahaha~ biase la...baru bubuh crocs button...

mm...pastu, tgh2 wat stretching tu, tibe2 member aku sorg ni tegur,
"weh, ko pakai suar terbalik ek?" dengan kuat dan yakinnye.
aku cek la, hampeh!!! camne aku leh tak perasan logo suar aku kat belakang?
melompat aku gi lutut mamat tu sebab cakap dgn yakin dan kuatnye..
diorang punye seronok nak mengenakan aku siap panggil kwn2 yg len nk bgtau aku pakai suar terbalik..HaMPEH!!!!

tu satu kes..pastu time nak gi timbang berat, sorang girl ni cakap,
"ala cumil nye kasut ko...siap ade lampu2 lagi...aku nakkk~" siap dgn gaye tgn nak amik kasut aku...
bukan sorang je yg tegur..kat kafe, sorg staff ni siap ckp kasut aku leh bawak g clubbing sbb berlampu2..
kwn2 aku yg lain ckp : ko letak la loceng ke atau yang bunyi2 cam selalu ade kat kasut budak2 tuh~ hampeh!! lagi sekali aku kene...

mmmm.....naseb badan~ (O-O')-

************************************************

pen off~

Tuesday, December 1, 2009

MoMENTs oF JoY II (^-^)

KaMi KaNaK-KaNaK RiaNG & HYPERaCTiVE~
**************************************************
CiaN MdM. FaRiDaH Ni..DaH La CuTE~ (BELoN Tu i YaNG WaT TaU~ :P)

HJ GROuP iN PoYoZ STLYE~

SaaT-SaaT RiaNG~


SaY CHeeSE~ KaMi KaNaK-KaNaK SiHaT~


DaLaM CoMPaNY YaNG TaK MaCaM CoMPaNY PoNG~
BuNGa CiNTa HaTiKU,
KaU aDaLaH KENaNGaN,
KaU aDaLaH KeKuaTaN,
KaU aDaLaH SoKoNGaN,
JaNGaN PERGi,
TERuSLaH DiSiSi,
KeKaL LaH DI HaTi.
to be continued again....

MoMENTs oF JoY (^-^)

KaMi KaNaK-KaNaK RiaNG & HYPeRaCTiVE~
***************************************************
HuNNY - AENi - ZiELa

KaNG MaJuK LaK KaLau TaKDE GaMBaR MaHLuKPERoSaK Ni~ (^-^)v


KaMi BuDaK CuMiL~ (MuRaL BELaKaNG Tu, aKu TuKaNG LuKiSNYe~)


MeReKa MeMBuaT aKSi LuCaH~

KaWaiii~~ \(^-^)/

KaWaN iTu KeNaNGaN,
KeRJaYa iTu MaSa DEPaN.
SaMa PeNTiNG & TaK BoLEH DiPaNDaNG RiNGaN~

to be continued..