PENGuMuMaN!!

Emosi yang tak stabil adalah perkara biasa dalam hidup saya sekarang~ (o_O✿)

Time kasih coz sudi singgah ke blog picisan lagi mengarut ni. Blog ini adalah blog peribadi saya sendiri. Maka sebarang pendapat, statement, gambar2, dan segala-galanya yang di hakktuihhkan adalah milik tuan tanah blog ini (saya la tu) melainkan sumbernya dinyatakan oleh saya sendiri.

Anda boleh 'copy & paste' artikel yang anda suka. TETAPI, sila KREDITkan kembali kepada blog saya.

Blog ini juga TIDAK mengamalkan konsep, "I Follow U so U KENA FOLLOW Blog I".

Jadi, sama-samalah kita memeriahkan dunia blog!! [xde kaitan kot~ ahaha]

Psssstt...my English memang ke laut sket. Hahahaha~

Thursday, August 11, 2011

Panggilan Yang Mengejutkan

Assalamualaikum..

Lame gak tak update blog ni.. Sejak hati dah mula berbunga-bunga balik.. Wahhh~ Statement tak boleh blah...motif sangat kan? Sila jangan percaya~ kikiki~ Dalam kepala hotak ni berlambak dah entry yang terpaksa di pending kan..Ahaha~ Dasar pemalas, ade je alasan ek? Kikiki~ Even Cik Hani still hutang entry LELAKI PLAYBOY MEMANG SUKA PAKAI KERETA PERSONA KE? dengan my frenz (Rina)..Sorry la darling, bz la...keh3~ (^^,) SOOoooo....entry kali ni agak geli geli menyampah jugaklah pada sape2 yang tak suka baca entry pasal chenta-chenta ni. So kalau tak suke, sila la klik [x] kat atas tu yea.. (^^,)

Back to the main point, semalam tetiba Cik Hani menerima panggilan telefon (apesal skema sangat ayat ni?). Disebabkan Cik Hani wat mode silent, so dah 4 kali called barulah Cik Hani perasan. Masa tu tengah mamai-mamai lagi ni..Rupe-rupenye Mr. J yang called. Memang terus terduduk la masa tu..Ingatkan mimpi..Percayalah cakap Cik Hani, mamat ni kalau dia telefon kira macam keramat sangat la..Sebab jangan cakap nak called, nak angkat called pun kengkadang payah gile..Dia cakap sebab dia busy sangat... (-____-") Sebenarnya dah lama Cik Hani tak telefon or sms Mr. J..Previously, even Cik Hani dah tahu dia dah bertunang, Cik Hani still contact and sms macam dulu but kurang sket la...Tapi pas Cik Hani balik kampung ritu, memang pastu dah takde contact dia langsung dah. Maybe dia rasa pelik kot sebab tu dia telefon. Cik Hani agak pelik la sebab boleh plak dia topup n called Cik Hani sedangkan dulu nak suh dia topup ni kena membebel 7 hari 7 malam..tu pun belom tentu dia topup. (-____-")

Kitorang pun sembang2 je la macam biasa, dia kat Langkawi sekarang sebab ada kursus and ari Khamis (arini la~) baru balik Melaka balik tapi dia balik naik flight so dia akan turun kat KLIA. Dia cakap ingatkan nak amik cuti so dat boleh luangkan masa dengan Cik Hani. Sumpah memang terkejut badak dengar dia nak buat camtu. Ada plak la effort nak jumpa sedangkan sebelum ni memang agak sengsara gak la nak set kan date nak jumpa. (-____-") So,terjadilah dialog2 berikut :

Me : Nak turun KL? ok je, hari Sabtu ni saya dengan adik2 nak gi beli baju raya. Kalau jadi turun KL boleh ikut sekali.
Him : Dengan adik2? Seganlah.
Me : (-___-") nak segan apanya? adik dah taulah awak dah bertunang.
Him : Haa?? asal bagitau adik?
Me : Laa...dah dia tanya pasal saya dengan awak, saya explain la. Ummi pun tau la pasal awak dah bertunang ni.
Him : Haa?? Laa...ummi pun tau jugak? Apesal bagitau ummi?
Me : Awak ingat saya cukup kuatkan nak hadapi semua ni sorang2?
Him : Abislah nanti semua orang ingat saya jahat.
Me : Laa...ape masalahnya..Biarkan je la..
Him : Ntahlah, diorang semua tak paham situasi saya. Diorang semua tak tahu kenapa saya bertunang.
Me : Macam mana orang nak faham situasi awak, awak langsung tak nak kongsi.

Afta bersembang2 bla bla bla, dia dah nak letak lah..Dat time ekceli Cik Hani sembang dengan dia dalam tone suara yang biasa je. Takdelah gedik2 macam dulu (wahahaha!!). Dia still cakap love you, miss you what-so-ever..Masa tu fon Cik Hani tetibe off. Pas Cik Hani on kan balik, Cik Hani sms la :

Sori fon tetibe off..take care..

then dia reply :
Xpe,ypntg awk tau Sy sygkn awk.mmuah!slmt btugas k.lju jgk kredit.jauh agkny.y pntg hepi dpt tpn awk.tq

Hmm...pelik kan..Ntah lah..Maybe dia dah rasa yang dia akan kehilangan Cik Hani kot, or maybe dia still hoping yang Cik Hani akan tunggu dia macam dulu. Hmm..ntah la.. 80-90% Cik Hani sebenarnya dah sedia untuk lepaskan dia pergi. Yes.. I need to move on. Cik Hani dah penat menunggu dan terus berharap pada dia lagi.

6 comments:

They call me Fiki. said...

Wait, I don't get it. Apa reason dia bertunang?

Hani Si Blogger Picisan said...

Ahaha~ if u read my previous entry, u'll know.

Actually he engaged 3 years ago n he supposed to get married 2 years ago. we met 1 year ago but he didn't tell me dat he engaged. until it accidentally slipped out from his tongue..ahaha~ (^^,)

They call me Fiki. said...

I tried scrolling back to your older posts, but I didn't know how far I should read back to see what happened.

Why did he get engaged? Was it forced?

They call me Fiki. said...

Omg are you serious??? And you're ok with this???

MaHlukPerOSaK said...

arunak pakai persona x jd plak huhuhu

Hani Si Blogger Picisan said...

ejal : jangan nak mengade...nak jadi buaye la tu~ x payah! citra kan dah ade~