PENGuMuMaN!!

Emosi yang tak stabil adalah perkara biasa dalam hidup saya sekarang~ (o_O✿)

Time kasih coz sudi singgah ke blog picisan lagi mengarut ni. Blog ini adalah blog peribadi saya sendiri. Maka sebarang pendapat, statement, gambar2, dan segala-galanya yang di hakktuihhkan adalah milik tuan tanah blog ini (saya la tu) melainkan sumbernya dinyatakan oleh saya sendiri.

Anda boleh 'copy & paste' artikel yang anda suka. TETAPI, sila KREDITkan kembali kepada blog saya.

Blog ini juga TIDAK mengamalkan konsep, "I Follow U so U KENA FOLLOW Blog I".

Jadi, sama-samalah kita memeriahkan dunia blog!! [xde kaitan kot~ ahaha]

Psssstt...my English memang ke laut sket. Hahahaha~

Monday, November 14, 2011

Entry Padat Maksima (dalam mode kecewa)

Assalamualaikum..

Dah lama tak update blog ni. Minta maaf sangat2 sebab banyak hal yang terjadi dalam waktu yang singkat ni...Memule nak cerita pasal yang happy2 dlu (walaupun story ni dah basi).

Entry 1 :
Cik Hani dengan selamatnya telah bertukar jawatan daripada seorang Cikgu Pendidikan Khas kepada Cik Pensyarah..Keh3~ Baru nak masuk 3 minggu kerja dah berlagak! (kate Cik Hani kepada dirinya sendiri). Tapi honestly, Cik Hani lagi suke tempat kerja yang lama. Walaupun hari2 terpaksa 'berperang' dengan bebudak tu. However, student kat tempat kerja baru Cik Hani ni, ingatkan Cik Hani ni junior diorang. Nampak sangatlah Cik Hani ni terlalu kudut & sengal2 ubi. Takde tokoh nak jadi lecturer langsung..kikiki~ Anyway, wish me luck untuk menempuh alam pekerjaan yang baru ni.

Entry 2 :
Cik Hani pegi Singapore..Miahaha~ (gile berlagak padahal gi Singapoe je..(-___-"))
Yang buatkan Cik Hani rasa bangga sangat tu sebab Cik Hani memang bermasalah gila nak buat passport juz sebab Cik Hani lahir kat Sabah..Apekah? Kata 1 Malaysia.Heh~ Cik Hani bertolak ke Johor naik bas, hari jumaat malam, n kazen Cik Hani yang amik kat Larkin and hantarkan pegi Tropical Inn..(btul ke nama hotel tu?). Sampai kat hotel dah dekat pukul 3 - 4am.Gile sejuk hotel tu..Dah la dalam bas tu rase macam duduk kat dalam peti ais..Ni even kat depan pintu bilik hotel pun dah beku. Pastu call Kak Poii ni dia tak angkat..adesss~ dah sejuk bedi dah ni. Last2 call Elle. Nasib baik Elle angkat, kalau x memang tidur la depan pintu bilik tu. Basically, even kena tunggu dalam keadaan yang sejuk beku dalam tempoh yang agak lama, trip ni memang enjoy GILE!! BTW, lupe nak bagitau ekceli ni trip untuk Kelab Peminat Ramlee Awang Murshid (RAMFC). Biasalah, Cik Hani kan hardcore abg RAM..keh3~

Entry 3 :
Tanggal 11.11.11, tatkala orang lain sebok nak kawen time tu, one of my BEST uncle telah pergi menghadap Ilahi dalam usia yang sangat muda and tidak kami jangka. SEDIH SANGAT2...Dia disahkan kena viral infection, juz right after hw came back from Germany. Dia seorang yang sangat funny, friendly, & easy going. Allahyarham Cik Yem telah meninggalkan 4 orang anak perempuan yang masih kecil dalam jagaan ibunya (a.k.a my aunty la..). Sedih sangat2. Semoga Allahyarham ditempatkan bersama-sama orang yang beriman. AMIN~ Al-Fatihah~

Entry 4 :
KHAS UNTUK KAU (walaupun aku tahu kau tak baca!)
Juz go away from my life.
Stop pretending. Stop making excuses.
I am strong enough
and I don't need your fake attention, fake sympathy, FAKE LOVE!.
Enough! I am juz too tired to stand with you anymore!
STUP*D BIG LIAR!

4 comments:

Tea said...

Meh cik Tea nak buat kesimulan sebagai secangkir tea...

Pertama tahniah Cik Lecturer! Anda cantik pasti digilai student.. Bagi mereka tea panas kalau nakal pasti mereka jadi baik..

Kedua bercuti di Singapore.. Masa inilah enjoy puas2 bercuti. Nanti dah kawen semua nak cuti sgt susah..

Ketiga Allah ambil balik hak Dia.. Redhailah alFatihah..


Dalam byk2 scenario yg keempat paling menarik.. Fitrah tea sama seperti manusia.. Suka yg tak elok, suka yang begitu.. Kekepohan pun melanda.. "siapa dia? Dia buat apa? Dia cantik? Dia lelaki ke? Apakah kejadian?"

Sekian~

Hani Si Blogger Picisan said...

wahahaha~
tea sangat comel...kikiki~

dia adalah seorang lelaki.
dia sng sweet di mata Cik Hani.
dia penah singgah sebentar di hati.
tapi skrg Allah dah tarik balik rasa kasih sayang antara kami (dia kpd Cik Hani).
Dia tipu Cik Hani.

sekian~ (^^,)Y

Tea said...

Daripada luahan itu bermakna Allah wujudkan rasa itu masih terkesan di hati..

Marah hanya akan wujud kerana sayang..

Cuma kalau ia bukan sayang sejati, ia akan berlalu dengan mudah...

Itu semua cerita hidup yang akan kita ceritakan sampai bila2 kepada sesiapa dlm hidup kita..

Hargai dia sebagai pelakon utama.. Ahaks!

Hani Si Blogger Picisan said...

ya..
anugerah pelakon terbaik seharunya dianugerahkan kepadanya. (^^,)Y

perancangan Allah lebih sempurna.