PENGuMuMaN!!

Emosi yang tak stabil adalah perkara biasa dalam hidup saya sekarang~ (o_O✿)

Time kasih coz sudi singgah ke blog picisan lagi mengarut ni. Blog ini adalah blog peribadi saya sendiri. Maka sebarang pendapat, statement, gambar2, dan segala-galanya yang di hakktuihhkan adalah milik tuan tanah blog ini (saya la tu) melainkan sumbernya dinyatakan oleh saya sendiri.

Anda boleh 'copy & paste' artikel yang anda suka. TETAPI, sila KREDITkan kembali kepada blog saya.

Blog ini juga TIDAK mengamalkan konsep, "I Follow U so U KENA FOLLOW Blog I".

Jadi, sama-samalah kita memeriahkan dunia blog!! [xde kaitan kot~ ahaha]

Psssstt...my English memang ke laut sket. Hahahaha~

Monday, January 18, 2010

PESaN uMMi~

MaSE aKu TENGaH KECEWa GiLER,
BiLE oRaNG YaNG aKu SaYaNG TiNGGaLKaN aKu,
BiLE aKu TENGaH SEDiH,
uMMi aKU PERNaH PESaN :

uMMi DENGaN aYaH SELaLu DoaKaN JoDoH YaNG TERBaiK uNTuK KaMu..
KaLau Dia TaRiK DiRi MaKSuDNYa Dia BuKaNLaH JoDoH YaNG TERBaiK uNTuK KaMu~

BiLa ALLaH TaRiK SeSEoRaNG YaNG KiTa SaYaNG,
Dia aKaN GaNTi DeNGaN SeSEoRaNG YaNG LEBiH BaiK DaRiPaDa YaNG KiTa SaYaNG~

TiKa Kau MERaSa SENDiRi,
ALLaH SENTiaSa BERSaMaMu~
TiKa Kau MENaNGiS BEGiTu LaMa,
DaN HaTi MaSiH TERaSa PEDiH~
ALLaH HiTuNGLaH aiR MaTa iTu~
TiKa Kau SENDu HaTiMu RETaK SERiBu,
ALLaH GENGGaMLaH JiWa iTu~

2, 3 aRi Ni aKu SaNGaT TERTeKaN~
aKu BENCi DENGaN MaSaLaH aKu SEKaRaNG Ni~
TaPi BiLE aKu iNGaT BaLiK PESaN uMMi,
aKu SEDaR BaLiK YaNG
HiDuP BaRu KaN MuLa BiLa TERBiTNYa MENTaRi~

Sunday, January 17, 2010

DEPReSS~

aaaa.....tolong la...
tak mampu nak bendung lagi dah sedih ni....
jangan amik berat pasal aku lagi...
tolong la....ko bukannye hak aku...
jangan nak bagi harapan kosong pade aku lg...

orang nampak aku ketawe...
orang nampak aku gembire...
tapi orang nampak ke ape yang hati aku rase sekarang?
ko sindri tak paham ape yang aku rase....

what should i do now?
sumbody plzz help me!

BiLa HaTi SEDaNG KECeWa~

bile hati korang tgh marah, sedih, tertekan, atau ape2 emosi negatif yang menggangu jiwa korang...ape yang korang akan buat?
aku tengah tertekan n depress gile ni..
aku cukup bengang bile org accuse aku yang bukan2...

ape la nak jadik dgn sorang mamat ni...
dia yang wat salah aku gak yang kene...
dah tu nak tuduh aku yang bukan2 plak tu..
bile aku tanye elok2 taknak jawab..dah tu nak marah2 aku plak..
last2 bile aku tanye n suh dia jawab betul2, terang2 memang salah dia...
dah tu masih nak salahkan aku lagi ke?
jangan sebab ko yang wat masalah tu aku plak yang kene...
jangan la sebab ko sindri, org yang dekat dgn ko marah dgn ko sindri, ko nak salahkan aku plak...
adoi~ penat la camni...

many bad things happen in my life lately...
can u juz plzz gimme sum space so i can take a deep breath & settle down all my probs...
penat la bile korang expect aku wat lebey dari apa yang aku mampu...
letih dah bile korang suh aku faham keadaan, masalah & perasaan korang tapi korang tak penah cube untuk faham keadaan, masalah & perasaan aku...
benci gile aku bile korang memanipulasikan aku sebagai alasan utk menutup kesalahan korang...
bile aku tegur atau cube untuk explain ko kate aku menjawab..
dah tu camne lagi aku nak betulkan keadaan & bela hak aku?

mmm...ntah la...nasib baik la blog aku ni tak banyak follower...
so korang abaikan je la posting ni ek....
aku juz xtau mane lagi nak luahkan ape yang aku rase ni...
aku sangat celaru sampai aku xleh nak pikir langsung utk wat ayat yang proper kat cni...
wuhuhuhu~

Saturday, January 9, 2010

MeNG HaKK TuiHHH! KaN PERaSaaN~

arghhhhh!!!!!! aku nak MARAH SANGAT ni!!!!
dah tahap gaban yang ingin memusnahkan raksase yang berade di tingkat 27....
kalau ko ade masalah dengan orang lain ke hangen dengan orang lain, tak payah la babitkan aku sekali...
aku tanye lek lok je kan...xtau nak jawab lek lok ke?
bukan nye aku tak paham...
kalau iye pon xdapat nak gi awal, cakap je la elok2....
mane aku tau esk ko abes kul bape....

TaKDE TaJuK~


Len macam je title posting aku kali ni...
tibe2 plak rase cam seronok nak cite pasal satu topik ni...
ape beza cemburu dengan kongkong ek?
klu sum1 tu suh kite sms bile kite dh sampai umah,
ape tujuan dia ek? sebab risau keselamatan kite atau takut kite melencong ke tempat lain?
camne plak klu sum1 tu wat cenggitu sebab dia memang betul2 sayang kite n betul2 nak jaga kite?
hmm....kompius~

**case open**

topik ni tercetus bile ade sorang hamba allah ni start rapat dgn aku...
aku tgh lepak2 dgn dia n kengkawan dia mmg kengkawan aku, smbil surf internet gune c blacky da netbook n c gengkey da broadband...
so, sorang mamat ni dok la sblh aku sebab nak surf internet same2..
suddenly, si dia ni nak balik la...
n then he text me :
dok kat cni jgn nak mngatal ya..hati2 dgn mat bangla (kawan dia) tu.. *** pegi dulu..cmburu tau..
aku ape lagi..dan2 tu terus ketawe..
then he text me back :
dah2 tup laptop blik skrng.. Klu sygkn *** lh..klu x syg duk lah situ smpai esok heh..
sengih2 je aku bace sms dia ni tau...
tapi bile tanye dia kenape nak jeles, sayang aku ke, dia selambe je jawab sayang sket je...
lagipun dia dah ade org punye...
so....apesal dia nak jeles plak?

hmmm..its .sound fishy....

**case closed**




Friday, January 8, 2010

MiNGGu YaNG MEMENaTKaN~

Salam...
aku sangat memerlukan rehat yang secukupnya untuk memulihkan semula bateri energy body aku ni...
i also need to rearrange my biological clock due to my rapid changes...
wuwuwuwu~

my new routine :
* bangun pagi, mandi, siap2, solat, kul 7.30am musti dah ade kat LRT Universiti tu..
* naik LRT gi bangsar.
* turun kat Bangsar Shopping Centre.
* jalan kaki sampai kat my school.
* recheck teaching plan & material.
* tunggu kanak2 sampai kul 9.00am
* nyanyi dgn kanak2 in circle time. (sangat bestttt~)
* mule berperang dengan kanak2 dalam kelas. (sangat penattt~~)
* siap2 nak balik, wat teaching material for tomorrow.
* balik umah, tapau makanan, mandi, makan, tidorrr~~

tu lah rutin harian aku sekarang...
first week yang sangat memenatkan..
bile sampai kat sekolah tu, melayan kerenah budak2 tu kadang2 leh wat aku jadi darah tinggi, kencing masin, kentut berdarah, usus berpintal, sume ade...
tapi bile dah balik umah, rindu plak dgn diorang....wiwiwiwi~
kerenah diorang memang macam2, tapi kadang2 kelakar gak tgk perangai diorg tu...
wahahahaha~
k la...next time aku leh share lagi pasal tempat keje baru aku ni...

Friday, January 1, 2010

MENGoRaK LaNGKaH BaRu


TaHuN BaRu BERMuLa..
LeMBaRaN HiDuP BaRu BaKaL DiBuKa..
MeNGoRaK LaNGKaH YaNG BaRu..
MeNENTuKaN aRaH TuJu..
aPa YaNG BaKaL BERLaKu?
TiaDa SiaPa YaNG TaHu..
BERDoaLaH SEMoGa BaHaGia & RaHMaT YaNG ESa aKaN SELaLu MELiNGKaRi HiDuP KiTa
SELaMaT TaHuN BaRu~

***********************************


muahaha~
tahun baru ni aku mulakan kisah hidup aku dengan naik bas dari air tawar ke umah..
aku dah lama tak naik bas kat perak ni..lagi2 bas general yang lame kaler ijau tu kan..
wahahaha~
bas kat sabah yang aku selalu naik tu tak termasuk dalam senarai k..
sebagai bukti, ni la rupe tiket bas yang aku naik tadi..
maap ye..ayat dia memang tak lengkap..muahaha~

*************************************



BuaT :
KaWaN2 YaNG DiRiNDui
aHLi2 KELuaRGa YaNG SENTiaSa DiSiSi
PEMBaCa2 BLoG YaNG TaK SEBeRaPE Ni
aNDai aDE TERSaLaH TiNGKaH TERKHiLaF BiCaRa
JaRi DiSuSuN MaaF DiPiNTa
(dah macam nak raye plak ek..muahaha~)
SELaMaT TaHuN BaRu
(o_o)v