PENGuMuMaN!!

Emosi yang tak stabil adalah perkara biasa dalam hidup saya sekarang~ (o_O✿)

Time kasih coz sudi singgah ke blog picisan lagi mengarut ni. Blog ini adalah blog peribadi saya sendiri. Maka sebarang pendapat, statement, gambar2, dan segala-galanya yang di hakktuihhkan adalah milik tuan tanah blog ini (saya la tu) melainkan sumbernya dinyatakan oleh saya sendiri.

Anda boleh 'copy & paste' artikel yang anda suka. TETAPI, sila KREDITkan kembali kepada blog saya.

Blog ini juga TIDAK mengamalkan konsep, "I Follow U so U KENA FOLLOW Blog I".

Jadi, sama-samalah kita memeriahkan dunia blog!! [xde kaitan kot~ ahaha]

Psssstt...my English memang ke laut sket. Hahahaha~

Tuesday, July 31, 2012

Ku mohon kekuatan hati.

Picture source : Encik Google.
Peng-edit : Saye la~ (O _ o)

Kalau tayar tiba-tiba berasap....


Assalamualaikum.
Pagi ni Cik Hani check email and I received this. Useful for everyone. Kindly share about it. (.  .*)Y


Just be cautious

Liquid is probably kerosene.  When the tyre gets hot , the kerosene evaporates and seems a smoke outburst.. Nothing to worry and don’t have to stop to check.. If you did not release your handbrake to drive, you get smoky outburst too and burnt tyre smell

 This was confirmed by the TTDI Shell guy! happend at sec17 junction! 

New Tactic! To Rob You in PJ And Soon All Places - spray some liquid on your tyre which leads to smoke outburst     PLEASE FORWARD TO SAVE EVERYONE LIFE
 

Just received this from a local police force in Bangsar. There is a
 new tactic used by the thieves and robbers & spreading into PJ & other KL areas. Be careful when there is a motorist approaching while you are driving alone in a car. These days, the thieves will spray some liquid on your tyre which leads to smoke outburst. 

When you encounter such a situation, don’t panic.
 Stay calm & don’t ever try to park your car to check what is going on. This is the intention purposely created by these thieves to get your attention.  Once you get out from your car, they will snatch your belongings or may even harm you. 

So,
 if you ever encounter such an incident, drive to a safe place where crowded people are or to a petrol or police station. As for the stain, use water to clean it up, that’s all. Look after your own safety, especially to those ladies out there. What ever happens, don’t simply walk out from your car! This is a true case that has occurred before. Once you see this email, don’t forget to forward it to all your buddies

Tuesday, July 17, 2012

My Best Buddy - Mr. Mohd. Rizal Bin Mohd. Sham

Assalamualaikum..

Sementara tengah ada mood nak update blog, baik hupdate bebanyak. Ahahaha!! 

Introducing, my best buddy :

Ejal Gile. Ahahaha!!

Kitorang banyak kongsi masalah, menangis sesama, ketawa sesama, marah sesama, gaduh pun sesama. Wahahaha!!

Sape yang nak jadi awek Ejal, boleh la contact Cik Hani. Cik Hani tolong adjustkan kay~ Wihihihi~

Bila Hati dan Minda berbicara.

Assalamualaikum..

Punye lama draft ni Cik Hani simpan, tapi tulis Assalamualaikum je..Wahahaha!! Nak buat camne, Cik Hani busy sangat2 lately ni. Sekarang ni kan Cik Hani dah kerja 7 days a week. Yupp..7 hari seminggu tu Cik Hani bekerja. Penat sangat tapi nak buat camne, kena tolong family. Kadang2 tu rase nak give up je sebab penat sangat. Cik Hani pernah nanges dalam kereta sebab dah terlalu penat sangat. 

Banyak benda yang terjadi dalam tempoh masa Cik Hani tak update ni. Kerja makin bertambah2. Gaduh2 dalam meeting, pending report, pending result, preparing exam paper, marking exam paper, berulang-alik pergi Seremban, masalah family, conflict dengan diri sendiri. Ya ALLAH~ Sabar je la.

Dengarlah kisah My Heart & My Mind

********************************

Heart : 
Aku rasa aku dah tak mampu nak tanggung semua ni la. Aku dah penat. Aku dah berderai jadi serpihan yang terlalu kecil sehingga tak boleh dicantum lagi. Aku terasa sakit dan sangat pedih.

Mind : 
Jangan la macam tu. Kau kan hati. Kau sebenarnya kuat. Sangat kuat. Jangan jadi lemah sebab dia. Lepaskan je. REDHA. Itu yang paling penting.

Heart : 
Kau senang la cakap. Aku ni yang selalu sangat terluka. Bila disakiti, bila ditinggalkan, aku yang lalui semua tu. 

Mind : 
Kau salah. Kita semua lalui. Aku pun turut terjejas, aku tak tahu macam mana nak kawal kau dan badan. Aku juga buatkan Hani hilang selera makan, badan dia makin kurus. Bukan kau seorang je yang lalui kepedihan tu, kita semua turut terjejas.

Heart : 
(thinking) Betul jugak tu. Aku sebenarnya kuat. Kenapa sebab 1 perkara ni je aku jadi terlalu lemah. Aku kan tahu macam mana nak pulihkan diri aku sendiri. Bukannya aku tak pernah buat sebelum ni. Kenapa mesti kali ni aku mengalah? Sayang macam mana sekali pun, aku dengan dia dah x boleh bersama. Aku tak nak jadi lemah lagi. Aku mesti kuat. Aku mesti bangkit!

Mind : 
Tau pun. Macam ni la baru hati Ummu Hani. Kau tak nak jadi macam Ummu Hani yang dalam drama tu kan? Ahahaha~

Heart : 
TAK NAK LAH AKU! Ummu Hani dalam drama tu gembeng kot. Hahaha~ Aku KUAT!

*******************************************

Bila hati terluka, kita semua turut rasa.
REDHAlah, maka kita akan BAHAGIA.