PENGuMuMaN!!

Emosi yang tak stabil adalah perkara biasa dalam hidup saya sekarang~ (o_O✿)

Time kasih coz sudi singgah ke blog picisan lagi mengarut ni. Blog ini adalah blog peribadi saya sendiri. Maka sebarang pendapat, statement, gambar2, dan segala-galanya yang di hakktuihhkan adalah milik tuan tanah blog ini (saya la tu) melainkan sumbernya dinyatakan oleh saya sendiri.

Anda boleh 'copy & paste' artikel yang anda suka. TETAPI, sila KREDITkan kembali kepada blog saya.

Blog ini juga TIDAK mengamalkan konsep, "I Follow U so U KENA FOLLOW Blog I".

Jadi, sama-samalah kita memeriahkan dunia blog!! [xde kaitan kot~ ahaha]

Psssstt...my English memang ke laut sket. Hahahaha~

Monday, June 23, 2014

Entry Padat Maksima untuk 2 bulan.

Assalamualaikum,

Haishhhh~ ape nak jadi la dengan blog ni. Sape punye blog ni? apesal outdated sangat? Wuhuhuhu~ Itulah imaginasi Cik Hani tiap kali mampu bukak je tak mampu nak update. Rase macam apesal susah sangat nak hapdet blog ni? Padahal cite berlambak-lambak nak share.

Okay, let's start with few important update (perhaps).

1. Birthday

Yeayyy!! Birthday Cik Hani..tapi bapak lama gile la baru nak bagitau! FInally, I turn to 20++ waisehhh!! Kengkonon rahsia...hahahahah!!

In addition to that, BELATED HAPPY BIRTHDAY to Chah my lil sis (7th May), my dad (20th May),and sedara mara yang lahir bulan 5 & 6 ni...wuhuhuhu~ Ramai sangat. May Allah bless all of you.

2. Hadiah Birthday
Okay, yang ni kena pow si Ejal dengan Khai. Bwahahahaha!! Memang muka tak malu nak tuntut jugak sebelum diorang kawen nanti. Dah kawen nanti, jangan cakap hadiah birthday, nak jumpa lepak sesama pun belum tentu dapat. Wuhuhuhu~ Ejal kata hadiah birthday tahun lepas tak boleh claim sebab dia pun tak dapat hadiah birthday dia last year. Yela...kang kitorang gaduh sampai babi-babi kat facebook. Hahahahaha!! Padan muka kitorang dua orang..Keh~ keh~ keh~

3. Kenduri
Congratulation to my both lovely cousins on your wedding. Semoga bahagia till jannah. Barakallah. Kenduri sorang kat Terengganu (on my birthday u'olls). Jauh berjalan sampai ke Terengganu nak pegi kenduri Wan. Then 2 weeks after that, Zura plak. Kenduri Zura kat Ipoh. Tu Cik Hani amik cuti and tolong la apa yang patut.

Kenduri Wan, baju diorang memang simple habis! Sempoi gile hokayyyyy!! Tak payah nak beria bagai baju sampai 7 ela kain belakang dia tu. Bwahahaha! Wife dia punye dress macam tutu skirt tu je. Memang smart. WIhihihi~

Kenduri Zura plak, my uncle dah buktikan yang kita boleh buat kenduri kawen paling simple. Tak payah susah payah nak berabes berhutang bagai untuk kenduri. Kenduri belah perempuan memang makan dah macam pot luck je. Adik beradik my mum ramai so sikit sorang sumbang apa yang patut so lauk memang banyak jenis. Memang macam pegi buffet kat hotel la variety dia. Kikiki~ Kenduri belah lelaki rasenye macam diorang buat tahlil je. Belah lelaki, pengantin siap pakai baju kurung biasa lagi. Memang awesome gile!!

4. Workload
Hokayyy..ni part paling tak best. Semester ni Cik Hani dapat 8 subjects. Memang rasa nak carut2 je. Penat kot. Kelas dari Isnin sampai Sabtu. Rase macam hape dah. Dah la dengan sesi and car boot sales lagi. Adoiyai. Makin kudut la Cik Hani pasni.

5. Car Boot Sales & Selfie
Okay, sekarang ni Cik Hani kemaruk dua mak nenek ni. Car Boot Sales yang biasa Cik Hani join is somewhere around Kota Damansara and Bangi. Gigih pagi-pagi buta dah bangun pegi CBS. Pukul 5am dah sanggup bangun nak pergi CBS sebab nak cop tempat cantik. Hahahaha!!

CBS ni seronok kalau kita sekadar nak abeskan masa and tak fokus sangat on profit. CBS punya konsep adalah menjual barangan-barangan terpakai SAHAJA. Jual la apa-apa yang boleh dijual.

CBS KD lagi strict, barang clear stok, barang abes pakai macam kosmetik semua tu pun tak boleh jual. Diorang memang bagi warning suh simpan. Kalau masih jual lagi, memang dia suh kemas and balik je. Wuhuhuhu~ CBS Bangi ni banyak sket tempat dia, Bandar Sri Putra, Sungai Buloh pun ada rasanya. Yang ni peniaga ramai tapi crowd pun boleh tahan banyak jugak.

Okay, so apa kaitan dengan selfie? Hahahahaha!! Cik Hani akan selfie di mana sahaja. Keh3~ Abes semua orang sekeliling Cik Hani dah terjebak just because they love my phone. Big screen semua orang  boleh muat dalam screen tu. WIhihihi~

Okay..cukuplah 5 cerita merapu ni je. Kang muntah hijau plak korang. Puhaahahaha~

No comments: