PENGuMuMaN!!

Emosi yang tak stabil adalah perkara biasa dalam hidup saya sekarang~ (o_O✿)

Time kasih coz sudi singgah ke blog picisan lagi mengarut ni. Blog ini adalah blog peribadi saya sendiri. Maka sebarang pendapat, statement, gambar2, dan segala-galanya yang di hakktuihhkan adalah milik tuan tanah blog ini (saya la tu) melainkan sumbernya dinyatakan oleh saya sendiri.

Anda boleh 'copy & paste' artikel yang anda suka. TETAPI, sila KREDITkan kembali kepada blog saya.

Blog ini juga TIDAK mengamalkan konsep, "I Follow U so U KENA FOLLOW Blog I".

Jadi, sama-samalah kita memeriahkan dunia blog!! [xde kaitan kot~ ahaha]

Psssstt...my English memang ke laut sket. Hahahaha~

Wednesday, January 26, 2011

Perkara yang aku paling benci pasal blog

Assalamualaikum...

Entry akan dimulakan dengan karutan yang berbaur mereng dan sewel..apekah?
Dah lama Cik Hani tak update blog..minta maaf la sebab busy sangat2...
Lagipun Cik Hani mengalami tekanan emosi yang maha dahsyat..Besar kemungkinan Cik Hani mengalami Depression or Bipolar Disorder.. (T-T)
[pepandai je diagnos diri sendiri kan? kih3~]

Dalam tak sempat update blog ni, sempat jugaklah Cik Hani blogwalking, bersiar2 sambil meratah sambal ikan bilis (takde kaitan) ke blog-blog yang ade di muka bumi ni..Tapi, ade beberapa perkara yang akan membuatkan Cik Hani akan klik ikon x pada blog tu...Cik Hani takdelah nak cakap blog Cik Hani hebat gile kan..Follower pun baru 50 lebih je..Tapi bila terkena beberapa perkara ni, wat Cik Hani rase geram sangat nak gi bw balik kat certain2 blog..Antaranya :

1) Music kat blog
Yang ni la paling annoying skali. Dulu memang la Cik Hani pun bubuh gak widget music player ni..Budget cool habes la sebab blog ade lagu, tapi percaya la...TAK COOL LANGSUNG~ Tambah2 lagi kalau lagu tu lagu yang tetibe starting dia macam nak gi perang, bingit sangat2! Ade jugak blog yang Cik Hani bukak je, terus dengar "WELCOME TO **** BLOG" Gile kuat nak mati okay..Dah la masa Cik Hani BW tu tgh2 malam sunyi, mau tak terkujat Cik Hani tetibe kuar suare lelaki cakap mende tu? Kalau player tu ade function pause, okay la lagi kn..Ni bantai yang xde ikon pause, siap ada yang hide lg player tu...Adoii~ memang kompom2 Cik Hani akan pangkah blog tu tanpa sempat visit lelama..Rasenye dah ramai blogger yang sentuh pasal isu ni, tapi ntah la...Dah la memang Cik Hani suka bukak byk2 tabs..Bile tetibe kuar lagu yang kuat2 tu, memang mabuk la nak mencari satu2 blog mane yg kuarkan lagu tu..

2) Disable right click
Pasal ni, Cik Hani sebenarnya takde la kesah sangat...Korang nak disable right click tu, disable je la..Tapi xpayahlah bubuh/keluarkan windows dgn ayat yang bukan2..Lagi bagus kalau xde langsung windows tu..Just disable je la kan? Cik Hani pernah BW kat 1 blog ni, biasa la, disebabkan Cik Hani suke sangat bukak tabs bebanyak niat di hati nak baca next post dia by opening new tabs, tetibe kuar small windows dia mencarut2 "Fu*k u mother Bit*h xxx tuuuttt" (malas nak sambung). Agak2 kalau korang kena camtu, mara x? Tu belom kire yang buat ayat budget2 comel "Sorry, xboleh copy, no, no, no, (^-^)Y" "Hoi!! nak curik gambar aku ke?" Adoi~ kalau taknak orang curik gambar ko, tak payah la bubuh dalam blog..Sedangkan blogger terkenal BEN ASHAARI pun tak disable right click tau..Hanis Zalikha yang cun melecun tu pun takde la gelabah nak mati pasal right click ni kan? Contoh macam blog Cik EPAL tu, dia memang disable right click tapi bile kite nak right click, xde la kuar windows yang ngarut2 kan? Pastu dia bubuh watermark sebesar2 alam kat pictures dia...Kan senang...kalau orang copy gambor dia pun, terang2 ada muke dia..

3) Prinsip follow memollow
Ni pun antara perkara yang Cik Hani agak annoying. Terus terang cakap, Cik Hani SANGAT TAK SUKA konsep, ''I dah follow blog you, so you KENA FOLLOW BLOG I BALIK" OMG...sangat annoying tau..Maaf la pada sape2 yang terasa..Tapi ape sebenarnya tujuan kite berblogging? Nak feymes ke? Follower byk tapi entry tak menarik tak gune gak kn? Cik Hani lagi prefer kalau org tu nak follow sebab entry2 kite, bukan sebab nak suruh kite follow dia balik...Tak salah nak tinggalkan link, memang Cik Hani akan buat kunjungan balas ke blog tu, tapi plzz la jangan suh Cik Hani follow blog korang..Cik Hani akan follow kalau Cik Hani rasa Cik Hani sukeee sangatt blog tu..Lagipun follow tu pun kan salah satu widget gak...Memang la kalau follower ramai nampak cam gempak je kan, tapi kalau entry tak menarik pun tak best gak kn? Sooo...pada sesiapa yang follow blog Cik Hani picisan lagi mengarut ni, thanx banyak2...Cik Hani sangat menghargai sokongan korang tu..Cik Hani doakan korang dapat lebih banyak follower.. :) Tapi kalau pasni ade yang unfollow, xpela...Cik Hani redha.. :p

4) Blog berat gile + widget bukan2

Ni ade gak kaitan dengan konsep follow memollow ni..Dah la suh Cik Hani follow balik, bile Cik Hani gi visit, nak tunggu blog dia loading, mak aih......Sabar je la....memang kengkadang tu, Cik Hani terus pangkah, sebab lama sangat nak tunggu...So sorry la pada mana2 blog yang Cik Hani tak dapat view tu...berat sangat la..Hmm..kengkadang tu, yang bagi berat sebab bubuh widget yang bukan2~ Pada Cik Hani sangatttt mengarut~ Haish~ malas nak cakap..pepandai la tengok & evaluate sume gadget/widget/cekadak yang ade kat blog tu.. (^^)7

Kesimpulannya :
Cik Hani tau blog Cik Hani ni pun bukannya hebat mana pun...Sebab tu la nama blog ni pun Picisan Lagi Mengarut..Sebab memang betul blog picisan pun..Cik Hani suke suki berblogging pun sebab nak redirect pemikiran Cik Hani daripada mengarut n wat keje yang merepek2. Daripada mengarut kat luar, lebih baik berkongsi cerita, meluahkan perasaan kat blog picisan ni kan? Hik3~ (^^)Y Cik Hani tak kisah kalau follower tak ramai, trafik tak tinggi, blog tak ''canggih'' atau ''cool'', sebab pada Cik Hani berblogging ni seronok sebenarnya kalau kena pada cara gayanya..

5 comments:

oh farah said...

HAHAHAH. tahu xpe!

CiK HaNi LaLaLa said...

ohoho~ thanx farah..
tapi org pun dok risau gak...
takut blog ni pun berat sgt...
padahal widget bukannye byk pun...ohoho~

anyway, thanx for ur visit farah.. :)

Dak nAme WawA said...

hahahaha... klakar la akk ni...

They call me Fiki. said...

I SO AGREE!!!!!!!

Messarah _ said...

haih kak yong sorang ni lebat tul baca ayat dia ahahah agree ngan kak yong