PENGuMuMaN!!

Emosi yang tak stabil adalah perkara biasa dalam hidup saya sekarang~ (o_O✿)

Time kasih coz sudi singgah ke blog picisan lagi mengarut ni. Blog ini adalah blog peribadi saya sendiri. Maka sebarang pendapat, statement, gambar2, dan segala-galanya yang di hakktuihhkan adalah milik tuan tanah blog ini (saya la tu) melainkan sumbernya dinyatakan oleh saya sendiri.

Anda boleh 'copy & paste' artikel yang anda suka. TETAPI, sila KREDITkan kembali kepada blog saya.

Blog ini juga TIDAK mengamalkan konsep, "I Follow U so U KENA FOLLOW Blog I".

Jadi, sama-samalah kita memeriahkan dunia blog!! [xde kaitan kot~ ahaha]

Psssstt...my English memang ke laut sket. Hahahaha~

Tuesday, July 5, 2011

Pening Kepala Dengan C.I.N.T.A (Entry ini sangat panjang)

Assalamualaikum.

Geli tak baca tajuk entry ni? Ahahaha~ Yo yo oo je tajuk kan? Tapi memang betul pun. Pening kepala Cik Hani pasal cinta ni. Kalau ada yang pernah baca entry Cik Hani sebelum ni, rasanya korang dah tau kot yang orang yang Cik Hani sayang sebenarnya dah bertunang 3 tahun lepas but Cik Hani baru je dapat tahu 13.6.2011 ritu. So now, Cik Hani tengah dalam mode kecewa la ni. Huhuhu~

However, ada sorang guy (S) ni, Cik Hani rapat gitu2 je la. Masalahnya, baru 4 hari kenal dah ajak kahwin. Gile ke hape? Dia tak tau lagi perangai kepala batu + samseng kampung dusun Cik Hani ni. Nak dijadikan cerita, satu hari tu kitorang gaduh besar. On the next day, dia nak balas dendam, dia nak malukan balik Cik Hani depan kawan2 dia. Masa tu plak Cik Hani baru lepas nangis sebab berperang dingin gak dengan Mr. J. Orang dah la memang tengah sedih & stress. Cik Hani ni plak, nanges kejap je pun mata dah bengkak & merah macam dah nangis berjam2. Malam tu pun kitorang jumpa la. Tetiba dia nak ungkit balik pasal kitorang gaduh besar ritu tu. Cik Hani ngamuk la, pastu mula dia cakap yang bukan2 pasal Cik Hani. Dia siap cakap kalau Cik Hani wat perangai camni, sampai ke tua Cik Hani tak kahwin. Like do I care? Hello, my jodoh is not in your hand la dude. Pastu dia siap cakap dia nak kahwin so pasni jangan ganggu dia lagi. WTF!!! Dia yang start sms Cik Hani segala bagai, pastu dia nak cakap konon2 Cik Hani yang kacau hidup dia. Please la jantan. Desperate sangat nak malukan I ke sampai nak make up cite camtu? Dia ingat Cik Hani akan merayu2 jangan tinggalkan Cik Hani ke? Ohh please~ I'm not that type of lady. In fact, kita takde pape hubungan pun. Cik Hani bengang, Cik Hani terus blah daripada kedai tu. Terus tepon baby Cik Hani (uu...ade baby tau~).

On the other side, previously, kitorang pernah la kuar tengok wayang dengan kawan2 dia sekali. Tengok cite KL Gangster. After the night yang Cik Hani ngamuk kat kedai makan tu, a few days after dat, one of his friends (A) yang pernah kuar sekali masa tengok wayang tu called Cik Hani. Cik Hani agak terkujat la. Tapi Cik Hani anggap biasa2 je la since kenal so anggap cam kawan je la. Time tu, si S dah tak contact Cik Hani. Sekali tu kunci kereta Cik Hani hilang (dalam rumah..choyy sangat kan?) So diz guy (A), tolong hantar and amik Cik Hani from The Summits since malam tu Cik Hani dah janji dengan member2 lain untuk tgk Transformer. As reward, next round Cik Hani tengok Transformer again dengan dia plak. Nak dijadikan cerita, mamat ni (A) pegi cerita dengan (S) yang dia keluar tengok wayang dengan Cik Hani. So si S ni cam bengang la. Terus telefon Cik Hani nak ajak keluar tengok Transformer 3D plak. Hadoi..Pasal benda kecik camni pun nak gaduh2 bengang2. Padahal bukannya ada papa pun. Cik Hani pun pelik la dengan si S ni. Padahal dulu dia yang beria sangat nak malukan Cik Hani depan kawan2 dia. Pastu siap pesan jangan ganggu dia lagi. Now, bila Cik Hani keluar dengan kawan dia, dia nak bengang plak. Padahal 2 2 Cik Hani anggap as kawan biasa je.

Hadoiyai..kalau muka I ni cantik cam Lisa SuriHANI ke, sopan cam Gadis Melayu Rina Salleh ke, xpela jugak. Ni dengan perangai cam samseng kampung dusun ni pun terpaksa mengharungi drama slot akasia ni. PENING!

2 comments:

carnolia said...

cik hani ni mesti hot kan=)
jgn stress2 k...

Hani Si Blogger Picisan said...

hot la sgt....
i samseng kg dusun la...ahaha~

btw, thanx coz sudi singgah.. (^^,)