PENGuMuMaN!!

Emosi yang tak stabil adalah perkara biasa dalam hidup saya sekarang~ (o_O✿)

Time kasih coz sudi singgah ke blog picisan lagi mengarut ni. Blog ini adalah blog peribadi saya sendiri. Maka sebarang pendapat, statement, gambar2, dan segala-galanya yang di hakktuihhkan adalah milik tuan tanah blog ini (saya la tu) melainkan sumbernya dinyatakan oleh saya sendiri.

Anda boleh 'copy & paste' artikel yang anda suka. TETAPI, sila KREDITkan kembali kepada blog saya.

Blog ini juga TIDAK mengamalkan konsep, "I Follow U so U KENA FOLLOW Blog I".

Jadi, sama-samalah kita memeriahkan dunia blog!! [xde kaitan kot~ ahaha]

Psssstt...my English memang ke laut sket. Hahahaha~

Tuesday, June 8, 2010

KaSiH SEoRaNG aNaK

kadang-kadang kite selalu dengar org akan komplen pasal anak dia,
mdm. A : anak i ni nakal gile, malas nak pegi sekula.
mdm. B : anak i plak keje asyik nak merewang je.

lagi teruk bagi 'ibu bapa instant' (yang lahirkan anak tanpa ikatan yang sah), sanggup bakar n buang anak2 tu sebelum diorg sempat melihat dunia.

tapi kita sedar tak? tingkah laku anak tu dicorak oleh kita dan dipengaruhi oleh persekitaran. cara kita mendidik dan gaya keibubapaan kita yang membentuk anak itu menjadi seperti apa.

langkah seterusnya....

SiLa BaCa NoTa Di BaWaH SeBELuM MEMBuaT SEBaRaNG KENYaTaaN~


(credit to my auntie, Mak Aa.)

note ni ditulis oleh my lil kazen (sara). she asked her father extra pocket money sebab dia dgn adik dia nak beli adiah utk harijadi ibu dia. waaa...sedih gile kot bace note dia...cam terharu sangat..mintak rm2 sebab nak belikan ibu hadiah.. (T-T) (u r so sweetttt sara~)

sape kate budak kecik xtau nak pikir?

moral : pade sape2 yang terpikir utk buang anak korang merate2, atau nak bunuh a.k.a gugurkan bayi korang tu, pikir la balik..bukan salah dia.
TAPI SALAH KORANG/KITA YANG TAK TAU NAK PIKIR.
kita dah buat 1 kesilapan, jangan tambah lagi satu kesilapan dengan nak bunuh budak tu.
tak teringin ke nak dengar @ tengok budak tu wat sesuatu yang unexpected like my kazen was did?

(sorry, ter'emo lebih.sebab terharu dak kecik camni ni pun tau nak pikir n hargai erti kasih sayang).

:+: pen off :+:

No comments: