PENGuMuMaN!!

Emosi yang tak stabil adalah perkara biasa dalam hidup saya sekarang~ (o_O✿)

Time kasih coz sudi singgah ke blog picisan lagi mengarut ni. Blog ini adalah blog peribadi saya sendiri. Maka sebarang pendapat, statement, gambar2, dan segala-galanya yang di hakktuihhkan adalah milik tuan tanah blog ini (saya la tu) melainkan sumbernya dinyatakan oleh saya sendiri.

Anda boleh 'copy & paste' artikel yang anda suka. TETAPI, sila KREDITkan kembali kepada blog saya.

Blog ini juga TIDAK mengamalkan konsep, "I Follow U so U KENA FOLLOW Blog I".

Jadi, sama-samalah kita memeriahkan dunia blog!! [xde kaitan kot~ ahaha]

Psssstt...my English memang ke laut sket. Hahahaha~

Sunday, June 27, 2010

Dalil Cinta

salam.

kesah bermule bile :

aku lepak dpan tv sambil mengadap laptop..kunun2 nak wat assignment la kirenye..tapi last2 sangkut tgk cite Dalil Cinta. hero dia si Fahrin Ahmad & heroin dia si kecik cumil Sharifah Amani.
cite ni sangat cumilll~ sape2 yang terlepas tengok, bleh la aku ringkaskan sket kat cni..

Fahrin ni keje sbgi mekanik, amani ni plak tgh blaja lg..diorg ni berchenta..amani ni agak kasar n keras kepale, si fahrin ni ikut kan je la ragam si amani sbb dia sayang. diorg decide nak kawen. memule mak amani ni xbagi. alasan mak dia senang je, nak masak pun x reti, nak mengemas pun pemalas, ade hati nak kawen. last2 mak dia setuju gak, then diorg kawen. last2 bile dah kawen tu mcm2 la yg jadi. keje diorang ni ari2 makan nasi tapau. last2 kantoi gak dgn mak amani n mak si fahrin ni. agak kecoh la diorg bergaduh..sampai amani ni kuar umah n balik umah mak dia. kunun2 nk buktikan yang fahrin ni xleh hidup tanpe dia la..last2 amani nampak fahrin kuar dgn pompuan lain. dia bengkek la. dah gaduh2, last2 amani decide nak berubah. dia blaja masak dari mak si fahrin ni. ending dia, diorg baik balik.

cerite dia memang la agak stereotype..tapi agak berkesan pade aku..dah lebih kurang je aku dgn si amani tu..dengan perangai kasarnye..memang kene batang idung la..cume aku xde la mengong sangat bab masak n mengemas ni..si amani dlm cite ni lagi dahsyat la sbb dia nak goreng ikan pun xtau..wohoho~ at least aku tau gak nak masak tomyam ke asam pedas ke kan..cume xde la sesedap masakan chef..

hmm..bersediakah aku nak masuk alam perkahwinan & kekeluargaan? ishhh~ x la kot....nanti2 la bru pikir bab kawen ni..seriau plak..wohohoho~

:+: pen off :+:

No comments: