PENGuMuMaN!!

Emosi yang tak stabil adalah perkara biasa dalam hidup saya sekarang~ (o_O✿)

Time kasih coz sudi singgah ke blog picisan lagi mengarut ni. Blog ini adalah blog peribadi saya sendiri. Maka sebarang pendapat, statement, gambar2, dan segala-galanya yang di hakktuihhkan adalah milik tuan tanah blog ini (saya la tu) melainkan sumbernya dinyatakan oleh saya sendiri.

Anda boleh 'copy & paste' artikel yang anda suka. TETAPI, sila KREDITkan kembali kepada blog saya.

Blog ini juga TIDAK mengamalkan konsep, "I Follow U so U KENA FOLLOW Blog I".

Jadi, sama-samalah kita memeriahkan dunia blog!! [xde kaitan kot~ ahaha]

Psssstt...my English memang ke laut sket. Hahahaha~

Saturday, August 21, 2010

Gigih Di Bulan Ramadhan Part 2

Salam Aidilfitri..eh...blom raye lagi...
Salam Ramadhan buat semua..muehehe~

Tetibe semangat plak nak raye kan?
Sedar x sedar dah 11 ari kite sume pose..
Alhamdulillah aku masih diberi kekuatan oleh-Nya untuk terus menunaikan ibadah ini...

Hmm...dah melalut2 mcm ceramah plak...
berbalik kepade tajuk posting arini..
Aku masih lagi gigih untuk terus memasak di bulan pose ni..
Ntah la...mcm xberminat je nak pegi bazar ramadhan for this year...
Apesal ntah, haku pun xtau...

Jadi, untuk meneruskan aktiviti tradisi, memasak sambil berperang di dapur,
Aku dan housemateku (Cik Farha), dgn gigihnya telah keluar untuk membeli bhn2 utk memasak arini..

Pengembaraan kami untuk mencari bahan2 keperluan bermula sekitar jam 3.30pm..
Setelah bersiap2 cantik & ayu, maka berjalanlah kami ke Mid Valley~
Wahh...jangan terperanjat! Kami pergi berjalan kaki ke stesen bas sebelum meneruskan perjalanan ke Mid Valley dengan menaiki bas.. (wahahah~)

Setibanya kami di Mid Valley (dah mcm buat karangan time exam plak~),
Aku mencari brg2 keperluanku dahulu, sementara Cik Farha pergi membayar bil2.
Kami adalah insan2 prihatin yg sering membayar bil walaupun agak lewat..
(motif yg berkaitan dgn cite ni? xde pun~)

Setelah semua urusan selesai, maka kami pun berjumpalah di Carrefour.
Sotong merupakan makhluk utama & pertama yang kami buru.
Setelah membuat pertimbangan sewajarnya, 4 ekor sotong yang agak besar telah menjadi mangsa kami.
Pengembaraan diteruskan dengan mencari beberapa jenis makanan berkhasiat lain yang juga dikenali sebagai sayur-sayuran.
Setelah senarai keperluan penuh, kami pun membuat pembayaran.
Hajat di hati nak lari je...
Tapi apekan daya..kang tak halal pulak makanan2 kitorg...

Setibanya kami di rumah, acara berperang pun dimulakan.
Nasik awal2 lagi sebelum kuar umah kitorg dah masak..
Jadi dengan semangatnya, kami berperang di dapur..
Bersemangat waja memotong bawang, sotong, & sayur-sayuran,

Maka...hasilnya.......


sotong masak sambal yang menyelerakan~
sayur campur yg berkhasiat & enak~



No comments: