PENGuMuMaN!!

Emosi yang tak stabil adalah perkara biasa dalam hidup saya sekarang~ (o_O✿)

Time kasih coz sudi singgah ke blog picisan lagi mengarut ni. Blog ini adalah blog peribadi saya sendiri. Maka sebarang pendapat, statement, gambar2, dan segala-galanya yang di hakktuihhkan adalah milik tuan tanah blog ini (saya la tu) melainkan sumbernya dinyatakan oleh saya sendiri.

Anda boleh 'copy & paste' artikel yang anda suka. TETAPI, sila KREDITkan kembali kepada blog saya.

Blog ini juga TIDAK mengamalkan konsep, "I Follow U so U KENA FOLLOW Blog I".

Jadi, sama-samalah kita memeriahkan dunia blog!! [xde kaitan kot~ ahaha]

Psssstt...my English memang ke laut sket. Hahahaha~

Wednesday, November 28, 2012

Untuk Cik Tea

Assalamualaikum.

Lama tak nampak Cik Tea di alam maya ni. (Motif sangat kan buat ayat cenggitu? ahaha~). Entry ini khas untuk CIk Tea. Terima kasih sebab sudi baca entry Officially tu. Melalui aplikasi NuffnangX, saya melihat komen Cik Tea di saat saya sedang menggoreng nugget di dapur. Nak balas kang takut hangus plak nugget2 tu kan...Ahahaha~ So, entry ini ditulis saat saya sedang bersantai di ruang tamu seusai saya menggoreng nugget. ENTRY INI JUGA KHAS UNTUK INSAN2 LAIN YANG INGIN MEMAHAMI ATAU MENGETAHUI PERIHAL SAYA DAN BEST BUDDY SAYA (which is I supposed to call my ex best buddy..wahahaha)

Dear Cik Tea,
Sesungguh-sungguhnya, memang dengan bersungguhnya, saya ingin menjelaskan bahawa saya tiada rasa cinta untuk buddy saya itu. Kami memang rapat. Tersangat rapat sehingga ramai dalam kalangan rakan2 kami menganggap kami menjalinkan hubungan yang serius. Oh tidak. Tidak sama sekali. Kami memang berkongsi suka duka, tawa derita, dan pelbagai rencah rasa lagi. Tetapi, untuk melangkah jauh sehingga melibatkan perasaan halus itu, mungkin tidak.

Saya tahu apa kelemahan dia, dia tahu apa kekurangan saya. 6 tahun bukan waktu yang singkat. Macam2 dah kami tempuh. Siapa bekas kekasih saya, bila kekasih dia merajuk, semua itu dalam poket kami berdua. Memang ramai yang pelik bila saya jelaskan mahupun menafikan perihal hubungan serius (seperti yang mereka sangkakan) kami. Kami cuma RASA SELESA dan JUJUR dalam bersahabat.

Jadi, bila kami bergaduh dan putus sahabat disebabkan salah faham yang kecil, memang terasa kesannya. Saya juga ingin jelaskan, PUNCA PERGADUHAN KAMI BUKANLAH DISEBABKAN DIA SUDAH MEMPUNYAI KEKASIH, MAHUPUN NIATNYA INGIN BERKAHWIN. Kami bergaduh hanyalah disebabkan salah faham. Menurut kata salah seorang teman rapat kami, mungkin disebabkan kami terlalu rapat sehingga perkara kecil menjadi punca kepada perasaan sentap yang teramat.

Sekian, terima kasih.

ohohohoho~


Officially..

Assalamualaikum..

Cik Hani officially :
makin sebok
makin penat
makin banyak kerja

Cik Hani juga officially :
nak benti keje
hilang sorang best buddy (believe it please).

But. Cik Hani officially :
dapat better offer
dapat new brother


Miahahahaha!! Sila abaikan pasal kerja Cik Hani ni. Banyak gile drama kat office ni. So tadi dah bengang sangat Cik Hani update status kaw2. And, salah seorang officemate Cik Hani datang and shake hand, pastu dia kata, I suke status u. Bwahahaha!! Sumpah sentap kerja kat sini. Meroyan rasenye sebab ade je halnye. Adesss~

By the way, regarding my best buddy, Yup. I lost him. We fight and now officially stop contacting each other. Sedih memang la sedih. Dah 6 tahun kawan kot. But, maybe dengan cara ni kitorang akan lebih happy. Malas dah nak explain kenapa gaduh dengan dia. For those yang asyik ingat kitorang couple, sila check kat fb dia ye. Dia planning to get married but of course NOT WITH ME. Stop PM me and ask about him because HE ALREADY DELETE ME FROM HIS FRIENDLIST. I HAVE NO IDEA WHAT IS GOING ON IN HIS LIFE NOW. AND I AM NOT EVEN KNOW WHO IS HIS GIRLFRIEND OR WIFE-TO-BE.

Thank you.

#sesi meroyan tamat.

Wednesday, November 14, 2012

Random #4

Assalamualaikum..

Pok3~ Tepuk habuk2 dan sawang2 yang ada kat blog Cik Hani ni. Ya ampunnnnnn~ Lama gile tak menaip. Maafkan saye....

Biasalah, macam-macam hal yang berlaku lately. Stress kat tempat kerja, kena pindah office baru, bergaduh dengn best buddy, notebook rosak. Damn..sebut pasal notebook, disebabkan notebook Cik Hani dah rosak dan Cik Hani telah membeli Asus Vivobook, I am officially Windows 8 user. Bwahahahaha!! Soooo berlagak  proud! Miahahaha~

Okay...nak iron baju dulu..Kejap lagi nak keluar..

#motifsangatkanupdatepasalnotebookbaruje..wahahahha!!