PENGuMuMaN!!

Emosi yang tak stabil adalah perkara biasa dalam hidup saya sekarang~ (o_O✿)

Time kasih coz sudi singgah ke blog picisan lagi mengarut ni. Blog ini adalah blog peribadi saya sendiri. Maka sebarang pendapat, statement, gambar2, dan segala-galanya yang di hakktuihhkan adalah milik tuan tanah blog ini (saya la tu) melainkan sumbernya dinyatakan oleh saya sendiri.

Anda boleh 'copy & paste' artikel yang anda suka. TETAPI, sila KREDITkan kembali kepada blog saya.

Blog ini juga TIDAK mengamalkan konsep, "I Follow U so U KENA FOLLOW Blog I".

Jadi, sama-samalah kita memeriahkan dunia blog!! [xde kaitan kot~ ahaha]

Psssstt...my English memang ke laut sket. Hahahaha~

Thursday, March 29, 2012

JOM CONTENG!!!!


Setelah sekian lama Cik Hani tak join apa2 GA or Contest, marilah join Cik Hani bersama-sama join contest JOM CONTENG ni...

Hmm..cerita syarat2 dia kang jadi panjang la plak kan.......Jadi, korang gi la baca sindri ek..

SOoo...Inilah entry Cik Hani..Dalam kategori : KECIK KECIK suatu ketika dahulu

p/s : Wahai Encik Fadhli, kalau saya tak menang no. 3 ke, at least bagi la saya menang no. 1 pun xpela. So dat, saya dapat 2 2 koleksi buku Conteng-Conteng u tu...hihihi~

******************************************************

Alkisah bermula apabila,

Setiap kali musim perayaan atau cuti sekolah, kitorang memang sangat suke balik kampung belah Ummi di Perak sebab kazen2 Cik Hani memang ramai kat sana compared to kazen2 kat Johor. Nak-nak lagi time bulan puase and nak dekat2 raya tu kan....Ade je aktiviti2 yang selalu kitorang buat time malam2..Orang solat terawih tapi kitorang wat projek mega kan..hehe~ Acara paling feymes time malam pas buka puase adalah : Main Aci Nyorok!!!!
Ye la...pagi kan penat nak main kejar2..Nak2 pulak time bulan puase mane la ade hantu 'tuuuttt' kan...Sume hantu, syaitonnn kan sume kene ikat..So, selamat la..[Sangat naive pemikiran Cik Hani pada zaman kanak2 kan? (-___-")]

Syarat-syarat main Aci Nyorok (mengikut peringkat Cucu2 Tok Nor & Opah Enon, Lambor Kiri) :
1. Sesi Lat Ta Li Lat (carik team dulu).
2. Osom (nak kira sape mule dulu).
3. Lari & Nyorok La.
4. Carik semua skali sampai dapat pastu bubuh diorang dalam 'penjara'.
5. Kena jaga2 kat 'penjara' tu sebab nanti kalau pihak lawak dapat 'sap' team diorang yang kat penjara tu, diorang boleh lari keluar.

Cerita yang sebenarnya bermula begini :
AMARAN KERAS! Karikatur yang dipaparkan mungkin akan menyakitkan mata anda oleh kerana ianya dilukis oleh pelukis tangan yang TAK berseni, dan ianya dilukis di whiteboard sekolah Cik Hani. ehehe~

Seperti biase, soalan wajib yang mesti Cik Hani tanya dengan Ummi Cik Hani kan...


Berita 'panas' ni mestilah dikongsi secara berjemaah dengan adik-adik Cik Hani kan?


Sampai di kampung, bila time dah petang2 nak dekat buka puasa, memang ni la soalan wajib yang akan diajukan oleh kazen Cik Hani ni.


Ni la sesi Lat Ta Li Lat.

So, game bermula.


Kejadian sebelum permainan bermula.


Peta Lokasi Kejadian.
Sila ambil perhatian, kawasan depan umah mak cik Cik Hani yang dekat dengan pokok2 tu memang gelap. (-____-")

***************************************************************


Sebagai memenuhi syarat-syarat contest, ni lah jawapan saya terhadap soalan2 yang dikemukakan :


Apakah 3 perkara yang paling anda suka dengan blog contengconteng?
1. kartun2 yang sangat comel & rare.
2. memori2 masa zaman2 kanak2 mesti ter-rewind dalam otak everytime baca entry C2..Even dah baca banyak kali. (^^,)
3. Kucing The Cat!!!!

Apakah 3 perkara yang anda rasa boleh diperbaiki?
1. Rajin2 la hupdate, so Cik Hani boleh senyum selalu baca entry u.
2. Upload gambar/entry Kucing The Cat banyak2 ye..kikiki~
3. Carikkan awek untuk Kucing the Cat since u pun dah nak kahwin kan? lalala~

Apakah 3 barangan (merchandise) yang anda ingin blog contengconteng hasilkan?
1. T-shirt
2. Poskad Kucing The Cat + autograph dia.
3. Keychain/mobile accessories.

2 comments:

Aishah Jahirah said...

comel aje kartun2 tu...main lat ta li lat....zaman kanak2 dulu mmg suka main benda ni...hehee

Hani Si Blogger Picisan said...

wahahaha!! ni last minute punye lukisan. lukis kat white board sekolah plak tu..ngeh3~

btw, thanx coz sudi singgah blog picisan lagi mengarut ni..wahaha~