PENGuMuMaN!!

Emosi yang tak stabil adalah perkara biasa dalam hidup saya sekarang~ (o_O✿)

Time kasih coz sudi singgah ke blog picisan lagi mengarut ni. Blog ini adalah blog peribadi saya sendiri. Maka sebarang pendapat, statement, gambar2, dan segala-galanya yang di hakktuihhkan adalah milik tuan tanah blog ini (saya la tu) melainkan sumbernya dinyatakan oleh saya sendiri.

Anda boleh 'copy & paste' artikel yang anda suka. TETAPI, sila KREDITkan kembali kepada blog saya.

Blog ini juga TIDAK mengamalkan konsep, "I Follow U so U KENA FOLLOW Blog I".

Jadi, sama-samalah kita memeriahkan dunia blog!! [xde kaitan kot~ ahaha]

Psssstt...my English memang ke laut sket. Hahahaha~

Friday, August 19, 2011

Bila Kecewa....

Assalamualaikum...

Agak lama gak Cik ani tak update blog ni...Tadi Rina dah suruh Cik Hani update blog dah..Ahahaha~ Ade jgak orang baca blog picisan ni kan? Kikiki~ Ingat nak update pasal lelaki playboy pakai kereta persona tapi cam x sempat je sebab jap lagi Cik Hani ade PIC Dinner Meeting kat Flying Chilli's Mid Valley..So sorry Rina...Tak sempat je nak update entry tu sebab gambar tu panjang la nak edit...hak3~

So, kita update entry pasal hati, cinta, & kasih sayang dulu ye...Wahaha~ Sila tampar saya laju2~ Kikiki~ OK..Hari ape ek aritu Cik Hani gi blogwalking kat 1 blog ni...Cik Hani lama dah follow blog dia sebab dia ni sempoi sket cam Azie Azra tapi dia ni versi x pakai tudung la..(Tapi rasenye macam Azie Azra lagi 'kurang' kot...wahaha~ jangan marah Azie). Slumber hadap je dia punye entry n awek ni sangat sempoi. Belajar kat oversea. So, yang buat Cik Hani touching tu dia boleh gigih nak baca entry Cik Hani yang dulu2 & tanya pasal Mr. J (sewel ke hape Cik Hani ni pasal komen pun nak touching kan? kikiki~). Padahal dia x kenal pun Cik Hani. Thanx la Fiki sebab sudi singgah & baca blog picisan lagi mengarut ni...keh3~

Bila baca balik entry2 + komen yang ade kat entry2 sebelum ni, Cik Hani rasa macam disayangiiiiiiiiii sangat...(perasan~ sila muntah dalam toilet~ ahaha~). Siyes, even orang yang kita tak kenal pun cam Gadis Kampung Separa Bandar & Fiki pun boleh bagi semangat pada kita. Kawan2 kita yang sanggup bagi pilihan nak belasah si dia dengan kayu ke parang, ummi/mak/ibu/mama yang sudi mendengar kesedihan kita & memberi nasihat yang dapat merawat luka kita tu..Kita sedar x? Masih ramai yang sayangkan kita. Percayalah. Bila Allah tarik seseorang yang kita sayang, dia akan gantikan dengan seseorang yang lebih baik daripada yang kita sayang. Percaya je dengan janji Dia sebab Dia Maha Mengetahui lagi Maha Mengasihani. Buka mata buka hati buka minda. Kita akan sedar betapa ramai lagi insan2 yang sayang dengan kita. Kenangan lalu tu lepaskan je. Perit memang perit. Memang x mudah untuk buang semua kenangan tu tapi tak mustahil kn? So chill la~ (^^,)

2 comments:

They call me Fiki. said...

Aww babe, I sungguh terharu =$

I suka gila baca blog entry you, cara you tulis semua bukan jenis blog biasa I yang baca, semua ala-ala show off and nak tunjuk diorang ada duit la, ada life semua.
Yours is full of honesty and boleh kaitkan ngan real life events.

(Or maybe I just need a life and should stop blogwalking too much =P )



I hope you and your girls are ok. And I'm always here for you!! (walaupun diriku sungguh jauh *haish bila la nak balik =/ )

Hani Si Blogger Picisan said...

ahahaha~ thanx coz sudi singgah n read my blog...

ekceli i oso lurve to read your blog...

entry memule i baca is about your language..how hard for u to speak fluently in malay..hihi~ i oso dunno how i accidentally BW to your blog...keh3~