PENGuMuMaN!!

Emosi yang tak stabil adalah perkara biasa dalam hidup saya sekarang~ (o_O✿)

Time kasih coz sudi singgah ke blog picisan lagi mengarut ni. Blog ini adalah blog peribadi saya sendiri. Maka sebarang pendapat, statement, gambar2, dan segala-galanya yang di hakktuihhkan adalah milik tuan tanah blog ini (saya la tu) melainkan sumbernya dinyatakan oleh saya sendiri.

Anda boleh 'copy & paste' artikel yang anda suka. TETAPI, sila KREDITkan kembali kepada blog saya.

Blog ini juga TIDAK mengamalkan konsep, "I Follow U so U KENA FOLLOW Blog I".

Jadi, sama-samalah kita memeriahkan dunia blog!! [xde kaitan kot~ ahaha]

Psssstt...my English memang ke laut sket. Hahahaha~

Thursday, December 26, 2013

20 stupid things.

All of these are part of the things that keep running in my mind and heart now. Pant*k!

  1. Lepaskan.
    Mudah dilafaz, tak mudah dilaksanakan.
  2. Mari sebarkan kasih sayang. Jangan jadi extremist and racist.
  3. Terluka tapi masih pergi.
  4. I want to be the reason for your smile.
  5. Please AWARE my presence in your life.
  6. Acknowledgement & Ignorance. Fecking pain you Idiot!!
  7. Apa yang dicari dalam hidup?
  8. Mari berubah menjadi yang lebih baik. Susah. Tapi itu Jihad.
  9. Untuk terus kekal positif adalah sukar tetapi tidak mustahil.
  10. Biarkan ku hidup, dalam penyesalan ini.
    Terlambat kusedari.
  11. Biar semua tahu ku terluka.
  12. I am not strong enough.
  13. Tired of pretending that I am OKAY.
  14. I am NOT OKAY you idiot!!
  15. Tolonglah cabut balik semua duka dalam hati ni.
  16. Regret of making mistake in my life by falling in love with you.
  17. Sakit b*do*!!
  18. Tired with all dramas.
  19. Let's move on. Find a new job, find a new guy, find a new life. Wait. I don't need a guy now.
  20. Hai awak, saya suka dengan awak. Hahaha!!

Wednesday, December 11, 2013

Iman, Kak Marlesa & Kak Oswa

Assalamualaikum.

Harini Cik Hani kene keje. Ye. Selangor je yang cuti. KL tak. Uhuhuhuhu~ Sedih. Jap lagi Cik Hani dengan adik Cik Hani nak pegi Jalan TAR nak buat inai and cari shawl untuk baju kitorang. Semalam Ummi dah call dah bagitau kata pelamin tak buat lagi. Hehehe~ Chillax mi, balik nanti Yong buat.

BTW, topik harini bukanlah pasal majlis perkahwinan adik bongsu Cik Hani yang bakal berlangsung hujung minggu ni, tapi nak cerita pasal officemate Cik Hani. Nama dia Nurul Iman tapi panggil Iman je. Dia ni sangatlaaaaaaaaaa comel. Muke dah la putih2 macam minah Arab. Dia ni comel2 perangai dia. Macam blur2 sket. Banyak istilah Melayu pasar yang dia tak paham macam nganjing, and etc.

Masa dia mule2 masuk, Cik Hani banyak gak la tolong dia. Boleh la tolong mana yang mampu. And, kitorang jadi close sebab dia and Cik Hani banyak kongsi rahsia. Haaaaa...rahsia ape tu tak boleh bagitau. Dah nama pun rahsia.

Ada satu insiden tu bila dia menangis dekat office sebab someone which is very stupid (sorry Iman. I panggil dia stupid. Hehehe), masa tu Cik Hani kat Sabah kot. Gelabah gile Cik Hani. Last-last mintak tolong another officemate untuk comfort kan dia. Gila tak risau! Kalau ikut hati, memang nak maki je orang yang buat dia nanges tu.

Dengan Iman ni, Cik Hani selalu teringat dengan best friend Cik Hani kat Sabah. Ros. Sama je personality diorang ni. Kat opis ni ada lagi 2 orang kakak yang memang awesome gile. Diorang ni weng weng masuk air sket. Tapi sumpah baik la. Kak Marlesa n Kak Oswa. Cakap dengan diorang ni kadang2 sakit hati gak sebab kadang2 diorang bagi jawapan yang sangat laaaa unexpected. (- -") Naseb baik la sayang kakak-kakak ni. Huhuhu~

Sooo...ni la gambar kami yang comel ni. Muka paling depan dan paling besor tu Kak Marlesa. Yang paling tak senonoh tu Cik Hani dan yang sopan tu Iman. Hahahaha!! Dalam gambar ni Kak Oswa takde sebab dia tengah shopping. Hahaha!!


Friday, December 6, 2013

Random #12 Kasih Sayang & Hati Terluka

Assalamualaikum.

Untuk bulan 12 yang sebok nak mam ni, Cik Hani update semampu yang boleh la ye. Ini entry padat maksima. Sila baca dengan penuh sabar.



********************


STATUS FACEBOOK CIK HANI UNTUK PAGI NI.

Hidup saya dipenuhi dengan kasih sayang. Selain daripada biological family dan keluarga angkat yang entah merata alam bersepahnya, saya ada :

keluarga besar RAMFC yang bagi jawatan Pom Pom Girl (sampai mati). Dengan diorang, memang ketawa bersama, menangis bersama. Pergi Sabah pun bersama-sama. Hahaha.

Pastu saya ada ramai kawan gile macam Ainaa, Aeni, Alin (kawan baru), not forgotten my crazy brothers (Ejal, Khai, Shafex, Fendi, Myteam, Alang, Angah. Adesss..panjang plak list nye. Sorry takleh bubuh semua).

Saya juga ada keluarga Kits4Kids. Yang banyak mengajar saya tentang anak-anak syurga. Yang bagi banyak pengalaman yang membantu kehidupan dan pembelajaran saya. Kena gigit, kena tendang tapi tetap sayang. Hehehehe~

Dan, PALING PENTING!! Saya ada TEDDY BEAR. Bwahahahaha!! Kat rumah saya ada En. Kembang, Mr. Rokk & Che' Tap. Kat office saya ada En. Kuncup. Betapa seronoknya bergolek-golek tengok tv dengan diorang. Hahahahaha!!

Jadi, apedehal kalau ditinggalkan kekasih atau kahwin lambat sekali pun? Saya masih dikelilingi dengan kasih sayang. Allah pun kaya dengan kasih sayang. Aturan Dia dah cukup sempurna. Sabar je. Ujian tu macam gula dalam kopi. Kalau xde, pahit. Hahahaha!!

Salam Jumaat~ 



******************************


KENAPA SAYA TOLONG ORANG YANG DAH LUKAKAN HATI SAYA?

Sebab sedikit rasa sayang tu masih ada. TAPI lebih kepada rasa simpati. Sebab Cik Hani TAHU macam mana sakit dan pedihnya jiwa, jantung, hati, limpa dan rasa sangat kesian dengan diri sendiri bila lalui semua benda ni sorang-sorang. Cukup la Cik Hani sorang je lalui sume sakit tu sorang-sorang. Nak share dengan family pun tak boleh. Nak share dengan best friends pun bukannya boleh cerita semua. Benda ni melibatkan banyak pihak. Masa tu rasa SUMPAH down gila. Kalau iman tak kuat memang mau bunuh diri ke tak pun gila meroyan sensorang. Gila! Sakit dia ALLAH je yang tahu. Tapi bila Dia tahu aturan yang terbaik untuk hamba-Nya. Bila si dia down, Cik Hani tak sampai hati nak tengok dia jatuh sorang-sorang. Bukan berlagak baik. Tapi memang Cik Hani macam tu. Ntah la. Kembali bersama? Memang tak la (Insya Allah). Masih berbekas lagi di hati dengan apa yang dia dah buat, apa yang dia dah cakap. Kalau diingatkan balik, pandang muka dia pun tak hingin. Tapi luka tu Cik Hani simpan jauh-jauh. Cik Hani cuma niat nak tolong bangunkan dia balik je. Cukup-cukupla tu bersedih dan bergelumang dengan tahi sendiri. Bangunlah sayang. Itu untuk kebaikan kamu sendiri. Bukan untuk aku. Tapi untuk KAMU. JAGA DIRI, JAGA HATI.


********************************

Habis. Sekian.