PENGuMuMaN!!

Emosi yang tak stabil adalah perkara biasa dalam hidup saya sekarang~ (o_O✿)

Time kasih coz sudi singgah ke blog picisan lagi mengarut ni. Blog ini adalah blog peribadi saya sendiri. Maka sebarang pendapat, statement, gambar2, dan segala-galanya yang di hakktuihhkan adalah milik tuan tanah blog ini (saya la tu) melainkan sumbernya dinyatakan oleh saya sendiri.

Anda boleh 'copy & paste' artikel yang anda suka. TETAPI, sila KREDITkan kembali kepada blog saya.

Blog ini juga TIDAK mengamalkan konsep, "I Follow U so U KENA FOLLOW Blog I".

Jadi, sama-samalah kita memeriahkan dunia blog!! [xde kaitan kot~ ahaha]

Psssstt...my English memang ke laut sket. Hahahaha~

Thursday, September 9, 2010

MaLaM RaYE!!

Eh~ dah nak pergi dah Ramadhan ni rupenye..
Hmm...brape lah nilai amalan aku untuk Ramadhan kali ni?

***********************

Bila Ramadhan nak pergi,
Syawal pula yg bakal menghampiri.
Orang sume sebok mengemas, tapi umah aku xde la nak kemas beria sangat.
Ohoho~

Tahun ni mak aku semangat sket..
Dia dok semangat menjahit langsir utk umah aku..
Ye la...dah 3 thn +++ x tukar langsir...wahaha~
Sebelum tu pun, dah dok semangat gi bli set jug baru la, bli bekas kuih raya la..
Aku ikutkan aje lah..
Aku kan sayang mak aku lebih, sure la aku ikutkan je kerenah mak aku tuh~ wohoho~

Semalam, adik2 aku semangat menjahit baju..
Oppss...jahit labuci kat baju...diorang dok semangat meng'alter baju masing2..
Aku relax je...aku juz nk tmbh dat kat baju aku..
Tapi disebabkan aku ni memang buta kayu pasal menjahit ni, aku suh mak aku je la yg buat...
Wahaha~ ye la..dah alang2 dia menjahit langsir n meng'alter baju raye bapak aku, sure2 la aku pun nak tumpang sekaki...

Ni mak aku masih lagi menjahit..
Tapi baju aku dah siap dah la..
La ni, bapak aku plak dok sebok masak kat dapur..
Bapak aku memang superb bab memasak ni..
Ni dia tgh masak sup..power beb sup bapak aku..
Tak percaye dtg la umah aku..wahaha~

Orang dok sebok mengemas & menjahit,
aku dengan jayanya dah macam org kecelaruan.
Tangan ni dah berkaler2 dah..
Biru, merah, kuning, sume ade..
NI sume gara2 dakwat printer yg tertumpah! Adoiii~

Ni aku tgh relax2 dpn pc n update blog...
Jap lg aku nak isi kuih raya dalam balang..
Harap2 penuh la balang tuh...
Wahaha~

SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI.
MAAF ZAHIR & BATIN

*************************
malas nak upload gambor~ wihihi~

No comments: