PENGuMuMaN!!

Emosi yang tak stabil adalah perkara biasa dalam hidup saya sekarang~ (o_O✿)

Time kasih coz sudi singgah ke blog picisan lagi mengarut ni. Blog ini adalah blog peribadi saya sendiri. Maka sebarang pendapat, statement, gambar2, dan segala-galanya yang di hakktuihhkan adalah milik tuan tanah blog ini (saya la tu) melainkan sumbernya dinyatakan oleh saya sendiri.

Anda boleh 'copy & paste' artikel yang anda suka. TETAPI, sila KREDITkan kembali kepada blog saya.

Blog ini juga TIDAK mengamalkan konsep, "I Follow U so U KENA FOLLOW Blog I".

Jadi, sama-samalah kita memeriahkan dunia blog!! [xde kaitan kot~ ahaha]

Psssstt...my English memang ke laut sket. Hahahaha~

Thursday, May 31, 2012

Cerita mengarut di KLIA

Assalamualaikum.

Tadi pagi Cik Hani masuk kerja lambat sebab Cik Hani hantar ummi ke KLIA. Punyelah semangat Cik Hani keluar rumah pukul 3.30am, meng-hangkut bersama Ejal my best buddy ke KLIA. Sanggup tu pergi Putrajaya amik mamat tu dulu. Dah nak sampai KLIA dalam pukul 4.30am, telefon handphone Ummi, tapi Ummi tak angkat. Telefon adik, dia angkat. Tapi dengan suara baru bangun tidur. Apekah? (-  -") Rupanya diorang nak gerak dari rumah makcik (di Sungai Buluh) lepas subuh. Ceit!! Rasa bersalah plak dengan Ejal sebab gerak dia pagi2 buta. Nasib baik dia ok. SORRY EJAL~

So, kitorang decide untuk sambung tidur dalam kereta. Disebabkan Ejal panjang. Err..tinggi and comel, so dia tak boleh la nak baring dengan selesa. Setelah tukar posisi 2, 3 kali, Cik Hani suruh dia baring je kat seat belakang. Kan senang. Tapi still dia kena lipat kaki dia..ehehe~ Cik Hani susah nak lelap sebab tertunggu-tunggu diorang sampai. Last-last bila dah nyenyak, boleh pulak polis tu ketuk tingkap suh parking kat tempat lain. (-  -") Cik Hani pergi parking kat bay for taxi driver kat departure hall..Ehehehe~ So, setelah tawaf KLIA tu dalam 2 kali, Cik Hani park kereta kat exit parking Block C n sambung tidur. Ejal memang x sedar hape dah.

Dalam pukul 7.55am camtu, sms adik tanya current location. Diorang baru je sampai rupenya. Start enjin, terus drive and park balik kat bay teksi tapi kali ni park hujung sket. Siap bubuh no. telefon kalau2 polis tu baik hati nak call dulu sebelum saman. Wahahaha~ Bila masuk, menggagau gak la cari Ummi. Bila sampai, Ejal telah menjadi tumpuan. Boleh pulak kazen2 yang lain ingat he is my boyfriend. Apekah~ (-  -") One of my kazen, yang nak pergi umrah tu, sempat lagi menyakat.

Kazen : Yong, kamu dah amik no. tepon dari Yop Ayang? 
(Yop Ayang ni kazen kitorang yang baru je kawen last month)
Cik Hani : No. tepon ape plak?
Kazen : No. tepon orang khemah and sume2 tu. (sambil ketawa mengekek-ngekek)
Cik Hani : vavik. (-  -")

Apa-apa pun, Cik Hani dah mula rindu pada Ummi. Ummi cepat balik kay. Moga terus sihat and mampu tunaikan ibadah dengan sempurna. Doakan Yong, Chah, Adik, Ayah, Fikri, & Ejal kay~

Sayang UMMI~



No comments: