PENGuMuMaN!!

Emosi yang tak stabil adalah perkara biasa dalam hidup saya sekarang~ (o_O✿)

Time kasih coz sudi singgah ke blog picisan lagi mengarut ni. Blog ini adalah blog peribadi saya sendiri. Maka sebarang pendapat, statement, gambar2, dan segala-galanya yang di hakktuihhkan adalah milik tuan tanah blog ini (saya la tu) melainkan sumbernya dinyatakan oleh saya sendiri.

Anda boleh 'copy & paste' artikel yang anda suka. TETAPI, sila KREDITkan kembali kepada blog saya.

Blog ini juga TIDAK mengamalkan konsep, "I Follow U so U KENA FOLLOW Blog I".

Jadi, sama-samalah kita memeriahkan dunia blog!! [xde kaitan kot~ ahaha]

Psssstt...my English memang ke laut sket. Hahahaha~

Thursday, December 30, 2010

Kenangan Di Asrama : bagi pelajar perempuan

Assalamualaikum..

Masa posting ni ditulis, err ditaip, Cik Hani masih lagi tersengih2 lepas baca satu posting ni pasal kenangan dia masa dok asrama..Paling tak boleh blah bile dia share pasal buat Biskut Milo & Makan maggi..Gile best lar dok asrama ni...Pas bace posting dia, terus teringat-ingat2 lupe kenangan lama masa sekolah dulu...Cik Hani jatuh dalam kategori budak (agak) nakal masa sekolah dulu..Even Cik Hani sekolah kat Maahad [malunye nak mengaku student maahad bile perangai tak seberapa ni.. (.^-^.)]. Atas dasar peribadi, nama sekolah Cik Hani takkan bagitau..

Mase Cik Hani sekolah kat salah sebuah Maahad di Johor, macam2 Cik Hani 'belajar' daripada senior n kawan2..Paling xbleh lupe buat pelajar pompuan ni bile diorang ada kakak angkat tu kire 'hot stuff' laa..Masa tu, biasanya stok2 muke comel, yang cakap lemah lembut ni memang akan selalu dirembat untuk jadik adik angkat..Yang kakak2 senior plak, kalau ramai adik angkat dia, kire hebat la tu...Tu belom kire bagi2 surat gune kertas kaler2 bunge2 wangi2, bagi hadiah, coklat, keropok yang beli kat koperasi..Muahaha~ kelakar laa kalau diingatkan balik..

Cik Hani ni pulak satu geng dengan bebudak yang suke tuang kelas..Masa tu plak kelas Cik Hani ni 'kelas terapung', kitorang terpaksa belajar kat science lab sebab kelas tak cukup..Bayangkan, kitorang bleh tido dalam [diulangi DALAM] meja makmal tu sedangkan cikgu mengajar kat depan..Biasanya, 2 orang tido dalam meja tu, bukak kan pintu dia and sorang lagi akan duduk kat meja tu untuk cover line..Kalau cikgu tanya pandai2 la cover..Time tu, kalau nak iron Milo, biasanya Cik Hani bubuh dalam plastik balut buku tu, alas dengan kain batik n iron..Cik Hani memang tak suke sangat iron straightly on the 3 in 1 packet sbb nnt dia jadi tebal sgt so dia tak crunchy n crispy.. (^^)Y

Pastu, Cik Hani tukar sekolah ke salah sebuah Ma'ahad di Perak..Time ni tocang n tanduk makin naik..ekor makin keluar..Kena plak Cik Hani ada group (11 orang) budak (agak) nakal yang kerjanya buat masalah..Sekolah Cik Hani tak bleh bawak maggi, iron, n even tulis lirik lagu other than lagu nasyid pun dikira sebagai 'barang haram'. Bayangkan la masa tu, punye la thrill bile bawak maggi ni...Tapi kitorang pandai..kitorang suh pakcik kantin yang masak..kadang2 tu, beli je dari pakcik kantin tu..Kalau dengan makcik dewan makan takleh nak kawtim..Bising!! Sebab makcik dewan makan lagi sayang budak laki dari budak pompuan...huh!!

Penah sekali, tetibe ustazah sume nak wat spotcheck kat kelas..Standard la kalau ada spotcheck, cikgu cikgi baru sampai kelas 1st, kelas yang hujung dah tau dah..punye la luas dan pantasnya 'coverage' masa tu...Kena plak masa tu Cik Hani baru pas salin lirik lagu Sheila on 7...Salin siap lukis bunge2 lagi ni...Kalut2 la ni nak carik mana nak sorok, last2 sorok kat celah2 daun pokok betul2 dekat depan pintu kelas..Ohoho~ selamat lirik cheq...Miahaha~ masa tu kan kalau ada buku yang penuh dengan lirik2 lagu ni kire abes hebat jugak la sebab nanti ari sabtu ahad, kalau parents tak datang, waktu prep dah abes, kena pulak bukan minggu outing, buku tu la sumber karaoke beramai2 dalam dorm..muahaha~

Aduh~ sakit mulut tersengih je dari tadi..Ohoho~ Seronok kalau ingat memori mase zaman nakal dulu...Tu blom kire fly dari sekolah lagi..
[Yeaa..pelajar perempuan juga fly dari asrama..hak3~ kan Melur? Nona? (^^)Y]
Takpe2...tu kite simpan untuk next entry k~ Next entry nanti Cik Hani akan ajar camne nak lepaskan diri bila di spotcheck, kenangan membawa 'toyol', n memori mase mem-prank kawan2 sendiri & pengawas..

Chill!! (^^)Y

No comments: