PENGuMuMaN!!

Emosi yang tak stabil adalah perkara biasa dalam hidup saya sekarang~ (o_O✿)

Time kasih coz sudi singgah ke blog picisan lagi mengarut ni. Blog ini adalah blog peribadi saya sendiri. Maka sebarang pendapat, statement, gambar2, dan segala-galanya yang di hakktuihhkan adalah milik tuan tanah blog ini (saya la tu) melainkan sumbernya dinyatakan oleh saya sendiri.

Anda boleh 'copy & paste' artikel yang anda suka. TETAPI, sila KREDITkan kembali kepada blog saya.

Blog ini juga TIDAK mengamalkan konsep, "I Follow U so U KENA FOLLOW Blog I".

Jadi, sama-samalah kita memeriahkan dunia blog!! [xde kaitan kot~ ahaha]

Psssstt...my English memang ke laut sket. Hahahaha~

Wednesday, July 24, 2013

Resipi Ayam Goreng KFC?

Assalamualaikum.

Masih terluka. Uhuhuhu~

By the way, arini Cik Hani nak share resipi. Diorang kata ni original secret recipe ayam goreng KFC. Ntah btul ke tak Cik Hani tak tau sebab tak pernah cube lagi. Uhuhuhu~

Ni memang copy paste punye la..Hohoho~

*******************************************

KFC ORIGINAL SECRET CHICKEN RECIPE
12 Herbs and spices.

Share this one so you don't lose it, you won't see it again!


Ingredients
1 whole chicken, cut into pieces
3 beaten eggs
4 tablespoons oil

For the coating

2 cups flour
4 teaspoons paprika
1 teaspoons salt
1 teaspoon pepper
1 teaspoon poultry seasoning (or chicken stock powder)
1 teaspoon oregano
1 teaspoon tarragon
1 teaspoon parsley
1/2 teaspoon thyme
1 teaspoon chives
1/2 teaspoon garlic powder
1/2 teaspoon onion powder
1/2 teaspoon celery salt

Directions:

Sift flour and add together all the coating ingredients and grind finely with a mortar and pestle and place in a clean plastic bag. Coat each chicken piece first with the beaten egg, then with the flour mixture in the bag. Make sure you coat each piece completely with the flour.

Heat the oil in a skillet. Brown the chicken in oil slowly, uncovered. Once browned, cover the skillet and keeping frying on a very gentle heat until the chicken is fully cooked. Place on paper towels to drain out the excess oil.


*******************************

Sila abaikan entry yang macam bengong ni.

No comments: