PENGuMuMaN!!

Emosi yang tak stabil adalah perkara biasa dalam hidup saya sekarang~ (o_O✿)

Time kasih coz sudi singgah ke blog picisan lagi mengarut ni. Blog ini adalah blog peribadi saya sendiri. Maka sebarang pendapat, statement, gambar2, dan segala-galanya yang di hakktuihhkan adalah milik tuan tanah blog ini (saya la tu) melainkan sumbernya dinyatakan oleh saya sendiri.

Anda boleh 'copy & paste' artikel yang anda suka. TETAPI, sila KREDITkan kembali kepada blog saya.

Blog ini juga TIDAK mengamalkan konsep, "I Follow U so U KENA FOLLOW Blog I".

Jadi, sama-samalah kita memeriahkan dunia blog!! [xde kaitan kot~ ahaha]

Psssstt...my English memang ke laut sket. Hahahaha~

Thursday, December 15, 2011

Doa Cari Jodoh

Ya Allah..

Peluklah hati ini di saat aku mulai merasa gelisah,dalam penantian penuh kesabaran ini, kadang-kadang hatiku merasa rindu pada dia insan yang ku cintai dalam diamku

Ya Rabb..
Biarlah kusimpul dalam setiap doa-doa dalam Istikharahku kepada-MU perasaan ini, agar kelak Engkau satukan hatinya dan hatiku yang untuk bertaut dan bersemi indah kerana Redha-MU Ya ALLAH….

Ya Rabb…
Tuntunlah Hati hambamu ini agar aku hanya mahu menerima CINTA seorang Insan yang benar-benar pilihan-MU bukan semata-mata pilihan nafsuku

Ya Rabb...
Jika dia memang baik untukku, agamaku, masa depan dunia dan akhiratku,boleh membimbing dan membawaku lebih dekat pada-Mu, Maka dekatkanlah diriku dengannya dan satukanlah kami dalam pernikahan yang sakinah, mawaddah dan warrahmah.

Tapi kalau bukan dia yang terbaik, Maka jangan biarkan kekagumanku menjadi suka apalagi cinta, Jadikanlah kekaguman ku sama seperti orang lain kagum padanya, Engkaulah Maha Mengetahui. Maka kutitipkan rasa ini, kuserahkan semuanya pada-Mu,kerana semua ini adalah milik-Mu..

Copy & Paste direct from : Si Lampu Neon

Aamiin ya Rabbal’ alamiin


Jodoh itu sesuatu yang sungguh misteri. Rahsia Allah yang mempunyai aturannya sendiri. Cepat atau lambat bukan kita yang pinta. Cepat bertemu jodoh? Alhamdulillah. Allah sayang kamu maka diberinya sedikit nikmat dunia yang halal untuk kamu ke syurga jika betul caranya. Lambat bertemu jodoh? Allah lebih menyayangi kamu. Maka diberinya sedikit ujian dengan harapan kamu akan bersabar dan terus berusaha, bertawakal, dan bergantung harap pada-Nya. Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui. (^^,)

P/S : Jadi, sila JANGAN TANYA SOALAN CEPUKMAS :
bila nak kawen?
dah ada boyapren ke?
dan yang seangkatan dengannya.
lalalala~

2 comments:

Tea said...

kamu perlu usaha...
untuk di yg dijodohkan untuk kamu..
wat mate blink blink sket..

Hani Si Blogger Picisan said...

wahahaha~
moga kita berdua ketemu jodoh yang saling melengkapkan kita...
oh lupa...kamu kan teh...kikiki~