PENGuMuMaN!!

Emosi yang tak stabil adalah perkara biasa dalam hidup saya sekarang~ (o_O✿)

Time kasih coz sudi singgah ke blog picisan lagi mengarut ni. Blog ini adalah blog peribadi saya sendiri. Maka sebarang pendapat, statement, gambar2, dan segala-galanya yang di hakktuihhkan adalah milik tuan tanah blog ini (saya la tu) melainkan sumbernya dinyatakan oleh saya sendiri.

Anda boleh 'copy & paste' artikel yang anda suka. TETAPI, sila KREDITkan kembali kepada blog saya.

Blog ini juga TIDAK mengamalkan konsep, "I Follow U so U KENA FOLLOW Blog I".

Jadi, sama-samalah kita memeriahkan dunia blog!! [xde kaitan kot~ ahaha]

Psssstt...my English memang ke laut sket. Hahahaha~

Tuesday, January 4, 2011

Cara Nak Lari Time Spotcheck (Aspuri)

Assalamualaikum..

Short update from me : Asal la umah Cik Hani ni makin banyak semut api ni? Geram kot asyik kene gigit je...kalau setakat kene gigit sekor semut je memang la tak heran sangat, ni sampai kaki, betis, peha, bahu, siku, sume kene gigit apeke jad*h nye!! haishh~ sabor je laa...

***********************

Ehehe~ sekarang kite sambung entry pasal kenangan kat sekolah dulu...Masa Cik Hani sekolah kat Perak, dah nama pun duduk aspuri (asrama puteri), for sure la ada spotcheck. N then, dah nama pun bebudak, mesti la benda yg tak boleh bawak tu la yang nak dibawak..Antara barang2 'haram' yang Cik Hani masih ingat :
- walkman
- handphone
- barang perhiasan (silver/emas)
- buku lirik lagu (except lagu nasyid)
- maggi
- perfume
- t-shirt gambar bukan2 (cth gambar couple hero & heroin cite Titanic)
- surat2 cinta
- gambar lelaki (except family - tapi even abang/kazen pun, xleh bawak kalau gambar dia sorang je)
- majalah hiburan, komik, novel.

huish! banyak lagi ni...ni antara yang top & high ranking bebudak suke bawak..Miahaha~

Kitorang bebudak pompuan ni, takde la ekstrem sangat bab sorok2 barang2 ni..Tempat paling senang n biasa nak sorok surat2, gambar, n kertas2 ni : dalam toilet kat celah2 tingkap toilet, kat ceiling, lekat kat kipas, lekat kat bawah meja, bubuh dalam plastik bag n simpan dalam tong sampah..bleh gak bubuh dalam tin biskut..alaa, biskut dalam tin kan ada tray plastik tu, bubuh la kat tingkat paling bawahh sekali..wohoho~ Kengkadang tu, pakai rantai and gelang time cuti balik kampung, pastu bila dah sampai asrama, lupa nak tanggalkan..Apa laagi, bubuh la kat celah2 lipatan baju kurung yang digantung kat hanger..ngeee~ (^^)Y

Kalau handphone, walkman, kaset2, perfume, senang cite benda2 yang agak berbuku, berjisim, bersegi segala bagai ni, kitorang bubuh dalam kasut n then bubuh kat rak kasut (yelah..sape nak check rak kasut kan? ngee~), toreh tilam (lokasi yang betul2 bawah bantal) n bubuh dalam tilam/bantal tu, or bungkus dalam plastik n bubuh dalam tangki air/tangki flush. Lagi senang n pantas, bubuh dalam plastik bag, keluarkan ke tingkap yang paling ujung n bawah skali then ikat. kengkadang tu, tak sempat ikat, campak je ke luar tingkap sebab nanti time gotong royong, kitorang mesti akan amik tangga untuk bersihkan koridor tingkap belakang tu...time gotong royong tiap ari sabtu, amik la balik...wahaha~

klik untuk tumbesaran pesat~ (^^)Y
(jangan ketawa!! Cik Hani lukis pakai paint je..maap le..saya x pandai pakai photoshop~)

next time, kite sambung cite part lain plak ek.. (^-^)Y

No comments: