PENGuMuMaN!!

Emosi yang tak stabil adalah perkara biasa dalam hidup saya sekarang~ (o_O✿)

Time kasih coz sudi singgah ke blog picisan lagi mengarut ni. Blog ini adalah blog peribadi saya sendiri. Maka sebarang pendapat, statement, gambar2, dan segala-galanya yang di hakktuihhkan adalah milik tuan tanah blog ini (saya la tu) melainkan sumbernya dinyatakan oleh saya sendiri.

Anda boleh 'copy & paste' artikel yang anda suka. TETAPI, sila KREDITkan kembali kepada blog saya.

Blog ini juga TIDAK mengamalkan konsep, "I Follow U so U KENA FOLLOW Blog I".

Jadi, sama-samalah kita memeriahkan dunia blog!! [xde kaitan kot~ ahaha]

Psssstt...my English memang ke laut sket. Hahahaha~

Sunday, July 10, 2011

Entry khas untuk Pemanipulasi hati wanita!

Benci kau, kau, dan kau!
Benci kau wahai si pemanipulasi hati wanita!
Bermanis mulut menabur janji.
Meniang angan memasak mimpi.

Bengang betul Cik Hani harini. ARGHHH!!! STRESS!!

Arini Cik Hani and lagi 2 orang housemates gi la kenduri abang roommate Cik Hani kat Ijok. So, dah sampai tu one of my housemate tanyalah pakwe dia datang ke tak. So dia jawab :

F : I dah tak nak hide anything, I dengan xxx tu dah takde pape dah. Dia dah kahwin last month!"

Kitorang semua like WHAT!! Memang terperanjat gile. 4 tahun kot diorang kapel. Memang bangka* betul mamat tu. Kitorang semua memendam perasaan je. My housemate (A) cakap dia rasa macam 2nd time heart broken again. My roommate plak (H) memang dah speechless gile. Cik Hani plak lagi sket je nak nanges.

Pastu kitorang start la makan ape semua sambil tu F citelah the whole case. Tak payah la Cik Hani explain kat sini sebab memang sakit hati gile dengan cite pasal mamat tu. Siap kelentong kata ada kursus segala bagai padahal gi kahwin siap tangkap gambar kat pantai dengan muka tak bersalah okay! Memang *&^%&*( la...Kitorang siap dah buat listing lagi..Memule gi Port Dickson belasah R (ex pakwe si F ni), pastu gi Kajang belasah A (ex pakwe si A ni) and then gi Melaka belasah si J (my ex pakwe).

Hadoi..Ape la nasib kitorang ni. My housemates and I semua mengalami nasib yang hampir sama. Memula si A ni yang kena. Tetibe je gaduh ke hapa ntah dengan pakwe dia, eh..ex pakwe dia A pastu terus break up. Rupenye si A ni dah ada awek lain. Menyirap gak la bila tau. Pastu Cik Hani plak melalui episod yang sama. My ex plak, Cik Hani baru je dapat tau dia dah bertunang. Mak aih...luluh hati, jantung, hempedu semua la. And then, F plak mengalami drama slot Akasia. F lagi kesian. Dah 4 tahun kapel kot. F ni plak memang jenis baik and setia (from my point of view la). Dia tabah sangat bila macam tak dapat contact ke, last minute cancel dating ke, dia memang strong la. Tapi last2 dapat tau R tu dah kahwin. Tu pun from blog adik R. Memang sedih sangat la. Padahal last week ke last 2 week tu diorang baru je jumpa. Memang sia* la mamat ni. Haish~

Ntah la...agaknya satu rumah Cik Hani ni kena mandi bunga la. Ahaha~

Semoga Allah mengurniakan kami ketabahan dan kekuatan untuk menempuh hari mendatang.
Semoga juga Allah menitipkan sesorang yang lebih baik, sudi menerima kami seadanya, dan mampu membimbing kami ke jalan-Nya.
Amin~

4 comments:

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

hmmm...

memang sakit kalo kena macam ni..

GK pn penah ada pengalaman, dia tinggalkan GK tanpa sebarang pesanan, tiba-tiba hilang tukar no tel semua

tup tup dapat tau dari adik dia, dia dh kawen..

luluh hati...

alhamdulillah skrg dh jumpa pengganti yg lebih baik dari dia.. rumah tangga dia pula yg bergolak

Hani Si Blogger Picisan said...

GKSB :
ummi selalu pesan --> ummi dgn ayah selalu doakan jodoh yang terbaik untuk kamu. kalau dia tarik diri maksudnya dia bukan yang terbaik untuk kamu. (^^,)

They call me Fiki. said...

oh man. now this is just super scary. why are guys just so much of a bastard and selfish jerks???


i hope you guys are ok =(

Hani Si Blogger Picisan said...

Ahahaha~

My mum said, all of my housemates need to go to 'mandi bunga'already....kikiki~

It just part of our life rite? Sumtimes we laugh, sumtime we cried, it juz make us become a stronger woman.

HE knows the best for us~ Juz believe in His faith.. (^^,)