PENGuMuMaN!!

Emosi yang tak stabil adalah perkara biasa dalam hidup saya sekarang~ (o_O✿)

Time kasih coz sudi singgah ke blog picisan lagi mengarut ni. Blog ini adalah blog peribadi saya sendiri. Maka sebarang pendapat, statement, gambar2, dan segala-galanya yang di hakktuihhkan adalah milik tuan tanah blog ini (saya la tu) melainkan sumbernya dinyatakan oleh saya sendiri.

Anda boleh 'copy & paste' artikel yang anda suka. TETAPI, sila KREDITkan kembali kepada blog saya.

Blog ini juga TIDAK mengamalkan konsep, "I Follow U so U KENA FOLLOW Blog I".

Jadi, sama-samalah kita memeriahkan dunia blog!! [xde kaitan kot~ ahaha]

Psssstt...my English memang ke laut sket. Hahahaha~

Wednesday, October 23, 2013

Random #9 Susahnya la pakai smartphone

Assalamualaikum.

Di saat Cik Hani menulis entry ni, emosi Cik Hani berada dalam keadaan tidak stabil. Kesan makan ubat banyak sangat. Adoila doktor weyhhh~ Ubat apa Dr. bagi ni? Abes period, emosi, selera makan sume kacau ni. Adesss~ Penat la macm ni. Bila Allah tarik nikmat sihat tu, baru tahu erti penyesalan!.

Ape benda yang Cik Hani mengarut ni? Sila abaikan ye. Maapkan saya penunggu gua. Cerita pasal nikmat ni, baru-baru ni adik Cik Hani beli handphone baru. Handphone Cik Hani plak dah hilang masa pegi umrah haritu. Iyeee...handphone Galaxy Note Cik Hani tu dah hilang. Wuhuhuhu~ Sedih gile kot!! Semasa ketiadaan smartphone, ummi Cik Hani belikan handphone Ninetology. Bapak saket hati gile gune handphone tu. Beli pakai rebate rm200 untuk Pakej Komunikasi Belia tu. Kalau ikut ranking 'kecerdikan' macam ranking exam masa sekolah dulu, kompom handphone ni la paling tak cerdik, paling corot.

Bayangkanlah Cik Hani dah biasa pakai Galaxy Note, suddenly phone hilang. Masa kat Mekkah tu pakai handphone Nokia cokia biasa je. Nak online gune phone S2 adik. Masa tu pun Cik Hani dah complain "slow gile fon kau!". Bila pakai handphone Ninetology tu memang mencarut-carut je la kejenye..huhuhu~

Berbalik pada cerita adik Cik Hani beli handphone baru, dia beli Galaxy Note 3. Dia tanya la sikit pasal Note. Pastu dia cakap,

Adik : Yong, patut kau komplen masa pakai handphone aku kat Mekkah kau kata handphone tu slow. Bila aku dah pakai Note, bila pakai balik S2 tu, baru sedar memang slow handphone tu compared to Note. Padahal baru pakai Note bape hari je.

C.H : Kannnnnnn~ Baru kau tahu erti nikmat! hahaha!!

Kitorang ketawa-ketawa je masa tu. And, the best part is, tunang adik Cik Hani pun hilang handphone. So, Cik Hani pakai handphone adik S2, handphone Ninetology ni bagi tunang adik pakai. So, adik Cik Hani cakap, kalau Yong pun boleh sabar pakai handphone ni, maksudnya kau pun boleh. Hahahaha!! Nampak sangat Cik Hani kurang sabar. Cik Hani cakap kalau dia boleh sabar pakai handphone tu, InsyaAllah dia boleh join untuk ajar special needs children. Bwahahaahha!!

Ok. Tu je. Revolusi handphone.

Sekian carutan dan karutan saya untuk hari ini.

No comments: