PENGuMuMaN!!

Emosi yang tak stabil adalah perkara biasa dalam hidup saya sekarang~ (o_O✿)

Time kasih coz sudi singgah ke blog picisan lagi mengarut ni. Blog ini adalah blog peribadi saya sendiri. Maka sebarang pendapat, statement, gambar2, dan segala-galanya yang di hakktuihhkan adalah milik tuan tanah blog ini (saya la tu) melainkan sumbernya dinyatakan oleh saya sendiri.

Anda boleh 'copy & paste' artikel yang anda suka. TETAPI, sila KREDITkan kembali kepada blog saya.

Blog ini juga TIDAK mengamalkan konsep, "I Follow U so U KENA FOLLOW Blog I".

Jadi, sama-samalah kita memeriahkan dunia blog!! [xde kaitan kot~ ahaha]

Psssstt...my English memang ke laut sket. Hahahaha~

Monday, July 29, 2013

Random #7

Assalamualaikum.

My emotional condition are getting worst. Oh Allah, kindly guide me. Give me enough courage and strength to go through this difficult stage.



Saturday, July 27, 2013

Man RULES! Baca kalau nak faham mengenai lelaki.


Tadi pagi Cik Hani ada update pasal kenapa lelaki nak marah bila pompuan banyak sangat tanya kan? Nah ni Cik Hani dapat dari internet. It's proven and they are TOTALLY AGREE with these rules. Payah jugak nak faham spesis bernama lelaki ni. (- -")

*************************************

Man Rules


WE ALWAYS HEAR 'THE RULES' FROM THE FEMALE SIDE, NOW HERE ARE THE RULES FROM THE MALE SIDE


THESE ARE OUR RULES!


PLEASE NOTE. THESE ARE ALL NUMBERED #1 ON PURPOSE!


1. MEN ARE NOT MIND READERS.


1. LEARN TO WORK THE TOILET SEAT. YOU'RE A BIG GIRL. IF IT'S UP, PUT IT DOWN. WE NEED IT UP, YOU NEED IT DOWN. YOU DON'T HEAR US COMPLAINING ABOUT YOU LEAVING IT DOWN.


1. CRYING IS BLACKMAIL.


1. ASK FOR WHAT YOU WANT. LET US BE CLEAR ON THIS ONE:
SUBTLE HINTS DO NOT WORK!
STRONG HINTS DO NOT WORK!
OBVIOUS HINTS DO NOT WORK!
JUST SAY IT!


1. YES AND NO ARE PERFECTLY ACCEPTABLE ANSWERS TO ALMOST EVERY QUESTION.


1. COME TO US WITH A PROBLEM ONLY IF YOU WANT HELP SOLVING IT. THAT'S WHAT WE DO. SYMPATHY IS WHAT YOUR GIRLFRIENDS ARE FOR.


1. ANYTHING WE SAID 6 MONTHS AGO IS INADMISSIBLE IN AN ARGUMENT. IN FACT, ALL COMMENTS BECOME NULL AND VOID AFTER 7 DAYS.


1. IF YOU THINK YOU'RE FAT, YOU PROBABLY ARE. DON'T ASK US.


1. IF SOMETHING WE SAID CAN BE INTERPRETED TWO WAYS AND ONE OF THE WAYS MAKES YOU SAD OR ANGRY, WE MEANT THE OTHER ONE.


1. YOU CAN EITHER ASK US TO DO SOMETHING OR TELL US HOW YOU WANT IT DONE. NOT BOTH.
IF YOU ALREADY KNOW BEST HOW TO DO IT, JUST DO IT YOURSELF.


1. WHENEVER POSSIBLE, PLEASE SAY WHATEVER YOU HAVE TO SAY DURING COMMERCIALS.


1. CHRISTOPHER COLUMBUS DID NOT NEED DIRECTIONS AND NEITHER DO WE...


1. ALL MEN SEE IN ONLY 16 COLORS, LIKE WINDOWS DEFAULT SETTINGS..
PEACH, FOR EXAMPLE, IS A FRUIT, NOT A COLOR. PUMPKIN IS ALSO A FRUIT. WE HAVE NO IDEA WHAT MAUVE IS.


1. IF WE ASK WHAT IS WRONG AND YOU SAY 'NOTHING,' WE WILL ACT LIKE NOTHING'S WRONG. WE KNOW YOU ARE LYING, BUT IT IS JUST NOT WORTH THE HASSLE.


1. IF YOU ASK A QUESTION YOU DON'T WANT AN ANSWER TO, EXPECT AN ANSWER YOU DON'T WANT TO HEAR..


1. WHEN WE HAVE TO GO SOMEWHERE, ABSOLUTELY ANYTHING YOU WEAR IS FINE...REALLY.


1. DON'T ASK US WHAT WE'RE THINKING ABOUT UNLESS YOU ARE PREPARED TO DISCUSS SUCH TOPICS AS FOOTBALL OR MOTOR SPORTS.


1. YOU HAVE ENOUGH CLOTHES.


1. YOU HAVE TOO MANY SHOES.


1. I AM IN SHAPE. ROUND IS A SHAPE!


1. THANK YOU FOR READING THIS. YES, I KNOW, I HAVE TO SLEEP ON THE COUCH TONIGHT.. BUT DID YOU KNOW MEN REALLY DON'T MIND THAT? IT'S LIKE CAMPING...


PASS THIS TO AS MANY MEN AS YOU CAN - TO GIVE THEM A LAUGH...


PASS THIS TO AS MANY WOMEN AS YOU CAN - TO GIVE THEM A BIGGER LAUGH, BECAUSE ITS TRUE!

Kenapa Lelaki Nak Marah Bila....

Assalamualaikum.

Harini Cik Hani terpanggil untuk share 1 topik ni. Dalam entry ni, korang merujuk kepada lelaki dan kitorang merujuk kepada perempuan ye.

Cik Hani sangat2 pelik dengan perangai lelaki. I think mostly will behave in the same way. Diorang PALING TAK SUKE explain apa yang diorang nak buat. Seriously. Hangen kot. Pastu bile kita tanya banyak2, diorang plak bengang dengan kita balik. Ewahhhh~ Berbeza dengan perempuan, kitorang SUKEEEE SANGAT EXPLAIN apa yang kita nak buat. Contoh paling senang :

Situasi (Makan).

(1)
Girl : You, I nak keluar jap tau. Nak pergi MAKAN dengan ELENA & ZARUL kat McDONALDS JALAN IPOH tau.
Guy : OK

(2)
Guy : You, I keluar kejap tau.
Girl : Pegi mana?
Guy : Bangsar jap.
Girl : Buat ape pegi Bangsar? Pegi makan ke? Dengan sape lagi?
Guy : Pegi makan dengan my friends.
Girl : Ramai ke? Laki ke pompuan? Kawan sekerja ek?
Guy : You ni banyak sangat tanya la.

Nampak tak situasi tu? Perempuan, dia akan terangkan lokasi, siapa yang terlibat dan aktiviti yang akan dilakukan. Lelaki? Jawapan bagi pendek2 je. Kita ni beria la tanya dia. Last2 kena marah. Kenapa korang nak marah bila kitorang banyak tanya? Cuba terangkan secara terperinci. Kan senang. Takde la kita tanya macam2. Perempuan ni curiga dia SANGAT TINGGI. Dan, lelaki kena ingat, perempuan ni gut feeling dia sangat kuat. Tipu daya korang tu sekejap je, kantoi la nanti. Ada je cara untuk tau sama ada lelaki tu menipu ke tak.

Cik Hani tak salahkan lelaki 100%. Kadang2 perempuan yang terlebih cemburu. Kadang2 tu kami sendiri rasa insecured. But, you have to understand why we feel insecure. Sebab korang la!! Kalau sekali korang terkantoi yang korang tipu, memang selamat la lepas tu. Memang kitorang akan terus syak wasangka dengan korang. Don't take for granted our trust for you. Memula memang kita percaya 100% tapi kalau dah tertipu sekali, memang pastu kitorang akan korek macam2 segala rahsia, tipu helah dan perkara2 yang korang dah sembunyikan sebelum ni.

Lain orang lain ragamnya. Tapi apa yang Cik Hani tulis ni berdasarkan pengalaman2 lampau Cik Hani. Kalau tak betul tu, mungkin korang tak pernah alami apa yang Cik Hani alami kot. Hahaha!!

Salaam Ramadhan.

Wednesday, July 24, 2013

Wordless Wednesday - Hari Kecewa

Baru sedar rupenye harini hari Rabu so sepatutnya Wordless Wednesday. 

Jadi, terimalah!! 
Wordless Wednesday versi kecewa, heartbroken, patah hati dan segala kesedihan lagi.














Resipi Ayam Goreng KFC?

Assalamualaikum.

Masih terluka. Uhuhuhu~

By the way, arini Cik Hani nak share resipi. Diorang kata ni original secret recipe ayam goreng KFC. Ntah btul ke tak Cik Hani tak tau sebab tak pernah cube lagi. Uhuhuhu~

Ni memang copy paste punye la..Hohoho~

*******************************************

KFC ORIGINAL SECRET CHICKEN RECIPE
12 Herbs and spices.

Share this one so you don't lose it, you won't see it again!


Ingredients
1 whole chicken, cut into pieces
3 beaten eggs
4 tablespoons oil

For the coating

2 cups flour
4 teaspoons paprika
1 teaspoons salt
1 teaspoon pepper
1 teaspoon poultry seasoning (or chicken stock powder)
1 teaspoon oregano
1 teaspoon tarragon
1 teaspoon parsley
1/2 teaspoon thyme
1 teaspoon chives
1/2 teaspoon garlic powder
1/2 teaspoon onion powder
1/2 teaspoon celery salt

Directions:

Sift flour and add together all the coating ingredients and grind finely with a mortar and pestle and place in a clean plastic bag. Coat each chicken piece first with the beaten egg, then with the flour mixture in the bag. Make sure you coat each piece completely with the flour.

Heat the oil in a skillet. Brown the chicken in oil slowly, uncovered. Once browned, cover the skillet and keeping frying on a very gentle heat until the chicken is fully cooked. Place on paper towels to drain out the excess oil.


*******************************

Sila abaikan entry yang macam bengong ni.

Tuesday, July 23, 2013

Missing My Buddies!

I really MISS the moments of having fun and getting support from my best buddies.

Assalamualaikum. Lupe plak tadi. Biasalah, kalau otak tengah celaru memang camni. Bila jadi camni, mule la rase rinduuuuuuu sangat dengan my buddies. Padan muke kitorang. Sape suh gaduh, langsung dah tak boleh lepak sekali. Paling close of course la Khai, Ejal, Shafex, Fendi and Myteam. SIla take note ye, memang Cik Hani lagi ramai kawan lelaki instead of girl. (-  -")

Tapi Myteam kat Johor so jarang jumpe. Fendi pun sama sebab dia sambung belajar. Myteam ni sengal2 sket and very close to Fendi. Fendi ni kitorg panggil badut sebab keje dia nganjeng orang je. Ade je orang yang kena kutuk dengan dia even diri aku sindri. Kuajjaqq!

Khai, Ejal and Shafex close gak. Shafex ni memang kalau depan2 dia tak banyak cakap sangat. Wat lawak pun muke selenge je. Tapi kalau Cik Hani takde.......hmmmm!! Khai ni dia macam abang2 sket dengan Cik Hani. Masa selalu gi Seremban dulu ada gak la lepak dengan dia. Ejal, I think ramai yang tahu kitorang memang close gile macam adik beradik dah. Tapi gaduh haritu la gaduh paling lama dalam sejarah. Bwahahaha!! Padan muke kau Ejal. Ngeh3! Khai sekarang dah sambung kat PULAPOL. Ejal plak dah bertunang (congratz buddy!). Shafex still dengan kerja lama dia tapi dah jarang contact pas Cik Hani gaduh dengan Ejal.

Cik Hani rindu gile masa Khai and Ejal tolong Cik Hani masa Cik Hani tengah kecewa. Seriously diorang memang kawan terbaik sampai syurga. Teringat masa lepak karaoke ramai2, bila Khai dapat tahu dulu yang Cik Hani kena tipu dengan my ex-boyfie, terus dia bagitau Ejal. Boleh2 plak diorang tanya nak gune parang ke tak? Adess~ Sumpah rindu momen2 tu. Lama tak lepak sama2 kan?

I hope all of you will be okay. Actually, I really miss you guys! Kindly help me to overcome this difficult stage.