PENGuMuMaN!!

Emosi yang tak stabil adalah perkara biasa dalam hidup saya sekarang~ (o_O✿)

Time kasih coz sudi singgah ke blog picisan lagi mengarut ni. Blog ini adalah blog peribadi saya sendiri. Maka sebarang pendapat, statement, gambar2, dan segala-galanya yang di hakktuihhkan adalah milik tuan tanah blog ini (saya la tu) melainkan sumbernya dinyatakan oleh saya sendiri.

Anda boleh 'copy & paste' artikel yang anda suka. TETAPI, sila KREDITkan kembali kepada blog saya.

Blog ini juga TIDAK mengamalkan konsep, "I Follow U so U KENA FOLLOW Blog I".

Jadi, sama-samalah kita memeriahkan dunia blog!! [xde kaitan kot~ ahaha]

Psssstt...my English memang ke laut sket. Hahahaha~

Wednesday, September 11, 2013

Jebat Ruffedge vs. Keadilan dah mati?

Assalamualaikum.

Topik harini berat sket. Rasanya ramai dah tahu pasal Jebat a.k.a Iwan Ruffedge telah dijatuhkan hukuman bersalah kerana merogol anak tiri dia dan dihukum penjara 20 tahun dan 10 kali sebatan. Tersentap sangat dapat tahu berita ni sebab ada 2 3 kali jugak Cik Hani bertembung dengan dia masa event By Heart Clan. By Heart Clan antara kumpulan nasyid underground yang sangat aktif dan Jebat menjadi salah seorang mentor a.k.a tenaga pengajar a.k.a abang kepada bebudak BHC termasuklah adik Cik Hani. Dalam kalangan BHC memang dah tahu kisah sebenar pasal Abang Jebat ni. Kesian dia. Bukan salah dia. Tapi mahkamah dah jatuhkan hukuman.

Bila dikenang balik, agaknya besar kemungkinan kes2 rogol budak bawah umur kat Malaysia yang melibatkan cikgu-cikgi ke ustaz2 ke dan sebagainya mungkin sebahagian dari mereka menerima nasib macam Abang Jebat. Which is, diorang tak buat tapi bukti menjurus kepada diorang bila dikemukakan bukti dan saksi palsu. Kesian.

Cik Hani tak tahu nak terangkan macam mana tapi my first impression untuk Abang Jebat ni dia memang abang2 kot. Protective! Adik Cik Hani tak pernah plak mengadu kena harassment ke hape kan...Adik Cik Hani pompuan tau. Selalu je diorang training vocal la hape la kat studio, takde plak dia mengadu... Ntah la.

Banyak cerita di sebalik kes ni. Boleh baca kat Warung Kopi SeeSharpMinor


 Untuk Abang Jebat, Allah sentiasa bersama orang-orang yang sabar. Saya doakan abang diberikan keadilan sewajarnya.

No comments: