PENGuMuMaN!!

Emosi yang tak stabil adalah perkara biasa dalam hidup saya sekarang~ (o_O✿)

Time kasih coz sudi singgah ke blog picisan lagi mengarut ni. Blog ini adalah blog peribadi saya sendiri. Maka sebarang pendapat, statement, gambar2, dan segala-galanya yang di hakktuihhkan adalah milik tuan tanah blog ini (saya la tu) melainkan sumbernya dinyatakan oleh saya sendiri.

Anda boleh 'copy & paste' artikel yang anda suka. TETAPI, sila KREDITkan kembali kepada blog saya.

Blog ini juga TIDAK mengamalkan konsep, "I Follow U so U KENA FOLLOW Blog I".

Jadi, sama-samalah kita memeriahkan dunia blog!! [xde kaitan kot~ ahaha]

Psssstt...my English memang ke laut sket. Hahahaha~

Thursday, August 11, 2011

HARAM? [UPDATED]

Assalamualaikum..

kenapa kalau malay, muslim girl, bertudung pulak tu, jalan pegang2 tangan dengan boyfie dia yg juga malay n muslim, orang dah x amik kesah pun. semua wat slumber je. tapi kalau da same girl jalan pegang tangan dengan lelaki non-muslim, ianya jadi isu besar yang perlu dikutuk? padahal kan memang jelas kedua-dua situasi tu adalah haram? (-_____-")

************************

Cik Hani tulis macam ni sebab aritu Cik Hani pergi Giant..Ada 2 orang mamat depan Cik Hani + 2 free hair malay girl ni dok jalan2 depan Cik Hani pastu Cik Hani diorang ni dok kutuk2 pasal satu kapel ni. Cik Hani xtau la diorang nampak kat mana tapi diorang kutuk sebab awek tu malay muslim pakai tudung, but her boyfie is non-muslim..maybe chinese kot, ke mat saleh ke, ntah. Macam2 gak la diorang kutuk couple tu..Tapi yang wat Cik Hani bengkek tu, diorang pun jalan2 pegang tangan gak..Pastu ade je kapel malay, lalu depan diorang jalan slumber pegang2 tangan, xde plak kutuk2? Apesal? Kalau kapel sesama malay muslim bleh pegang tangan ke? Kalau dengan non-muslim x boleh pegang tangan la? Otak letak kat lutut agaknya diorang ni. Kan sama je dua-dua tu hukumnya haram. Adessss~ pelik betul! (-_____-")

1 comment:

Suara Kalbu said...

Setuju sangat dengan pendapat awak ni.

Orang kita ni kalau bab mengutuk orang memang terbaik la. Paling saya menyampah depa duk kutuk orang pakai tudung singkat nampak leher nampak jambul .. kutuk depa tu macamlah depa tu dah tahap maksum sangat sebab konon-konon pakai tudung tak nampak leher/jambul. Tapi mengumpat orang tak hingat kehkehkehkeh

Elok sangat ke , tak berdosa ke cara depa kutuk orang siap dgn perkataan yang kurang sedap didengar tu ?