PENGuMuMaN!!

Emosi yang tak stabil adalah perkara biasa dalam hidup saya sekarang~ (o_O✿)

Time kasih coz sudi singgah ke blog picisan lagi mengarut ni. Blog ini adalah blog peribadi saya sendiri. Maka sebarang pendapat, statement, gambar2, dan segala-galanya yang di hakktuihhkan adalah milik tuan tanah blog ini (saya la tu) melainkan sumbernya dinyatakan oleh saya sendiri.

Anda boleh 'copy & paste' artikel yang anda suka. TETAPI, sila KREDITkan kembali kepada blog saya.

Blog ini juga TIDAK mengamalkan konsep, "I Follow U so U KENA FOLLOW Blog I".

Jadi, sama-samalah kita memeriahkan dunia blog!! [xde kaitan kot~ ahaha]

Psssstt...my English memang ke laut sket. Hahahaha~

Sunday, January 26, 2014

Stress is a Silent Killer.

Assalamualaikum.

Merujuk kepada tajuk entry kali ni, wahhhhh...ilimiah sangat tau....Hahahahaha! Okay, back to the point. Baru-baru ni, Dr. cakap Cik Hani kena depression a.k.a kemurungan. Yang paling best, Cik Hani pegi klinik, Cik Hani bagitau siap2 dengan Dr. yang Cik Hani kena panic attack and depression. Ketawa terus Dr. tu..hehehehe~

Dah 3 minggu sebenarnya Cik Hani depress and stress melampau-lampau. Macam-macam hal jadi. Sampai satu tahap Cik Hani rasa nak give up. Rasa penat sangat. Masalah kereta, masalah duit, masalah keluarga, masalah diri sendiri, regret with everything and every pain, dan penyumbang utama kepada stress Cik Hani adalah masalah kerja. The worst part is, mamat tu ingat Cik Hani kena depress sebab dia bercakap balik dengan lady tu. Adoiyai~ Lagi stress dengar statement tu.

For your information (even you might not read my blog because you remember nothing about me), I am having obsessive thoughts in the past few weeks. You and HIM (not her) were PART of the reason. Read properly please. PART OF THE REASON. BUT, I am NOT DEPRESSED because you talked to her or you already okay with her (in fact I am glad you were not ignoring her or pretending that she is not around you like how you did to me), I AM REGRETTING MY MISTAKE BY CHOOSING YOU TO BE PART OF MY LIFE AND YOU CHEATED ON ME AND KEEP LYING TO ME LIKE I AM NOTHING TO YOU!!!.

ohhhh~ Leganya dapat luahkan benda ni. Hahahaha! Serius, masa kena panic attack tu, memang rasa macam "habesla aku...tak penah-penah tak boleh control stress sampai depress macam ni" Bila dah okay sket baru pergi klinik jumpa Dr.

Takpe. Allah ada. Sabar je. Stress ni memang silent killer. Tak boleh biarkan. We have to find any ways to channel out our stress and redirect our mind. Jangan jadi macam Cik Hani. Simpan sume benda sorang2 sampai kena panic attack. Hahahaha!! Kalau pikir balik, macam lawak pun ade. Ape laaa...mujur study psychology, so all the symptoms tu Cik Hani dah tahu..hehehehe~

Jaga diri, jaga hati. Sebarkan sayang.

Wednesday, January 22, 2014

Loneliness

Assalamualaikum.

Baru berkesempatan nak update blog ni. Dah berkarat, berhabuk dah blog ni. Adesssss. Mujurlah blog ni untuk mengarut-ngarut je. Kalau blog ni dibuat untuk kejar follower, kompom dah lari sume follower. Hahahaha~

Lately Cik Hani rasa empty and lonely gileeee!! Tak tau nak cakap macam mana tapi memang rasa kosong. Rasa penat. Penat nak berpura-pura yang Cik Hani ni kuat. Penat sangat. Makin Cik Hani cuba sibukkan diri, makin rasa kekurangan dan kosong.

One of the reason, maybe because I still can't let him go. Someone that I really care. Someone that I really love. Memang susah nak lepaskan dia. Nak-nak lagi bila orang yang hadir lepas dia pulak buat taik. Cik Hani rasa macam susah nak cari balik 'sparks' tu. Cik Hani selalu rasa macam boleh ke jumpa lagi orang yang betul-betul faham Cik Hani macam dia? Boleh ke orang lain tahan and faham dengan perangai Cik Hani ni? Alangkan best buddy Cik Hani yang dah kawan 6, 7 tahun pun boleh gaduh sampai babi-babi sebab hal kecik je (hahahaha!!), ni kan plak nak start relationship yang ada komitmen sampai mati.

Bukan tak bagi peluang pada orang lain, tapi...entahla..susah nak terangkan.

Rasa macam nak lari je dari semua ni. Penat sangat!