PENGuMuMaN!!

Emosi yang tak stabil adalah perkara biasa dalam hidup saya sekarang~ (o_O✿)

Time kasih coz sudi singgah ke blog picisan lagi mengarut ni. Blog ini adalah blog peribadi saya sendiri. Maka sebarang pendapat, statement, gambar2, dan segala-galanya yang di hakktuihhkan adalah milik tuan tanah blog ini (saya la tu) melainkan sumbernya dinyatakan oleh saya sendiri.

Anda boleh 'copy & paste' artikel yang anda suka. TETAPI, sila KREDITkan kembali kepada blog saya.

Blog ini juga TIDAK mengamalkan konsep, "I Follow U so U KENA FOLLOW Blog I".

Jadi, sama-samalah kita memeriahkan dunia blog!! [xde kaitan kot~ ahaha]

Psssstt...my English memang ke laut sket. Hahahaha~

Friday, November 22, 2013

Doa untuk orang yang berdukacita

Assalamualaikum.

Terlalu banyak cerita dalam hati yang tak mampu Cik Hani nak kongsi dekat blog ni. Tak mampu dan tak sempat. Allahumma Yassir Wa La Tu'assir. Permudahkanlah segala urusanku Ya Allah.

Cik Hani masih dalam keadaan emosi yang tak stabil Tadi, salah seorang kawan FB Cik Hani pun tetiba up status pasal putus asa dan tak mampu nak lalui ujian yang dia lalui.

Bila jadi macam tu, Cik Hani tergerak nak berkongsi sekali doa yang Cik Hani biasa baca waktu bersedih.


Doa ni untuk elak kemudharatan dan gangguan sihir. Tapi, Cik Hani baca jugak doa ni. Cik Hani baca dan setiap kali perkataan La Yadhurru tu, Cik Hani tekankan dalam hati bahawa tiada dukacita yang mampu memudharatkan Cik Hani. Yakin dan ingatkan hati sendiri bahawa tiada dukacita yang mampu memudharatkan kita. Tiada.

Semoga dapat membantu kalian yang sedang berdukacita di luar sana. Dukacita, putus asa, rasa sakit, mengalah dan ingin pergi jauh tu adalah perasaan orang yang tertekan. Berdoa dan yakinlah bahawa Tuhan akan membantu kita lalui waktu kesukaran ni.

Jaga diri, jaga hati.

No comments: