PENGuMuMaN!!

Emosi yang tak stabil adalah perkara biasa dalam hidup saya sekarang~ (o_O✿)

Time kasih coz sudi singgah ke blog picisan lagi mengarut ni. Blog ini adalah blog peribadi saya sendiri. Maka sebarang pendapat, statement, gambar2, dan segala-galanya yang di hakktuihhkan adalah milik tuan tanah blog ini (saya la tu) melainkan sumbernya dinyatakan oleh saya sendiri.

Anda boleh 'copy & paste' artikel yang anda suka. TETAPI, sila KREDITkan kembali kepada blog saya.

Blog ini juga TIDAK mengamalkan konsep, "I Follow U so U KENA FOLLOW Blog I".

Jadi, sama-samalah kita memeriahkan dunia blog!! [xde kaitan kot~ ahaha]

Psssstt...my English memang ke laut sket. Hahahaha~

Monday, February 21, 2011

PERHATIAN!!

Assalamualaikum..

Phuuhh~ Phuuuhhh~ (sambil tiup2 habuk and sawang2 dalam blog ni)
Ya Allah~ Gile lame Cik Hani tak buat pape entry except post lirik lagu mengarut untuk kepuasan diri sendiri..keh3~
Minta maaf banyak2 pada sapa2 yang komen entry Cik Hani tapi x reply..Juz approve je yang sempat..Yang tinggalkan link pun x sempat nak buat kunjungan balas..Nak BW pun dah x sempat sekarang..

Bizi + Sebok x Penat / Emosi Yang TIDAK Stabil = Takde mood nak update blog

So, Cik Hani mintak maaf banyak2...Korang tinggalkan je link or komen, Cik Hani janji (InsyaAllah) akan buat kunjungan balas and komen balik if Cik Hani dah stable balik...Mintak ampun banyak2 ye kawan2~
Take care y'all my darls..Daaa~

Friday, February 18, 2011

Menjadi Diriku - EdCoustic

Tak seperti bintang di langit
Tak seperti indah pelangi
Karena diriku bukanlah mereka
Ku apa adanya

Dan wajahku memang begini
Sikapku jelas tak sempurna
Ku akui ku bukanlah mereka
Ku apa adanya

*)
Menjadi diriku
Dengan segala kekurangan
Menjadi diriku
Atas kelebihanku.......

Terimalah aku
Seperti apa adanya
Aku hanya insan biasa
Ku pun tak sempurna

Tetap ku bangga
Atas apa yang ku punya
Setiap waktu ku nikmati
Anugerah hidup yang ku miliki

Back to *)

Lagu ni SANGATTTT best..Dia ajar kite untuk terime diri kita seadanya... (^-^)Y

Monday, February 14, 2011

Muhasabah Cinta

Wahai... Pemilik nyawaku
Betapa lemah diriku ini
Berat ujian dariMu
Kupasrahkan semua padaMu
Tuhan... Baru ku sadar
Indah nikmat sehat itu
Tak pandai aku bersyukur
Kini kuharapkan cintaMu
Kata-kata cinta terucap indah
Mengalun berzikir di kidung doaku
Sakit yang kurasa biar jadi penawar dosaku
Butir-butir cinta air mataku
Teringat semua yang Kau beri untukku
Ampuni khilaf dan salah selama ini
Ya ilahi....
Muhasabah cintaku...
Tuhan... Kuatkan aku
Lindungiku dari putus asa
Jika ku harus mati
Pertemukan aku denganMu
(Muhasabah Cinta by edCoustic)
[Marilah kita memuhasabah cinta kita kepada ALLAH berbanding cinta kita kepada KEKASIH.
Selayaknya semua rasa cinta itu dikembalikan kepada-Nya.]
Saje je post sempena VD ni..asalnye post kat FB..
yelah...daripada mengarut dgn BF baik mengarut kt FB kn? (^-^)Y

Thursday, February 10, 2011

Lil Short Update Before I Go To (-__-) Zzz

Assalamualaikum..

Seperti biasa, entry Cik Hani akan dimulakan dengan mukaddimah yang berunsur karutan & berbaur mereng dan mamai..

Cik Hani nak mengucapkan SELAMAT DATANG ke dunia blog kepada Orang Tua --> Yus..
keh3~ dia baru je buat blog...entry pun baru ada 3 je..keh3~ dah la nama blog dia lebih kurang je dengan blog Cik Hani..cehh~ Dan disebabkan Yus jugaklah, ada beberapa entry Cik Hani telah di-save as draft-kan (ade ke Bahasa Melayu camni? keh3~). Profile picture Cik Hani pun terus tukar immediately..Sebab kalau tak dia kutuk Cik Hani..Dia kutuk bukan sikit2..Kaw2 makan dalam punye la..keh3~ Tak percaye?? Sila lihat bukti di bawah..

klik untuk tumbersaran pesat macam makan calciyumm~

ade ke pasal...naseb baik gak dia salah eja nama Cik Hani...hampeh punye abang..err...ekceli, mamat ni dah tua dah..tapi still perasan kacak lagi...and he's taken...Sorry girlz~ daha ada anak 2 dah Yus ni..keh3~ Kitorang memang agak rapat la...Dia ni dah macam abang pada Cik Hani..Tapi sewel..Keh3~
Hamik kau sedas Yus..debush~
\(^-^)/

Tuesday, February 8, 2011

GEGAR 1,000 BLOG OLEH BEN ASHAARI

Assalamualaikum...
Menyambung entry semalam. Konon-kononnye Cik Hani berazam nak buat entry ni semalam lagi, last2 tak jadi..keh3~ Jom la join segmen abg Ben Ashaari ni..Boleh berkenalan dgn blogger2 serata Malaysia.. \(^-^)/

***********************************************************


SAYA SOKONG DUNIA BLOG dan
SAYA SUKA KERANA SAYA MINAT MENULIS DAN MEMBACA BLOG !
ANDA BAGAIMANA ??

***********************************************************

Syarat-syarat ketat (yang tak berapa ketat..keh3~)
  1. LETAK HEADER BEN ASHAARI BLOG (done!)
  2. TAJUK GEGAR 1,000 BLOG OLEH BEN ASHAARI dan linkkan ke entri ini ! (done!)
  3. Tulis SAYA SOKONG DUNIA BLOG dan SAYA SUKA KERANA SAYA MINAT MENULIS DAN MEMBACA BLOG ! ANDA BAGAIMANA ?? (done!)
  4. Tinggalkan url anda diruangan entri ini .. (err...straightly copy paste from blog abg Ben Ashaari...so tinggalkan link kat blog abg Ben Ashaari - within 5 minutes : done!)

Monday, February 7, 2011

20 Fakta Gile!!

Assalamualaikum..

Wuihh~ tadi jenjalan kat blog2 yang ada kat Malaysia ni, rata-ratanya, sume buat entry pasal abang Ben Ashaari yang tengah seronok collect 1000 blog untuk gegar blog dia tu..Cik Hani dah baca dari semalam tapi still tak buat lagi entry nye...keh3~ Malam2 sket nanti la kot insyaAllah..

Sekarang ni Cik Hani nak wat taggy..Tak tau la kot2 orang dah ada buat tag yang seumpama ni..Tadi tetibe je tercetus ilham ni...keh3~

Tag ni senang je, korang buat entry pasal 20 Fakta Gile tentang orang2 di sekeliling korang..Hmm..banyak sangat? Tak banyak la...Sebab korang hanya buat fakta ni untuk 4 orang n divide kepada 20 fakta, baru 5 fakta untuk tiap seorang..Hehehe~ Sooo...Korang kena buat 5 fakta tentang diri korang, 5 fakta tentang ibu/bapa korang, 5 fakta tentang sahabat karib/best frenz/buddy/BFF korang, n 5 fakta tentang pakwe/makwe/suami/isteri korang..Pastu tag la 5 orang kawan2/sedar mare/sahabat blogger korang..Senang kan?

Lagi best, korang tinggalkan link entry korang pada Cik Hani, bleh la Cik Hani nak berjalan bersiar-siar ke blog korang sambil baca entry tu..Amacam? Ada bran? kih3~

Soo...Cik Hani mule dulu k...

5 Fakta tentang Cik Hani :
1) Gila, sewel, sengal.
2) Kuat menangis, marah, ketawa
3) Sangat bengap/mengong bile masuk bab2 nombor ni.
4) Sangat sayang dengan teddy bear yang bernama Che Tap
5) Special education teacher kat salah sebuah private school kat KL.

5 Fakta tentang ibu Cik Hani :
1) Insan yang paling rapat dengan Cik Hani
2) Ada facebook & blog juga.
3) Suri rumah sepenuh masa kononnye, tapi sebenarnya tauke cyber cafe..(keh3~)
4) Suka bercakap/bergaduh dengan kucing2 yang ada kat rumah tu
5) Seorang yang sangat best walaupun kuat membebel..(hahahaha!!!)

5 Fakta tentang best frenz Cik Hani :
1) 2 orang ni memang best frenz Cik Hani yang sangattttt best.
2) Rose pernah accident and patah tulang belakang.
3) Aeni pernah patah hati & menangis pasal sorang mamat sengal ni masa lat GEMS Senai
4) Rose nak kawen dalam tahun ni (InsyaAllah)
5) Aeni punye pakwe pandai nyanyi. (kih3~)

5 Fakta tentang Si Dia :
1) Gila, sewel, sengal gak.
2) Dah maju bila dah pandai cakap "Sayang Awak" & "Miss U" (Keh3~)
3) Masih malu & segan nak cakap I Love You.
4) Bawak kereta macam pelesit
5) Agak boros.

Tag 5 orang :
1) Kazenku Cik Ami
2) Kazenku Era Rawk
3) Buddyku Rose
4) Sahabat Blogger Mizz Nina
5) Seniorku Kak Atie

Sunday, February 6, 2011

Tahun Yang Pelik

Assalamualaikum..

Hmm...sedar tak sedar kita dah melangkah ke bulan kedua dalam tahun 2011 ni...

Tahun ni :
Si dia cakap yang dia akan sibuk macam tahun 2009..Alahai...alangkan dia bz tahun 2010 tu pun dah macam nak mam dah Cik Hani nak contact dia..Ni kan pulak dia cakap yang dia akan lebih bz...haishh~

Tahun ni :
Sakit lama Cik Hani datang balik...haish~ Bila la nak baik...Macam makin teruk je sakit Cik Hani ni...Ya Allah..kuatkan semangatku, tabahkanlah hatiku..

Tahun ni :
Ni yang paling best...Cik Hani baca kat fesbuk Chek Zah tadi :
Tahun ini mempunyai 4 tanggal aneh: 1-1-11, 11-1-11, 1-11-11, 11-11-11. Sekarang cuba ini: ambil 2 digit terakhir tahun kelahiran anda dicampur dengan umur anda tahun ini hasilnya pasti =111. Subhanallah !!! Hebat nya kuasa ALLAH SWT...

Wednesday, February 2, 2011

Jom Join Contest Teddy Bear by Lyeanna Wana!

Assalamualaikum..

Tadi blog walking kat blog MizzNina91, nampak plak banner teddy bear cute kan, terus tergerak nak join contest ni..keh3~ Rasanye ni kali ketiga kot join contest..(tapi tak pernah menang..kih3~) So kalau menang ni memang bertuah gile la..ohoho~




Yang wat contest ni Lyeanna Wana. Syarat nak join contest ni senang je...(directly copy paste from her blog)

  • Memule, wat entry title "Contest Teddy Bear by Lyeanna Wana"
  • Then letak header comel tuh kat entry anda
  • Jawab soalan berikut
  • ~ 1. Kenapa anda nak teddy bear?
  • ~2. Nak teddy bear kaler ape??
  • Pastu, letak alamat umah anda ye?? law nk private, anta kat mcg FB Wana..sile add dulu ye?
  • Post link entry anda kat ruangan komen entry ni

entry title : done! (ayat memaksa org join...keh3~)
header comel : done! (sebesar2 header Cik Hani bubuh..kih3~)
jawab soalan 1 : kenapa anda nak teddy bear?
huk alohh~ walaupun Cik Hani dah berumur 25 tahun, tapi Cik Hani masih tidur dengan teddy bear...(kantoi..kih3~) Cik Hani memang suke gile dengan teddy bear..memang haram hukumnya buat teddy bear as perhiasan, tapi Cik Hani buat teddy bear as bantal peluk...keh3~ nama tedy bear Cik Hani ---> Che Tap..baru2 ni dapat kawan baru, nama dia Si Cacat..Che Tap & Si Cacat ni kawan baik dengan Cik BuBu..masalah sekarang ni, Cik BuBu & Si Cacat ni tak sekufu dengan Che Tap..Diorang bukan dilahirkan sebagai teddy bear yang sempurna..Kesian gak dengan Che Tap tak dapat pasangan yang sekufu..So, kalau Cik Hani menang contest ni, at least Che Tap takde la kesepian lagi...cheewahhh!!

ni la diorang...comel tak? ehehe~

jawab soalan 2 : nak teddy bear kaler ape?
hmm...kaler ape ek? tak kesah la asalkan jangan kaler pink...alergik sket kaler pink ni...kaler cream/kuning cair tu ok kot...ada la ala2 feminin sket..Che Tap dah kaler gagah perkasa dah...pasangan dia nnt biarla ala2 teddy bear yang ayu sket..kih3~
alamat rumah : PM kat Yana. done!
post link entry : within 5 minutes from now.done!

now..Cik Hani nak tag :
Senior Cik Hani : Kak Atie
Adik Cik Hani : B!b
Kazen Cik Hani : Cik Ami

\(^-^)/ oyehh!!