PENGuMuMaN!!

Emosi yang tak stabil adalah perkara biasa dalam hidup saya sekarang~ (o_O✿)

Time kasih coz sudi singgah ke blog picisan lagi mengarut ni. Blog ini adalah blog peribadi saya sendiri. Maka sebarang pendapat, statement, gambar2, dan segala-galanya yang di hakktuihhkan adalah milik tuan tanah blog ini (saya la tu) melainkan sumbernya dinyatakan oleh saya sendiri.

Anda boleh 'copy & paste' artikel yang anda suka. TETAPI, sila KREDITkan kembali kepada blog saya.

Blog ini juga TIDAK mengamalkan konsep, "I Follow U so U KENA FOLLOW Blog I".

Jadi, sama-samalah kita memeriahkan dunia blog!! [xde kaitan kot~ ahaha]

Psssstt...my English memang ke laut sket. Hahahaha~

Monday, May 28, 2012

Houz of Chill La~

Assalamualaikum..

Lately, rasa nak benti keje tu kadang2 membuak2 sangat..Wahahaha!
By the way, Cik Hani harus bersabar, kumpul duit & laksanakan apa yang Cik Hani impikan.
Apa yang Cik Hani impikan? Nak tau? Bacalah..wahahaha!

Masa Cik Hani belajar kat Sabah dulu, Cik Hani pernah simpan impian :

BEFORE 30 YEARS OLD, I MUST HAVE MY OWN CHILD CARE CENTRE.

Tapi, ada satu hari tu, pensyarah Cik Hani cakap, siapa kata awak ambil Psikologi Kanak-Kanak & Keluarga, awak kena buka tadika? Banyak benda lain yang awak boleh buat selain daripada tadika. Misalnya butik baju kanak-kanak ke hape ke kan?

So, masa tu Cik Hani terfikir, betul jugak. So Cik Hani tercari-cari apa yang Cik Hani nak buat untuk perancangan masa hadapan. At the same time, cita-cita nak bukak centre sendiri tu masih disimpan. Sampailah baru ni, Cik Hani terjebak dengan part time kelas Art & Craft. OWHH~ MEMANG AWESOME KELAS TU!! Disebabkan Cik Hani sangat sukeeeeeeee dengan art & craft ni, Cik Hani bercadang nak buka kafe or coffee house. Daffurk? Apa kaitan coffee house dengan art & craft kan? Wahahaha.

Cik Hani dah berangan nak cari kedai 2 tingkat, atas tu buat kelas Art & Craft dan tingkat bawah tu coffee house. Bila parents hantar anak-anak pergi kelas art & craft (biasanya dalam 1 jam je) so parents boleh la minum kat coffe house bawah tu kan? Miahahaha!! AWESOME!! Untuk menambahkan ke-awesome-an impian tu, Cik Hani sekarang tengah sambung belajar sambilan Diploma in Food Preparation & Culinary Art. Perghhh!!! Berbunga-bunga hati ni bile teringatkan impian tu. Wahahaha!!

Nak bagi lagi best?? Cik Hani baru jer tambah lagi 1 angan-angan untuk buka Children Art Gallery. Mungkin akan kurang sambutan sebab kat Malaysia ni kita bukannya menghargai art ni semua. Art orang dewasa pun susah nak dihargai, apatah lagi art kanak-kanak. Tapi kadang2 tu Cik Hani rasa sedih bila tengok parents macam tak hargai lukisan anak-anak dia. Diorang buat dengan usaha. So, kalau Cik Hani buka galeri tu, at least Cik Hani boleh kutip art2 tu sume, alternately la kita pamerkan semua karya-karya tu. BEST KAN??

Thanx to BLOG SERIUS sebab bagi inspirasi pada Cik Hani untuk berimpian macam ni. Ahahaha~ 
DOA + USAHA + IKHTIAR + TAWAKAL = DUIT (IMPIAN TERLAKSANA) 
aminnn~

2 comments:

Tea said...

Jgn biarkan org lain mempengaruhi cita2 dan impian anda... Buat satu2.. Semoga Berjaya!

Hani Si Blogger Picisan said...

Terima kasih Cik Tea. (. .*)Y