PENGuMuMaN!!

Emosi yang tak stabil adalah perkara biasa dalam hidup saya sekarang~ (o_O✿)

Time kasih coz sudi singgah ke blog picisan lagi mengarut ni. Blog ini adalah blog peribadi saya sendiri. Maka sebarang pendapat, statement, gambar2, dan segala-galanya yang di hakktuihhkan adalah milik tuan tanah blog ini (saya la tu) melainkan sumbernya dinyatakan oleh saya sendiri.

Anda boleh 'copy & paste' artikel yang anda suka. TETAPI, sila KREDITkan kembali kepada blog saya.

Blog ini juga TIDAK mengamalkan konsep, "I Follow U so U KENA FOLLOW Blog I".

Jadi, sama-samalah kita memeriahkan dunia blog!! [xde kaitan kot~ ahaha]

Psssstt...my English memang ke laut sket. Hahahaha~

Sunday, August 25, 2013

Jurnal Kesyukuran #1

Prof. Muhaya pesan, kita kena periksa A.I.A kita. Periksa Akidah, Ibadah, dan Akhlak kita setiap hari.

Kalau nak hidup dengan gembira, kita kena selalu bersyukur. Untuk selalu memotivasikan diri kita supaya bersyukur, tulis JURNAL KESYUKURAN. Tulis 3 perkara yang kita hargai dan bersyukur setiap hari. Maka, kita akan sedar betapa beruntungnya kita. Betapa rahmat dan kasih sayang Allah itu sangat luas dan melimpah ruah untuk hamba-Nya.


Jadi.....

Jurnal Kesyukuran untuk hari ini :

* Allah masih beri peluang untuk terus hidup.
* Masih mempunyai pekerjaan
* Dikelilingi dengan orang yang penuh dengan kasih sayang.

ALHAMDULILLAH
— feeling blessed and loved.

Thursday, August 8, 2013

Running Man & Lagu Kecewa (The Girl who can't break up, The Boy who can't leave)

Assalamualaikum.

Selamat Hari Raya. Maaf Zahir dan Batin.

Tahun ni semangat raya Cik Hani macam dah takde. Makin kurang plak. Kurang sket semangat raya kali ni. Even, takde rasa nak pergi Jalan TAR pun. Kalau tahun2 sudah, rajin noo ukur jalan kat Jalan TAR tu. Tahun ni, jangan cakap nak cari tudung, nak beli kuih raya pun malas. Kemas beg nak balik kampung, pukul 3pm baru siap kemas. Pagi tu sempat tengok Detektif Conan lagi. Bwahahaha!!

By the way, pagi ni sepatutnya kita dengar lagu raya, Cik Hani bantai layan lagu korea ni plak. Cik Hani tengok Running Man then suddenly dengar lagu ni. Sweet je. Sedih lagu ni sebenarnya. Kena sangat dengan situasi Cik Hani sekarang. Huhuhuhu~ Cik Hani tengok Running Man episod berapa ntah adik Cik Hani yang download. Sweet sangat tengok Gary dengan Ji Hyo ni. Memang padan diorang jadi Monday Couple. Gary tu caring gile. I wish I can find someone like him. Sumpah sweet je tengok diorang ni. Gary patutnya kena singkirkan Ji Hyo. Tapi dia terus jadi lembut hati tengok Ji Hyo menyorok bawah meja. Siap tanya dah makan ke belom? Awww~

Soo...Cik Hani pun gigih la download and cari lirik lagu tu siap translation skali. So..here is the video together with the translation. Trust me, sangat meaningful video clip dia.

video
LeeSSang - The girl who can't break up, the boy who can't leave.