PENGuMuMaN!!

Emosi yang tak stabil adalah perkara biasa dalam hidup saya sekarang~ (o_O✿)

Time kasih coz sudi singgah ke blog picisan lagi mengarut ni. Blog ini adalah blog peribadi saya sendiri. Maka sebarang pendapat, statement, gambar2, dan segala-galanya yang di hakktuihhkan adalah milik tuan tanah blog ini (saya la tu) melainkan sumbernya dinyatakan oleh saya sendiri.

Anda boleh 'copy & paste' artikel yang anda suka. TETAPI, sila KREDITkan kembali kepada blog saya.

Blog ini juga TIDAK mengamalkan konsep, "I Follow U so U KENA FOLLOW Blog I".

Jadi, sama-samalah kita memeriahkan dunia blog!! [xde kaitan kot~ ahaha]

Psssstt...my English memang ke laut sket. Hahahaha~

Wednesday, August 1, 2012

Dilly Daily Dilemma

Assalamualaikum.

Semalam sebenarnya Cik Hani nak share pasal ape yang Cik Hani dengar dari Mix.FM. Kadang2 Cik Hani suke dengar Dilly Daily Dilemma sebab diorang tolong orang untuk at least find a way to solve their problem. TETAPI! Semalam merupakan kali pertama Cik Hani rasa diorang betul2 dapat membantu orang awam yang mengadu dengan diorang.

Kes semalam, ade girl ni, dia kawen tanpa restu ibu dia sebab ibu dia tak setuju dengan pilihan hati dia tu. So, kira macam terputus hubungan jugak la pas kawen tu. However, sekarang lelaki tu dah tinggalkan dia. Dia pun dah balik semula ke tempat asal dia (maybe sebelum tu dia stay oversea or outside from KL or far from her mother. Tak pasti sebab terlepas yang awal2 tu). Masalah dia ni sekarang dia takde keberanian untuk call mak dia and bagitahu yang dia dah balik (without him). Dia takde gut untuk contact mak dia so dia guna la DDD ni. That girl pass no. emak dia and they tried to call and wish magic will happen.

Masa called tu, mak dia cam surprised jugak la sebab tak sangka anak dia suh tepon through radio station. Tapi, conversation after that was so touching. Below are the dialogues (more or less are the same. Not 100% accurate).

Girl : Hi Ma.
Mother : Hi. Are you ok?
Girl : I am back now. He left me. (start almost want to cry).
Mother : OMG. Where are you now?
Girl : I stay just nearby you so that I am close to you.
Mother : How long you have been here? Why you never contact me?
Girl : It's been around 6 months. I am afraid to call you. I am afraid you don't want to pick up my call.
Mother : How could you think that? How could you think that I will not pick up your call? You have been around here but you did not contact me? My baby girl are on her own now for past 6 months. How could you think I will ignore you?
Girl : I am sorry ma.
**mother start to nag a bit about the guy that left her.
Mother : I go and pick up you and we go home okay?
Girl : Okay (crying). I am sorry ma cause l put you on air in national radio.
Mother : It's okay. I am glad at least they find a way to bring you back to me.

Masa ni, Cik Hani pun dah berair dah mata. Dok tahan nanges. Sedih sangat. Kasih sayang mak tu tak berbelah bahagi. Kita dah kecewa kan dia banyak kali pun dia still sayang kite tanpa diskriminasi. Dilly pun sampai tak mampu nak cakap dah sebab dia pun dah nanges. JD pun dah pesan jangan cakap lagi sebab nanti dia plak yang nanges. Sedih sangat masa tu. I am sure JD and Dilly must be so proud with the show because they managed to at least solve the problem by bring back the girl to her mother. They also said, they proud cause they choose the right solution by calling the mother.

KASIH SAYANG EMAK ITU INFINITI DAN TAK TERNILAI.

No comments: