PENGuMuMaN!!

Emosi yang tak stabil adalah perkara biasa dalam hidup saya sekarang~ (o_O✿)

Time kasih coz sudi singgah ke blog picisan lagi mengarut ni. Blog ini adalah blog peribadi saya sendiri. Maka sebarang pendapat, statement, gambar2, dan segala-galanya yang di hakktuihhkan adalah milik tuan tanah blog ini (saya la tu) melainkan sumbernya dinyatakan oleh saya sendiri.

Anda boleh 'copy & paste' artikel yang anda suka. TETAPI, sila KREDITkan kembali kepada blog saya.

Blog ini juga TIDAK mengamalkan konsep, "I Follow U so U KENA FOLLOW Blog I".

Jadi, sama-samalah kita memeriahkan dunia blog!! [xde kaitan kot~ ahaha]

Psssstt...my English memang ke laut sket. Hahahaha~

Monday, December 15, 2014

Fuhhhh~ Fuhhhh~ *tiup habuk-habuk dekat blog

Assalamualaikum...

Punye lama Cik Hani tak update blog.....last update October...tahun ni tahun paling tak produktif untuk blog Cik Hani..okay la..tahun depan Cik Hani berazam untuk jadi lebih produktif untuk blog ni..cheewahhh~

Nasib baik blog ni tempat Cik Hani meroyan sorang2 luahkan perasan and simpan memori-memori busuk Cik Hani. Hahahaha!! Bukan nak cari follower atau stalker pun (eyh?) hahahaha!!

Okay..cerita penghujung tahun..Cik Hani buat compile sket ape yang dah berlaku..mana yang ingat la ek~

*************************

Kawen.

Okay baca tajuk tu tolong la jangan tanya bila Cik Hani nak kawen k. Tu title untuk my buddies yang dah kawen. Tahniah Khai, Shafex dan pasangan. Dah takde privileges untuk gedik2 gaduh and lepak sampai pagi dengan Khai and Shafex dah pasni. Memang la wife Khai tu kawan Cik Hani jugak tapi hormatlah perasaan dia jugak kan? Dia memang tak jeles dengan Cik Hani sebab Cik Hani pernah bagitau, orang gile je yang jeles dengan aku ni. Yelaaa...Cik Hani ni kan weng sket perangai. Diorang selalu lupe Cik Hani ni pompuan (ouchh~). So kalau nak jeles bila Cik Hani lepak dengan Khai ke Ejal ke, memang kompom sewel sebab jeles dengan orang gile. Hahahah!!

2 down, 1 more to go. Lepas ni turn Ejal. Yang ni sedih lebih sikit la sebab dengan Ejal la gaduh paling teruk. Hahahaha!! Mamat tu pi suh Cik Hani sponsor wedding dia..Siap bagi options hokay nak sponsor mana satu. Pilihan pertama : baju kawen. Gile!! Mak dia kan mak andam. Ade ke suh Cik Hani sponsor baju kawen. Pilihan kedua : goodies bag utk VIP, 300 beg plak tu. Gile banyak VIP dia!! Pilihan ketiga : honeymoon package, berpeluh dengar..Cik Hani kata Cik Hani beli kat Groupon cuti dalam negara je and transportation tak masuk. Hahahaha!!  

Haishhhh~ Lepas ni tak boleh nak pow hadiah besday dari Ejal lagi dah. 



Pangkat & Sambung Belajar.

Alhamdulillah...setelah sekian lama pending, Cik Hani dapat sambung belajar next year. Sambung Master dekat Universiti Malaya..Haishhhh~ Dah tua baru nak sambung Master..Hahahaha!! Then, tahun depan Cik Hani promoted as Head of Program (Early Childhood)...Alaaaaahai...makin kudut la pasni sebab busy.

By the way, Cik Hani buat home-based therapy for special needs. Takde la nak beria kata hebat ke hape tapi buat suka2 nak kerja balik dengan budak2. Lagipun parents diorang request untuk tolong ajar anak2 diorang. Tak sampai hati plak nak kata tak. Hehehehe~



Okay..sebenarnya baaaaaaaaanyak benda nak cita tapi lupa sebab tadi Cik Hani tido time lunch. Bangun teruih blank pale hots ni..Hahahahah!! Soo chao chin chao~

Thursday, October 2, 2014

Isu kenaikan harga minyak - Sakit hati dengan statement bodoh!

Assalamualaikum.

Copy and paste from my FB status regarding the increasing of petrol price.



Isu kenaikan harga minyak.

Pengiraan daripada aku yang ada Dyscalculia (kategori masalah pembelajaran yang berkaitan dengan nombor).

Katakan:

1 liter petrol boleh pergi sejauh 15 - 20km (bergantung kepada jenis kereta, cara penjagaan dan gaya pemanduan) = RM2.10
42 liter adalah tangki penuh untuk sesuatu jenis kereta (random ye. aku tibai je) = RM2.10 x 42 liter = RM88.20 untuk 630km (kiraan jarak paling minimum).

Katakan kau isi minyak full tank sebulan 6 kali (RM88.20 x 6 = RM529.20)

Bila petrol naik doposen:

1 liter petrol = RM2.30
42 liter x RM2.30 = RM96.60 untuk 630km

Sebulan kau isi minyak full tank 6 kali (RM96.60 x 6 = RM579.60)

RM579.60 - RM529.20 = RM50.40 lebihan yang kau kena bayar setiap bulan lepas ni. Jumlah tu mungkin sikit untuk kau tapi banyak untuk aku tau!! RM50 tu boleh tampung duit makan atau beli barang dapur untuk masak paling koman 2 minggu hokayyy (setakat makan sayur + udang 3 ke 4 ekor untuk aku sorang yang bujang ni ye! tu dah cubaan paling jimat la tu). Itu adalah belanjawan sebelum harga barang naik. Sekarang ni kompom orang cekik lagi rege barang sebab harga minyak naik katanya.

Jadi kalau kau kata, naik doposen je pun, kalau isi semalam macam la boleh tahan sampai kiamat, dan segala macam mak nenek lagi tu, tolong la simpan sikit bodoh tu untuk masa depan. Sekurang-kurangnya diorang cuba untuk jimat walaupun rm20 - rm30 untuk minggu tu.

Tak payah la nak bising suruh naik kenderaan awam pulak, sebab bukan semua tempat dekat KL ni easy access by public transport. Kalau ada pun stesen KTM ke Monorel ke LRT yang paling dekat pun, mungkin diorang kena menapak atau naik teksi atau bas (kos jugak kan?).

Tak payah sebok nak kata aku ni pro-pembangkang ke pro-kerajaan..Aku cuma sakit hati dengan orang bodoh yang cakap sesedap hati je. Jangan jadi bebal kata macam la dapat jimat sangat kalau isi semalam. Duduk kat KL ni minyak naik doposen, barang lain naik 2 3 hengget. Jadi memang aku berkira kalau minyak naik doposen. Sebab doposen tu aku dapat dengan hasil titik peluh aku sendiri.

Unless KAU nak bagi aku extra RM50 (setiap bulan sampai aku dah tak keje dekat KL ni) untuk tampung duit minyak aku lepas ni, aku akan delete status ni nanti.


Sekian,

dari Hani
yang mengalami Dyscalculia (sangat bengap bab kiraan).
pengguna petrol tegar sebab drive macam pelesit dekat KL + merempuh jammed tetiap hari.
yang jatuh dalam kategori miskin bandar.


#sakithatibacastatementbodoh

Saturday, August 9, 2014

Entry Padat Maksima Lagi (- -")

Assalamualaikum.....

Bapak laaaaa....bulan Julai langsung tak update blog ni. Adoiyai...ape la nasib blog picisan ni. Notebook ni sampai dah bersemut sebab jarang on dah (okay...cerita betul..bukan hiperbola...notebook ni semut dah siap buat playground keluar masuk celah keyboard)... Adessss~

********************

Bulan 7 ni banyak cerita duka sikit. Biasalah Cik Hani, masa bila tak meroyan? Hahaha!! Bulan 7 masa time kita tengah puasa tu, kitorang kat opis ni bertungkus lumus siapkan kerja macam orang gila, buat persediaan untuk student punye convocation...

Mak aihhhhh~ kelam kabut Ya Rabbi...tak pernah dibuat orang convo masa bulan puasa...Ate nak buat rope maneeee..Udah cakap boss gitu, keme ikut je ler...

Sakit jiwa ngadap boss nak dapatkan approval, cari catering services, last minute cancellation..macam2 hal la..

********************

Bulan Ramadhan ni bulan rahmat tapi dah 2 tahun berturut jugak dalam bulan rahmat ni Cik Hani kena ujian duka...perghhh!! sakit jiwa ni..Rasa nak pi bunuh orang dah...Hahahaha!! Mula la rasa nak update lagi entry pasal kenapa lelaki suke menipu?? Hahahaha!!!

To you, I'm gonna kill you! Bwahahaha!!

********************

Sekarang Cik Hani tengah main Tinder plak...macam seronok plak slide gambar orang..hahahaha!! Iman and Yaya pun dah terjebak dengan Tinder ni..tapi Yaya tak boleh nak main sebab fon dia tak boleh download Tinder...Korang try la main Tinder kalau nak dapat banyak kawan baru...Kawan merapu pun banyak dalam tu...Hahahaha!! Hati2 jugak main Tinder tu...Standard la kat mana2 social media mesti ada pervert and sex maniac. Hahahaha!!

********************

Khai dah kawen 01.08.2014 haritu....wuhuhuhuhu~ Gile sedih.....Lepas ni turn Shafex bulan 10..pastu EJal plakkkkk~ Huuuwaaaaaaa~ Best buddy semua dah kawen......Tak boleh dah nak gedik2 mengade2 nak pow hadiah birthday kat diorangggggg...bapak sedih weyhhhh~

Wednesday, June 25, 2014

Confronting a Heart Broken



Assalamualaikum,

For the first time ever, I managed to confront a lie without any drama or childish behaviours. I guess because of aging and I'm getting older. Haha.

Or..

I am just too tired with all of this. Too tired.
So I decided to just go with the flow.
No more fight back to defend what I loved.

Because what you love might not love you back as what you think.

Expected.
Nothing much change and it would not make any differences if I confront in negative ways.

Full stop.



Monday, June 23, 2014

Entry Padat Maksima untuk 2 bulan.

Assalamualaikum,

Haishhhh~ ape nak jadi la dengan blog ni. Sape punye blog ni? apesal outdated sangat? Wuhuhuhu~ Itulah imaginasi Cik Hani tiap kali mampu bukak je tak mampu nak update. Rase macam apesal susah sangat nak hapdet blog ni? Padahal cite berlambak-lambak nak share.

Okay, let's start with few important update (perhaps).

1. Birthday

Yeayyy!! Birthday Cik Hani..tapi bapak lama gile la baru nak bagitau! FInally, I turn to 20++ waisehhh!! Kengkonon rahsia...hahahahah!!

In addition to that, BELATED HAPPY BIRTHDAY to Chah my lil sis (7th May), my dad (20th May),and sedara mara yang lahir bulan 5 & 6 ni...wuhuhuhu~ Ramai sangat. May Allah bless all of you.

2. Hadiah Birthday
Okay, yang ni kena pow si Ejal dengan Khai. Bwahahahaha!! Memang muka tak malu nak tuntut jugak sebelum diorang kawen nanti. Dah kawen nanti, jangan cakap hadiah birthday, nak jumpa lepak sesama pun belum tentu dapat. Wuhuhuhu~ Ejal kata hadiah birthday tahun lepas tak boleh claim sebab dia pun tak dapat hadiah birthday dia last year. Yela...kang kitorang gaduh sampai babi-babi kat facebook. Hahahahaha!! Padan muka kitorang dua orang..Keh~ keh~ keh~

3. Kenduri
Congratulation to my both lovely cousins on your wedding. Semoga bahagia till jannah. Barakallah. Kenduri sorang kat Terengganu (on my birthday u'olls). Jauh berjalan sampai ke Terengganu nak pegi kenduri Wan. Then 2 weeks after that, Zura plak. Kenduri Zura kat Ipoh. Tu Cik Hani amik cuti and tolong la apa yang patut.

Kenduri Wan, baju diorang memang simple habis! Sempoi gile hokayyyyy!! Tak payah nak beria bagai baju sampai 7 ela kain belakang dia tu. Bwahahaha! Wife dia punye dress macam tutu skirt tu je. Memang smart. WIhihihi~

Kenduri Zura plak, my uncle dah buktikan yang kita boleh buat kenduri kawen paling simple. Tak payah susah payah nak berabes berhutang bagai untuk kenduri. Kenduri belah perempuan memang makan dah macam pot luck je. Adik beradik my mum ramai so sikit sorang sumbang apa yang patut so lauk memang banyak jenis. Memang macam pegi buffet kat hotel la variety dia. Kikiki~ Kenduri belah lelaki rasenye macam diorang buat tahlil je. Belah lelaki, pengantin siap pakai baju kurung biasa lagi. Memang awesome gile!!

4. Workload
Hokayyy..ni part paling tak best. Semester ni Cik Hani dapat 8 subjects. Memang rasa nak carut2 je. Penat kot. Kelas dari Isnin sampai Sabtu. Rase macam hape dah. Dah la dengan sesi and car boot sales lagi. Adoiyai. Makin kudut la Cik Hani pasni.

5. Car Boot Sales & Selfie
Okay, sekarang ni Cik Hani kemaruk dua mak nenek ni. Car Boot Sales yang biasa Cik Hani join is somewhere around Kota Damansara and Bangi. Gigih pagi-pagi buta dah bangun pegi CBS. Pukul 5am dah sanggup bangun nak pergi CBS sebab nak cop tempat cantik. Hahahaha!!

CBS ni seronok kalau kita sekadar nak abeskan masa and tak fokus sangat on profit. CBS punya konsep adalah menjual barangan-barangan terpakai SAHAJA. Jual la apa-apa yang boleh dijual.

CBS KD lagi strict, barang clear stok, barang abes pakai macam kosmetik semua tu pun tak boleh jual. Diorang memang bagi warning suh simpan. Kalau masih jual lagi, memang dia suh kemas and balik je. Wuhuhuhu~ CBS Bangi ni banyak sket tempat dia, Bandar Sri Putra, Sungai Buloh pun ada rasanya. Yang ni peniaga ramai tapi crowd pun boleh tahan banyak jugak.

Okay, so apa kaitan dengan selfie? Hahahahaha!! Cik Hani akan selfie di mana sahaja. Keh3~ Abes semua orang sekeliling Cik Hani dah terjebak just because they love my phone. Big screen semua orang  boleh muat dalam screen tu. WIhihihi~

Okay..cukuplah 5 cerita merapu ni je. Kang muntah hijau plak korang. Puhaahahaha~

Friday, April 4, 2014

Another Guibo's Story

Assalamualaikum.

Bwahahahaha!!

Okayyy..motif sangat nak ketawa tiba-tiba kan? Biasalah masih mood happy. Angau dengan si Guibo x abes lagi. Bwahahaha! Gataiiiiii~

Okay...semalam memag stress gila pasal kerja. Adalah isu dia. Kang tulis kat blog kang mana tau management ke atau ada sape-sape yang 'baik hati' pergi print screen ke hape kang, tak pasal je kang. Huhuhu~ So, dengar la Flyfm masa nak drive balik. Hujan dengan jammed memang kombinasi yang terbaik waktu tu.. -__-" Zher dengan Guibo buka line untuk pilih lagu. So, semangat la called sebab tengah jammed nak 'mam..' masa tu. Zher yang angkat call masa tu. Zher pun dah panggil nama Hani Suke Dia. Bwahahaha..abes kantoi nama fesbuk. Hahahah!!

So, Zher tanya how is my day..of coz laaaaa Cik Hani jawab bad day. Memang rasa nak benti kerja time tu. Huhuhuhu~ Pastu Zher put my call on hold. Bila dia jawab balik, dia kata to soothe me, Guibo will says romance hape benda ntah untuk tenangkan Cik Hani la konon.

Background music masa tu memang lawak gile. Hahahaha!! Psstt..Guibo call me sayang..hahahahaha!!! Perasan nak mati masa tu..Hahahaha!! Cik Hani dengan Zher dah ketawa-ketawa dah. Memula je sayang pastu Cik Hani balik. Dia dah abes cakap, Cik Hani kata WILL YOU MARRY ME? (gataaaaaaayyyyyyy) Hahahahaha!!!

Guibo cakap dia pemalu. Hahahaha!! Zher dah gelak abes dah masa tu. Tapi deal dia, Guibo kena tengok horror movie first. Ofkos la dia taknak. Bak kata Zher la, enough with eating chicken, don't date with a chicken. Keh3~

Then, Cik Hani request lagu One in a Million by Ne-Yo. Dedicated to my lovely mother for her belated birthday. So, bila bagitau date tu, Guibo pun cakap la sama dengan birthday dia. Zher dah gelak2 cakap you were meant to be together. Bwahahahah!! Siap sebut mother-in-law lagi. Adoi lawak..

Tapi disebabkan tu sume pre-record, masa on air tu diorang dah siap potong la. Cik Hani siap rakam okayyyyy~ So kalau takde mood nanti, dengar tu kompom ketawa..Hahahaha!!

Thank you Zher and Guibo. Both of you really make me smile. Never fail! Kelakar la korang. Suke! Suke! Suke!

Btw, ni kalau awek si Guibo baca ni, mau perang nanti. Jangan simbah asid kat saya. Saya peminat Guibo je. Berangan je lebih ni. Macam saya berangan pasal Gary Runningman tu. Hahahaha~

#sebarkansayang

Wednesday, April 2, 2014

Guibo (Flyfm) & Kang Gary (Runningman)

Assalamualaikum.

I am baaaaaaaackkkkkk~ Hahahahaha~ Fuhhh~ Fuhhhh~ Cleaning the dust in my blog. Hehehehe~

Durjana apakah yang membuatkan Cik Hani punya entry tajuk lagu ni? (-_-)?

Sebaaaaaaabbbbbbbbb...tadi Cik Hani dapat tangkap gambar dengan Guibo uollssss~ Ya Allah.....luckily my students were around. Kalau takkkkkkk~ memang lagi teruk aku melompat peluk2 Guibo.Why you are sooooooo cute Guibo?!!

Siap patah balik sebab nak tangkap gambar dengan Zher plak...Aaaaa~ melted dengan Guibo...

Dulu, Cik Hani pernah call pasal topik "apa yang perempuan suka ubah pada lelaki?". So Cik Hani kata la Cik Hani nak diorang settle down, cari kerja bagus2, beli rumah n kereta. So, kalau diorang tak kawen dengan Cik Hani pun at least diorang dah prepare untuk get married with another woman. So Guibo said he still wants to party. Cik Hani jawab balik "no worries, go ahead, party as much as you want. I don't mind as long as you know when to stop." Zher and Guibo dah ketawa. Guibo said he have to find me. Cik Hani jawab balik "come,let's start a date, cause I am single right now" Bwahahahaha!!

Jadi, apa kaitan dengan Gary plak? Well, If I buy a new teddy bear after this, I will name it with Guibo because I already have my own Gary so I want my own Guibo plak. Bwahahahaha~ Gataaaaaaaiiiii~

Psst..Guibo's birthday is same with my mum's birthday hokaaayyy~ Ohhh~ Perasan jap ada jodoh dengan Guibs..hahahahaha!!

Guiboooo.....will you marry me? (.^^.)Y




By the way, ni entry semalam tapi tak sempat nak post. Huhuhu~

Saturday, March 8, 2014

Double K stories.

Assalamualaikum.

Cik Hani tengah dalam kelas ni tapi dah bagi kerja dekat students. Suh diorang siapkan assignment. Hahahaha!! Baik terlebih lecturer ni.

Btw, this is short entry. Rasa terpanggil nak buat entry ni.

First,
Tahniah untuk my best buddy Khai yang dah tamat latihan polis. Yeayyy!! Lepas ni jadi abang polis la. Jangan libatkan diri dalam rasuah ye. Tak kira kerja polis ke, cikgu ke, nasihat ni untuk semua.

Second,
Dear you, cakap la apa pun, buat la apa pun, luka yang ada masih kekal. All your ignorance tu still stay in my heart, my mind, and my vein. I am not your second option. So do her. We just treat you as a friend. People may misjudge by thinking that we are get back together. But, I received enough shit from you. Dah banyak gila taik yang kau baling, yang kau palit pada aku. So, cukup-cukup la tu.
Aku tak boleh lepaskan DIA sebab aku rasa dia yang paling baik dan sempurna untuk aku, pendek kata he is the best for me. But YOU, you think YOU are the best for her, that is why you can't let her go. Just because you think you are the greatest and the perfect match for her. Can you see the difference now? Ada bezanya tak boleh lepaskan sebab dia paling bagus dengan rasa diri sendiri paling bagus. Sudah-sudah la dengan segala mak nenek tipu helah tu. Tak penat ke? Tolong kesiankan diri sendiri.
Yee, I nampak okay, boleh senyum dengan you, boleh ketawa buat lawak dengan you. But, don't you know that everytime I see your face, even heard your name been called, all your curses, accusations, bullshits, lies, pain, ignorance, semua tu macam wayang dalam kepala ni? SEMUA TU. Semua taik tu aku ingat.

Okay, baik aku stop kat sini sebelum semua aku carut. Haha.

Sunday, January 26, 2014

Stress is a Silent Killer.

Assalamualaikum.

Merujuk kepada tajuk entry kali ni, wahhhhh...ilimiah sangat tau....Hahahahaha! Okay, back to the point. Baru-baru ni, Dr. cakap Cik Hani kena depression a.k.a kemurungan. Yang paling best, Cik Hani pegi klinik, Cik Hani bagitau siap2 dengan Dr. yang Cik Hani kena panic attack and depression. Ketawa terus Dr. tu..hehehehe~

Dah 3 minggu sebenarnya Cik Hani depress and stress melampau-lampau. Macam-macam hal jadi. Sampai satu tahap Cik Hani rasa nak give up. Rasa penat sangat. Masalah kereta, masalah duit, masalah keluarga, masalah diri sendiri, regret with everything and every pain, dan penyumbang utama kepada stress Cik Hani adalah masalah kerja. The worst part is, mamat tu ingat Cik Hani kena depress sebab dia bercakap balik dengan lady tu. Adoiyai~ Lagi stress dengar statement tu.

For your information (even you might not read my blog because you remember nothing about me), I am having obsessive thoughts in the past few weeks. You and HIM (not her) were PART of the reason. Read properly please. PART OF THE REASON. BUT, I am NOT DEPRESSED because you talked to her or you already okay with her (in fact I am glad you were not ignoring her or pretending that she is not around you like how you did to me), I AM REGRETTING MY MISTAKE BY CHOOSING YOU TO BE PART OF MY LIFE AND YOU CHEATED ON ME AND KEEP LYING TO ME LIKE I AM NOTHING TO YOU!!!.

ohhhh~ Leganya dapat luahkan benda ni. Hahahaha! Serius, masa kena panic attack tu, memang rasa macam "habesla aku...tak penah-penah tak boleh control stress sampai depress macam ni" Bila dah okay sket baru pergi klinik jumpa Dr.

Takpe. Allah ada. Sabar je. Stress ni memang silent killer. Tak boleh biarkan. We have to find any ways to channel out our stress and redirect our mind. Jangan jadi macam Cik Hani. Simpan sume benda sorang2 sampai kena panic attack. Hahahaha!! Kalau pikir balik, macam lawak pun ade. Ape laaa...mujur study psychology, so all the symptoms tu Cik Hani dah tahu..hehehehe~

Jaga diri, jaga hati. Sebarkan sayang.

Wednesday, January 22, 2014

Loneliness

Assalamualaikum.

Baru berkesempatan nak update blog ni. Dah berkarat, berhabuk dah blog ni. Adesssss. Mujurlah blog ni untuk mengarut-ngarut je. Kalau blog ni dibuat untuk kejar follower, kompom dah lari sume follower. Hahahaha~

Lately Cik Hani rasa empty and lonely gileeee!! Tak tau nak cakap macam mana tapi memang rasa kosong. Rasa penat. Penat nak berpura-pura yang Cik Hani ni kuat. Penat sangat. Makin Cik Hani cuba sibukkan diri, makin rasa kekurangan dan kosong.

One of the reason, maybe because I still can't let him go. Someone that I really care. Someone that I really love. Memang susah nak lepaskan dia. Nak-nak lagi bila orang yang hadir lepas dia pulak buat taik. Cik Hani rasa macam susah nak cari balik 'sparks' tu. Cik Hani selalu rasa macam boleh ke jumpa lagi orang yang betul-betul faham Cik Hani macam dia? Boleh ke orang lain tahan and faham dengan perangai Cik Hani ni? Alangkan best buddy Cik Hani yang dah kawan 6, 7 tahun pun boleh gaduh sampai babi-babi sebab hal kecik je (hahahaha!!), ni kan plak nak start relationship yang ada komitmen sampai mati.

Bukan tak bagi peluang pada orang lain, tapi...entahla..susah nak terangkan.

Rasa macam nak lari je dari semua ni. Penat sangat!